AD

Τι είναι το doxing και πως να προστατευτείτε

1 στους 5 έχει πέσει θύμα doxing

 

Οι Αρχές στην Ευρώπη συνεργάζονται για να βρούνε λύση σε μια σύγχρονη μορφή εκφοβισμού που αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αφού ένας στους πέντε έχει πέσει του doxing, με τα νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού τα θύματα πολλές φορές δεν καταφεύγουν στην Αστυνομία και το περιστατικό δεν καταγράφεται.

Το doxing αφορά τη κατοχή από ανθρώπους που μας εκβιάζουν, εγγράφων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Πρόκειται για έγγραφα, φωτογραφίες, ακόμα και πληροφορίες όπως τη παρουσία μας σε κάποιο μέρος που θέλουμε να αποκρύψουμε.

Οι εκβιαστές συνήθως ζητούν μικρά ποσά για να αποφύγουν κινήσεις πανικού από το θύμα, αλλά συνήθως επιστρέφουν ζητώντας επιπλέον χρήματα.

Η απόκτηση πληροφοριών έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού εκβιασμού με τα θύματα να είναι συνήθως μικροί σε ηλικία(κάτω των 25 ετών) ή ηλικίες άνω των 50.

 

Είτε πρόκειται για πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό στο χώρο εργασίας ή σε προσωπικό επίπεδο, οι εκβιαστές δεν διστάζουν να κάνουν πράξη τις απειλές τους για αυτό και πρέπει να προσφεύγουμε εγκαιρως στις Αρχές.

Πως να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα doxing

  • Φροντίζουμε να καθαρίζουμε την ψηφιακή μας παρουσία.
  • Αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο.
  • Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας σε όλους τους λογαριασμούς σας.
  • Τοποθετήστε ένα δυνατό και μοναδικό κωδικό.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι τηλεδιασκέψεις και οι κλήσεις σας είναι ιδιωτικές και κρυπτογραφημένες.
  •  Μην ανοίγετε διαδικτυακούς συνδέσμους (links) πριν βεβαιωθείτε ότι έχουν σταλεί από κάποιον που γνωρίζετε. Αν έχετε αμφιβολίες, πάλι αποφύγετε να πατήσετε τον σύνδεσμο. Αν έχουν σταλεί από κάποιον άγνωστο, μην τους ανοίξετε καθόλου.

 

πηγή

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >