AD

Stan Maupin | Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το πουλί με τα φτερά ουράνιου τόξου

Μετά από τρία καλοκαίρια που γυάλισε τις τεχνικές του δεξιότητες, ο Maupin πέτυχε τον στόχο του.

 

 

Rainbow Wings of a Hummingbird

Το καλοκαίρι του 2020, ο Stan Maupin  είχε λίγο ελεύθερο χρόνο. Περνούσε τις μέρες του στο σπίτι αντί στο γραφείο και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη φωτογραφία. Εμπνευσμένος από τα κολίβρια που επισκέφτηκαν την αυλή του, άρχισε να μαθαίνει περισσότερα για τη DSLR του. Ήταν όμως μια πρόκληση από τον γιο του που θα τον ωθούσε στα δημιουργικά του όρια.

Αφού διάβασε ένα άρθρο για τη δουλειά του φωτογράφου και βιντεογράφου Christian Spencer, ο γιος του Maupin τον προκάλεσε να βγάλει παρόμοιες φωτογραφίες. Οι εικόνες κολιμπρί του Spencer, που δείχνουν τον ήλιο να λάμπει μέσα από τα φτερά τους, δημιουργώντας ένα εφέ ουράνιου τόξου, ήταν αρκετά δύσκολο να εκτελεστούν. Καθώς το καλοκαίρι τελείωσε και η σεζόν των κολιμπρί ολοκληρώθηκε, ο Maupin μπόρεσε να πάει στην αυλή του και να το δοκιμάσει.

«Μετακίνησα στην καρέκλα, έκανα μια τρελή εικασία για τις ρυθμίσεις, σήκωσα την κάμερα όταν ένα hummer πλησίασε τον τροφοδότη, κοίταξα τον φακό και φωτογράφησα από μακριά. Όταν κοίταξα τις 200 περίπου φωτογραφίες που τράβηξα την επόμενη ώρα, είδα μία με την πιο μικροσκοπική νότα χρωμάτων να περνάει από τα φτερά του πουλιού. Δεν το ήξερα εκείνο το βράδυ, αλλά είχα κολλήσει» έχει πει.

Καθώς η εποχή του κολιμπρί στην περιοχή του Maupin διαρκεί μόνο δύο μήνες, θα χρειαζόταν 10 επιπλέον μήνες πριν είχε άλλη μια ευκαιρία να επαναλάβει το έργο του Spencer. Κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς, ο Maupin εργάστηκε για να βελτιώσει τις δεξιότητές του στη φωτογραφία και να κατακτήσει τις τεχνικές πτυχές που είναι κρίσιμες για να λειτουργήσει αυτό το είδος λήψης.

Hummingbird Prisms by Stan Maupin

Δυστυχώς, το επόμενο καλοκαίρι, ο καιρός ήταν ένα θέμα. Ο καθαρός ουρανός είναι κρίσιμος για αυτόν τον τύπο φωτογραφίας και ο καιρός απλώς δεν συνεργάστηκε. Αν και αυτό ήταν απογοητευτικό, επέτρεψε στον Maupin να βελτιώσει τις μη τεχνικές πτυχές της φωτογράφησης. Αυτό περιλάμβανε την κατασκευή μιας προσαρμοσμένης τροφοδοσίας πουλιών που καθόταν σε ένα τρίποδο και την κατασκευή μιας σκιάς από φελιζόλ για να εμποδίσει τον φακό του να τηγανιστεί από τον ήλιο. Όταν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, ο Maupin ήταν έτοιμος και τ’ αποτελέσματα της δουλειάς του είναι απίστευτα, με τον χρόνο και την αφοσίωσή του να αποδίδουν σαφώς. Σε όλη τη σειρά, βλέπουμε ξεκάθαρα ένα όμορφο ουράνιο τόξο στα φτερά των κολιμπρί. Ευκρινείς και καθαρές, οι φωτογραφίες είναι ένας θρίαμβος σε μια δύσκολη πρόκληση. Η επιτυχία του είναι μια όμορφη ματιά στο πώς μπορεί ο καθένας να πάρει μια κάμερα και να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό Ο Maupin συνεχίζει το φωτογραφικό του ταξίδι και πρόσφατα κέρδισε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό φωτογραφίας ταξιδιού της Washington Post με μια φωτογραφία του Milky Way που τραβήχτηκε σε μια ερημική παραλία.

Hummingbird with Rainbow WingsHummingbird with Rainbow WingsHummingbird Prisms by Stan Maupin

Stan Maupin Hummingbird PhotographsHummingbird Prisms by Stan Maupin

Silhouette of Hummingbird with Sunlight Reflecting Like a Rainbow In Its WingsStan Maupin Hummingbird PhotographsSilhouette of Hummingbird with Sunlight Reflecting Like a Rainbow In Its Wings

Stan Maupin Hummingbird Photographs

Stan Maupin: Ιστότοπος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >