AD

Κασσελάκης για το «κρατίδιο» | «Ήμουν κουρασμένος και άυπνος»

«Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά» λέει, θέλοντας να διορθώσει το χθεσινό του ολίσθημα για τα Κατεχόμενα

 

Το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε για τα Κατεχόμενα της Κύπρου, τα οποία χαρακτήρισε «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα», θέλησε να διορθώσει, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του δήλωση, «τα έριξε» στην κούραση και την αϋπνία και εξήγησε πως δεν βρήκε τη «σωστή λέξη».

«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού», είπε, ενώ επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που «δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

 

Λιγη ώρα αργότερα όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ξανά έξω από το σπίτι του για το λετικό ολίσθημά του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου από την καρδιά μου. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Το διόρθωσα επί τόπου».

Όσο για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρός του είπε ότι «παρά το πολύ μεγάλο ποσοστό που με τίμησε εγώ συνεχίζω να βγαίνω στον κόσμο, εγώ βγαίνω στον κόσμο αυτός είναι ο ρόλος του πολιτικού. Ό,τι κάνω πριν το ίδιο θα κάνω και μετά» ζητώντας «να συστρατευτούμε γιατί απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική».

«Όλοι έχουν κάτι καλό να προσφέρουν» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας,στην Κύπρο». Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα – Έγιναν 15 συλλήψεις

Ελέγχους σε οίκους ανοχής σε περιοχές της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ – Πώς θα λειτουργεί το Μητρώο Ελέγχου

Αντίστροφα μετρά η έναρξη λειτουργίας των νέων ψηφιακών εργαλείων που έχουν στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων από την πρόσβαση σε προϊόντα καπνού,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επίδομα θέρμανσης: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα – Οι ημερομηνίες πληρωμής από τον Όμ. Τσάπαλο στο ΕΡΤnews

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο, δεν θα υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πασχάλης: «Υπήρξαν στιγμές που πληγώθηκα από το χώρο, άλλες που αδίκησα κάποιους»

Στην εφημερίδα Espresso και τη Σπυριδούλα Τριάντου παραχώρησε συνέντευξη ο Πασχάλης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τις σκέψεις του για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απόστολος Γκλέτσος – Χαλασμός στην Σίσσυ Χρηστίδου: «Μου στήσατε παγίδα! Είσαστε παιδάκια»

Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», όπου ο γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε αντιμέτωπος στον αέρα με την παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου. Η συζήτηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >