AD

Τα ακριβότερα τρόφιμα στον κόσμο | Μπριζόλα με 450 ευρώ το κιλό και καφές με 1.100 ευρώ το κιλό

Ιαπωνικές μπριζόλες από μοσχάρια που τους κάνουν μασάζ, πίνουν μπύρα και ακούνε κλασσική μουσική, μαύρα κοτόπουλα από την Ινδονησία και χαβιάρι από αυγά αλμπίνου οξύρυγχου ηλικίας 100 ετών

 

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς με την έννοια «ακριβά τρόφιμα» ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Για κάποιους αυτό σημαίνει κόκκινο σολομό, για κάποιους άλλους τρούφες. Ωστόσο, υπάρχει στην πραγματικότητα μια ολόκληρη σειρά από προϊόντα διατροφής που έχουν τιμές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν απίστευτες.

Δείτε παρακάτω τα δέκα πιο ακριβά προϊόντα τροφίμων στον κόσμο.

Μανιτάρια Matsutake

Αυτά τα μανιτάρια είναι τόσο σπάνια που η τιμή τους φτάνει πλέον τα 550 ευρώ το κιλό. Τα μανιτάρια Matsutake μπορεί να τα βρει κανείς στην Ιαπωνία, αλλά επίσης μπορούν να αναπτυχθούν και σε διάφορες ασιατικές χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των εντόμων και των δέντρων που φύονται σε σκιασμένες περιοχές εμποδίζοντας να αναπτυχθούν αυτά τα μανιτάρια. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να καλλιεργήσει κανείς μανιτάρια Matsutake, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να εξαφανιστούν εντελώς στο μέλλον.

Καφές Kopi Luwak

Αυτός ο καφές παράγεται σε βιομηχανικές ποσότητες στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, και στη νότια Ινδία. Ο Kopi Luwak είναι ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο. Το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 240 και 1.100 ευρώ ανά κιλό. Είναι διάσημος για την πολύ συγκεκριμένη μέθοδο επεξεργασίας του που έχει να κάνει με τα κόπρανα γάτας.

Χαβιάρι White Pearl Albino

Ένα κιλό αυτού του χαβιαριού κοστίζει 8.500 ευρώ. Ο αλμπίνος οξύρρυγχος είναι ένα είδος μεγάλου ψαριού που ζει στην Κασπία Θάλασσα. Το κόστος του χαβιαριού είναι τόσο υψηλό, λόγω του γεγονότος ότι τα αυγά από τον αλμπίνο οξύρρυγχο χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια – μόνο όταν υπολογίζεται  ότι είναι περίπου 100 ετών.

Σούπα από χελιδονοφωλιές

Η φωλιά των πτηνών αυτών γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το σάλιο τους, χωρίς προσθήκες ξένων υλικών. Κατά συνέπεια, οι φωλιές τους έχουν γίνει μια λιχουδιά στην κινέζικη κουζίνα. Η υψηλή τιμή αυτού του πιάτου εξηγείται εύκολα: Η συλλογή χελιδονοφωλιών είναι ένα κάπως επικίνδυνο επάγγελμα. Τα πουλιά χτίζουν τις φωλιές τους σε απόκρημνα βράχια, όπου ο κίνδυνος πτώσης είναι πολύ υψηλός. Το κόστος αυτής της λιχουδιάς φθάνει περίπου στα 3.000 ευρώ ανά κιλό.

Σαφράν

Το κόστος αυτού του καρυκεύματος κυμαίνεται από 400 έως 1.000 ευρώ ανά κιλό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κρόκος φυτρώνει μόνο για επτά ημέρες το χρόνο και συγκεκριμένα το φθινόπωρο. Στη συνέχεια συλλέγεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία με το χέρι. Επιπλέον, για να συλλεχθεί μόλις ένα κιλό σαφράν  χρειάζονται 300.000 λουλούδια.

 Λευκή Τρούφα

Η υψηλή τιμή αυτής της τρούφας είναι το αποτέλεσμα των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για να αναπτυχθεί, καθώς και των ειδικών μεθόδων συλλογής και διατήρησης της εξαιρετικής γεύσης και του αρώματός τους. Ένα κιλό λευκής τρούφας κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.

Μαύρο Κοτόπουλο Ayam Cemani

Το κοτόπουλο Ayam Cemani εκτρέφεται στην Ινδονησία, αλλά δεν εξάγεται λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών. Αυτή η φυλή των πουλερικών είναι τόσο σπάνια που το κάθε ένα κοστίζει περίπου 190 ευρώ στην Ινδονησία. Και εκτός της χώρας, η τιμή αυτή μπορεί να φτάσει τα χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, στη Μαλαισία το Ayam Cemani είναι τόσο κοινό που η τιμή του δεν είναι μεγαλύτερη από ότι είναι για ένα συνηθισμένο κοτόπουλο.

Γιαπωνέζικες μπριζόλες Wagyu

Οι μπριζόλες Wagyu, προέρχονται από ιαπωνικό βόειο κρέας και είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πιο ακριβά εδέσματα στον κόσμο. Το κρέας έχει ένα καταπληκτικό άρωμα, τη δεύτερη υψηλότερη δυνατή βαθμολογία για ραβδώσεις και μια διάσημη υφή βουτύρου. Στην Ιαπωνία, τα καθαρόαιμα μοσχάρια Wagyu που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρέατος, απολαμβάνουν μασάζ, πίνουν μπύρα  και ακούνε κλασσική μουσική. Το κόστος αυτού του είδους του κρέατος μπορεί να φθάνει τα 450 ευρώ το κιλό.

Ιβηρικό Χαμόν

Το Ιβηρικό Χαμόν, που παράγεται στην Ισπανία, είναι το πιο ακριβό είδος ζαμπόν στον κόσμο. Στην Ισπανία, ο Ιβηρικός χοίρος τροφοδοτείται αποκλειστικά με βελανίδια, σε τεράστιες περιοχές που έχουν χαραχτεί ειδικά  για  τη βοσκή τους. Το κόστος του ανά κιλό φθάνει στα 365 ευρώ.

Τυρί  Άλκης

Ένα από τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο είναι το τυρί άλκης, το οποίο παράγεται μόνο σε ένα σημείο: στο αγρόκτημα Moose House στη Σουηδία από γάλα άλκης. Το τυρί άλκης είναι λευκού χρώματος και η εμφάνισή του θυμίζει τυρί φέτα. Κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ το κιλό και παράγεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >