AD

Bill Murray | Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο «όχι». Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα.

14 σπουδαία μαθήματα ζωής από τον πιο εκκεντρικό σταρ του Χόλλυγουντ ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1950.

 

 

“Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο `όχι`. Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα.”

Bill Murray

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, δε θα μου ήταν εύκολο να συνειδητοποιήσω την αξία της παραπάνω συμβουλής. Πόσο μάλλον να την εφαρμόσω… Μεγαλώνοντας, αποκτώντας εμπειρίες ζωής, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να λέμε στους άλλους “ναι” προκειμένου να μην τους δυσαρεστήσουμε – βάζοντας στην άκρη τις δικές μας επιθυμίες. Αν δε θέλουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν υπάρχει ενοχή στο “όχι” και κανένας λόγος για περαιτέρω εξηγήσεις… Ο Bill Murray, ένας από τους πιο εκκεντρικούς, ανατρεπτικούς σταρς του Χόλλυγουντ, δίνοντας το παραπάνω μάθημα ζωής, φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να μη χάνουμε τον εαυτό μας και να τολμάμε να αρνούμαστε ότι δεν μας ευχαριστεί…

Οι περισσότεροι, ίσως τον θυμούνται από το  Saturday Night Live, όπου απέσπασε  ένα Βραβείο Έμμυ. Αυτή ήταν και η αρχή για να του ανοιχτούν δρόμοι για την καριέρα που ακολούθησε σε διάφορες κωμικές γνωστές ταινίες. Ανάμεσά τους: Μεζεδάκια , Το κλαμπ με τις λωλέςΟι δύο τρελοί… τρελοί κομάντος!Τούτσι, GhostbustersΠάρτι Φαντασμάτων, Η μέρα της Μαρμότας.

Mε την ταινία του 2003, Χαμένοι στη Μετάφραση, έκανε νέο ξεκίνημα παραλαμβάνοντας,  Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, ενώ υπήρξε και προτεινόμενος για Όσκαρ.

Έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε κάνει να χάνεις την αναπνοή σου γελώντας. Η κωμωδία του είναι τόσο  ειλικρινής και βγαλμένη από τη ζωή που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ταυτιστείς μαζί της. Μπορεί  μερικές φορές να είναι λίγο λυπηρό, αλλά αυτός είναι κι ο σκοπός της κωμωδίας: να κάνει τους ανθρώπους να γελούν με τις πιο άτυχες καταστάσεις της ζωής τους. Κι ο Bill Murray είναι ένας από τους κορυφαίους στο είδος του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για εκείνον εκτός από την παρουσία του στην οθόνη.Πέρα από τους ρόλους που υποδύεται, είναι ένας πραγματικός, προσιτός χαρακτήρας και στην καθημερινότητά του.

 

Τον περασμένο Ιούλιο, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου φιλοξένησε σήμερα στο Ελληνικό Περίπτερο του Φεστιβάλ των Καννών τον Bill Murray και τους συνεργάτες του με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «New Worlds: The Cradle of Civilization».

 Η ταινία αυτή έχει ως συμπαραγωγό της την ελληνική εταιρεία Neda Film της Αμάντας Λιβανού και η προώθησή της υποστηρίζεται από τη διεύθυνση Hellas Film του ΕΚΚ.

Ο διάσημος ηθοποιός συναντήθηκε  με εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στο Ελληνικό Περίπτερο για να τους μιλήσει για το «New Worlds: The Cradle of Civilization», που είναι η κινηματογραφημένη συναυλία-παράσταση στο Ηρώδειο τον Ιούνιο του 2018. Εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα αναφερόμενος θερμά για την εμπειρία που έζησε στην πρωτεύουσα.

Complaint Against Bill Murray's Behavior Leads To 'Being Mortal' Production Halt – Deadline

Κατά καιρούς έχει πει διάφορες ατάκες, τόσο ενδιαφέρουσες όσο και διδακτικές. Επέλεξα κάποιες και σας τις παραθέτω…

`Εχουμε μόνο μία ζωή, δεν πρόκειται για πρόβα. Ας μην τη σπαταλάμε κρατώντας ηλίθια σκορ, βάζοντας ανεφάρμοστους στόχους, κολλώντας σε καταστάσεις. Το μυστικό είναι να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητά σου, να έχεις εμπιστοσύνη στο ποιος είσαι και να βγαίνεις εκεί έξω και να ζεις. Να μην το σκέφτεσαι. Να ζεις.

Δεν υπάρχουν ήρωες. Δεν υπάρχουν πρότυπα. Να είσαι ο εαυτός σου και να χαμογελάς. Να δουλεύεις σκληρά ώστε να βρεις τον εαυτό σου και να τον αποδεχθείς. Να σκέφτεσαι ότι μόνο τότε θα είσαι πραγματικά σπίτι…

Η ζωή συμβαίνει είτε την παρατηρούμε, είτε τη χάνουμε. Εγώ προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση. Να είμαι ξύπνιος και αφυπνισμένος. Αν δεν είσαι διαθέσιμος σε όσα συμβαίνουν γύρω σου χάνεις τις στιγμές. Δε ζεις. Αν καταφέρεις να είσαι σε εγρήγορση, η ζωή σού φανερώνεται τεράστια, μαγική. Πιστέψτε με…Bill Murray Goes Classical? Hey, Why Not? : Deceptive Cadence : NPR

Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο «όχι». Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα…

Όσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε οτιδήποτε κι αν κάνεις. Όταν είσαι καλά με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, χειρίζεσαι καλύτερα και τους εχθρούς σου. Όταν είσαι καλά στη δουλειά σου, είσαι καλά και με τον εαυτό σου.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά οι άνθρωποι συνεχώς εστιάζουμε σ` αυτά. Μη σκέφτεστε τα λάθη, μην αναλώνεστε στις αποτυχίες. Να σκέφτεστε όσα έχετε πετύχει. Διαφορετικά δε θα έχετε κουράγιο ούτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Όταν κάποιος μου εξομολογείται ότι θέλει να γίνει πλούσιος και διάσημος, τον συμβουλεύω να περιοριστεί στο «πλούσιος». Οι πλούσιοι περνάνε μια χαρά. Τα μόνα τους προβλήματα είναι η εφορία και οι συγγενείς που ζητάνε δανεικά. Η διασημότητα είναι full time απασχόληση.

Οι περισσότεροι γονείς μιλάνε για τις χαρές της πατρότητας. Το να είσαι πατέρας, όμως, έχει και πολύ τρόμο: όταν γεννιέται το παιδί σου, η ζωή σου όπως την ήξερες και όπως την είχες συνηθίσει, τελειώνει. Τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα και αρχίζει κάτι άλλο, κάτι εντελώς άγνωστο για σένα.

 Όταν συναντήσεις τον άνθρωπο που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ο άνθρωπός σου, ο σύντροφος της ζωής σου, μην μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς συμβατικά. Μπείτε σε ένα αεροπλάνο μαζί και ταξιδέψτε σε ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να φτάσεις και ακόμα πιο δύσκολο να φύγεις. Αν είστε ακόμα ερωτευμένοι, μετά από αυτό το ταξίδι, παντρευτείτε στο αεροδρόμιο της επιστροφής.

Δεν θέλω στο τέλος της ζωή μου να γίνω αυτός ο τύπος που κλαψουρίζει στο μπαρ, σκυφτός πάνω απ` το ποτό του.

Αν θέλεις διακαώς να κερδίσεις ένα Όσκαρ, έχεις σοβαρό πρόβλημα. Είναι σα να θέλεις ντε και σώνει να παντρευτείς – στο τέλος θα πάρεις τον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά σου.

Η ζωή δεν έχει πρόβα. Όλα είναι τώρα και όλα είναι «μία κι έξω». Είσαι υποχρεωμένος να τα ζεις όσο καλύτερα μπορείς και όσο πιο συνειδητά μπορείς.

Eίμαι καχύποπτος με τους ανθρώπους που δεν θέλουν τα σκυλιά, αλλά εμπιστεύομαι ένα σκύλο που δεν του αρέσει κάποιος άνθρωπος.

Ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις τα παιδιά σου για τη φορολογία είναι να φας 30% από το παγωτό τους.

IFrame

IFrame

Bill Murray film is suspended after behavior complaints : NPRIFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >