AD

Brigitte Bardot | Οι άντρες είναι θηρία, αλλά ακόμη και τα θηρία δεν συμπεριφέρονται όπως αυτοί

Οι έρωτες, οι τέσσερις γάμοι, οι απόπειρες αυτοκτονίας & τα συμπεράσματα ζωής της θρυλικής Bebe, η οποία γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1934.

 

 

«Λέω ό,τι πιστεύω και πιστεύω ό,τι λέω»

Υπήρξε η πιο κολακευμένη, καλοπληρωμένη, αλλά και ταυτόχρονα αμφισβητημένη σταρ του γαλλικού κινηματογράφου. Από την αρχή κιόλας της καριέρας της, αυτό που της αμφισβητήθηκε- ακόμα και από τον ίδιο τον Roger Vadim, ο οποίος την ανέδειξε – ήταν οι υποκριτικές της ικανότητες. Κάποιες όμως από τις σαρανταεπτά ταινίες  που γύρισε, όπως “Όσα δεν έσβησε ο άνεμος”, “Ιδιωτική ζωή”, “Η περιφρόνηση”, “Το κορίτσι της ακολασίας”, εξακολουθούν να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και αυτή είναι απόδειξη πως η Bardot μπορούσε να παίξει…

Το απόλυτο sex symbol, που χάρηκε τον έρωτα, ενώ μόνο τέσσερις άνδρες την έπεισαν να βάλει βέρα στο δεξί… Τέσσερις ήταν και οι φορές που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της καθώς είχε πολλές φορές ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα κι έπεφτε σε βαριά κατάθλιψη.

Η 87χρονη σημερα, Brigitte Bardot, ήταν πρωτότοκη κόρη μιας εύπορης και καλλιεργημένης οικογένειας. Ο πατέρας της Louis Bardot ήταν μηχανικός και δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιομηχανικών αερίων. Η μητέρα της Marie Michelle είχε σπουδάσει χορό κι έγραφε ποίηση. Την παροτρύνει, λοιπόν, να ασχοληθεί κι εκείνη με το χορό και με τη μουσική. Η αναμφισβήτητη κλίση της της δίνει το βραβείο που θα της εξασφαλίσει την είσοδο στην Εθνική Σχολή Χορού. Ωστόσο, εκείνη, επιλέγει,  να εργαστεί ως μοντέλο.

Η απαράμιλλη ομορφιά, η φυσική χάρη , το ανάλαφρο βάδισμα της νεαρής Brigitte,  δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Έφηβη, μόλις 15 ετών, ξεκινά καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, ποζάροντας σε εξώφυλλα περιοδικών.

Το 1949 κάνει την πρώτη της φωτογράφιση, στο καινούργιο τότε περιοδικό Elle, με τα αρχικά B.B., ώστε να προστατευτεί η οικογένειά της. Η Brigitte είναι η ιδανική έφηβη του τέλους της δεκαετίας του ‘40.

Στις 8 Μαρτίου του 1950, ο Γάλλος σκηνοθέτης Roger Vadim αντικρίζει για πρώτη φορά το πρόσωπο της έφηβης Brigitte στο εξώφυλλο του περιοδικού Elle. Εκείνος είναι μόλις 21 ετών κι εργάζεται ως βοηθός του σκηνοθέτη Marc Allegret -στον οποίο δείχνει το περιοδικό και προτείνει να χρησιμοποιήσουν το μοντέλο στην ταινία. Ο Allegret του αναθέτει να τη βρει και να την πείσει να συνεργαστούν. Οι δύο νέοι συναντιούνται κι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Η απόφασή τους να παντρευτούν, βρίσκει αντίθετη την αυστηρή οικογένειά της. Εκείνη νιώθει πως ο Vadim είναι ο άντρας που θα της γνωρίσει τον κόσμο. Εκείνος είναι γοητευμένος από την ομορφιά και την αθωότητά της.

“Mου έδωσε την εντύπωση του άγριου λύκου. Τρόμαζα αλλά και γοητευόμουν όταν με κοιτούσε. Δεν ήξερα πού ήμουν. Τον ήθελα.” λέει η Brigitte για τον Roger.

Στα 18 της κάνει την πρώτη της εμφάνισή στη μεγάλη οθόνη, κρατώντας ένα μικρό ρόλο στην κωμωδία του Jean Bole  “Τρελός για Αγάπη” (“Le trou normand”).

Το 1952,  παντρεύεται με τον Γάλλο σκηνοθέτη Roget Vadim, ο οποίος θα την κάνει διάσημη, τέσσερα χρόνια αργότερα με την ταινία “Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα” (“Et Dieu… crea la femme”).  Η ταινία λογοκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική.  Η Brigitte υποδύεται μια σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα που κατοικεί στην πόλη της Νότιας Γαλλίας, στο Σεν Τροπέ. Ο Vadim οριοθετεί με τα παρακάτω λόγια το χαρακτήρα της:

“Ήθελα διαμέσου της Brigitte , να αναπαραστήσω το κλίμα της εποχής, η Jullet είναι ένα κορίτσι των καιρών της, που αποτινάσσει κάθε συναίσθημα ενοχής, κάθε ταμπού που της επιβάλλει η κοινωνία και της οποίας η σεξουαλικότητα είναι παντελώς απελευθερωμένη. Στην προπολεμική λογοτεχνία και τα φιλμ, θα την είχαν χαρακτηρίσει πόρνη. Στην εν λόγω ταινία, είναι μια πολύ νέα γυναίκα, γενναιόδωρη, καμιά φορά ανισόρροπη και τελικά ασυγκράτητη, που δεν έχει καμιά άλλη δικαιολογία παρά τη γενναιοδωρία της.”

Στα γυρίσματα της ταινίας διατηρεί δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της, Jean- Louis Trintignant – όπως την είχε προτρέψει ο Vadim για να γίνει η ερμηνεία τους πιο ρεαλιστική. Οι ερωτικές σκηνές και το γυμνό κορμί της, είναι αρκετά προχωρημένα για την εποχή της… Αυτό όμως συμβάλει στη δημιουργία ενός μύθου. Της Bebe… Καστανόξανθα μακριά μαλλιά όλο μπούκλες, η διάσημη κόμμωση “choucroute”, τονισμένα μάτια με μαύρο eye-liner, κόκκινα ή ροζ σαρκώδη χείλη… Αντί για φορέματα και κορσέδες φορά τζιν παντελόνια, σέξυ, εφαρμοστά ρούχα, φούστες με φαρδιές ζώνες, μπαλαρίνες, τζιν, T-shirt, το διάσημο μπικίνι που κάνει μόδα…

Το 1959, η Simon de Beauvoir, στο δοκίμιό της “Το σύνδρομο της Λολίτας”, περιγράφει την Bardot ως την “ατμομηχανή της γυναικείας ιστορίας” και τη χαρακτηρίζει ως την πρώτη και πιο απελευθερωμένη γυναίκα της μεταπολεμικής Γαλλίας.“Στο παιχνίδι της αγάπης, όσο ήταν κυνηγός, ήταν και θήραμα.” λέει χαρακτηριστικά, όπως γράφει το βιβλίο “Brigitte Bardot : The Life, The Legend, The Movies.”

Τί κι αν το Χόλιγουντ της κάνει εντυπωσιακές προτάσεις… Εκείνη τις αρνείται όλες, επιθυμώντας να μείνει γαλλική αξία.

Φωτογραφίσεις, ταινίες, βραχύβιοι γάμοι…

“ Καλύτερα να μην είσαι πιστή παρά να είσαι πιστή επειδή δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.” λέει όταν μιλά για τις σχέσεις της.

Μετά το διαζύγιό της με τον μέντορά της, Roger Vadim, το 1957 ακολουθεί γάμος δύο χρόνια αργότερα με τον κατά δύο χρόνια μικρότερό της Jacques Charrier, ηθοποιό και παραγωγό. Γνωρίστηκαν όταν γύριζε την ταινία «Η Μπαμπέτ πάει σε πόλεμο», κι εκείνος έμελλε να γίνει ο δεύτερος σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της. Η εγκυμοσύνη ήταν ανεπιθύμητη για εκείνη, οι γονείς, όμως, γονείς του Σαριέ την έπεισαν να κρατήσει το παιδί.

Με τον Charrier, λοιπόν, αποκτά το μοναδικό της παιδί, το 1960, τον Nicola-Jacques Charrier.

Μετά το χωρισμός τους, ο Charrier πήρε την επιμέλεια του παιδιού και η Bardot στα 26α γενέθλιά της προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της καταπίνοντας ένα μπουκάλι υπνωτικά χάπια και κόβοντας τις φλέβες της στη βίλα της στη Νίκαια.

Το 1966 κάνει και τρίτο γάμο με τον πολυεκατομμυριούχο Γερμανό πλέι-μπόι Gunter Sachs , με τον οποίο όμως χωρίζει και πάλι τρία χρόνια αργότερα θέλοντας έτσι να απαλλαγεί από την επιφανειακή ζωή που έχει. Για τον Sacks η Brigitte αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Δεν του λείπουν ούτε τα χρήματα ούτε η φαντασία. Την κατακτά καλύπτοντας το σπίτι της με ροδοπέταλα, τα οποία πετά από το ελικόπτερό του.

Το 1992 παντρεύεται τον Γάλλο επιχειρηματία Bernard d`Ormale , πρώην- σύμβουλο της  Marie Le Pen. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που στερεί αρκετά από τη δημοφιλία της.

“Μετά το ‘Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα’ έγινα διάσημη. Δεν μπορούσα πια να βγω στο δρόμο. Οι γυναίκες με μισούσαν… Αναγκάστηκα να ζήσω περιχαρακωμένη για πολλά χρόνια”, έλεγε η Brigitte Bardot  στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, εξηγώντας την απόφασή της να αφιερωθεί στον αγώνα της για την προστασία των ζώων και να αποσυρθεί στη βίλα του Σεν Τροπέ.

Δεκαετίες αφότου τελείωσε η καριέρα της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, η Brigitte Bardot είναι πιο πρόσφατα γνωστή για τον ακτιβισμό της για τα δικαιώματα των ζώων και για τις συχνές κρίσεις της με τις γαλλικές αρχές για τις παθιασμένες, δημόσιες καταγγελίες της για αυτό που θεωρεί «ισλαμισμό» της πατρίδας της, της Γαλλίας. Της έχει επιβληθεί πρόστιμο πολλές φορές για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» σε βιβλία και ομιλίες, υποστηρίζοντας το 2003, για παράδειγμα, ότι η Γαλλία «ενέδωσε σε μια υπόγεια, επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη διείσδυση που όχι μόνο αντιστέκεται στην προσαρμογή στους νόμους και τα έθιμά μας, αλλά το οποίο, καθώς περνούν τα χρόνια, θα προσπαθήσει να επιβάλει το δικό του.»

Όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο, είναι ακόμα δύσκολο για όποιον δεν ζούσε εκείνη την εποχή να κατανοήσει τη γαλβανιστική επίδραση που είχε η Bardot ως ηθοποιός και ως sex symbol για τους κινηματογραφόφιλους σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Bardot αποτελεί έμβλημα της γυναικείας χειραφέτησης και σεξουαλικής απελευθέρωσης, ελεύθερη και προκλητική ενζενί, γυναίκα – παιδί,  σύμβολο του σεξ, ιέρεια και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής της…

Brigitte Bardot dans le film Vie Prive de Louis Malle

Brigitte Bardot Le Mpris

Brigitte Bardot στο “Le Mépris”

Brigitte Bardot dans le film Vie Prive de Louis Malle

 Brigitte Bardot

Brigitte Bardot and her dog in SaintTropez

Brigitte Bardot και τον σκύλο της στο Saint-Tropez

Jeanne Moreau et Brigitte Bardot

Jeanne Moreau και Brigitte Bardot στο “Viva Maria!” το 1965

 

Brigitte Bardot on a beach in Cannes

H Brigitte Bardot στην παραλία στις Κάννες

Brigitte Bardot dans le film Les Femmes en 1969

H Brigitte Bardot στο “Les Femmes” το 1969

Louis Jourdan et Brigitte Bardot dans La Marie est trop belle en 1956

Louis Jourdan και Brigitte Bardot στο “La Mariée est trop belle” το 1956

Brigitte Bardot et Johnny Hallyday à SaintTropez en 1967

Brigitte Bardot and Johnny Hallyday στο Saint-Tropez το 1967

 

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Serge Gainsbourg et Brigitte Bardot en 1967

Η Brigitte Bardot και ο Serge Gainsbourg στο “Bonnie & Clyde” το 1967

 

Brigitte Bardot par Terry O`Neill

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot à l`aroport d`Orly France 1965

H Brigitte Bardot το 1965

 

English embroidery bikiniBrigitte Bardot in Lac Lman in 1962

H Brigitte Bardot

 Pathé/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images Η

Brigitte Bardot dans Les Novices en 1970

H Brigitte Bardot στο “Les Novices” το 1970

 

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot in Contempt by JeanLuc Godard   Photo  AFP

Η Brigitte Bardot στο “Le Mépris” το 1963

 

Sacha Distel et Brigitte Bardot en 1958

Sacha Distel και Brigitte Bardot

Brigitte Bardot lors du tournage du film La Parisienne

Brigitte Bardot στο πλατό του “La Parisienne”

 

Brigitte Bardot at her wedding to Jacques Charrier June 18 1959

Jacques Charrier και Brigitte Bardot

 

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot sur la plage de Cannes en mai 1955

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot 1958

H Brigitte Bardot στα γυρίσματα με τον ηθοποιό Michel Roux, 1958.

Brigitte Bardot 1958

Στις ταινίες της Bardot κατέληγε συχνά να χαλαρώνει σε ένα κρεβάτι.

01020849.JPG

H Brigitte Bardot κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην τοποθεσία στην Ισπανία, 1958.

Brigitte Bardot en 1975

Brigitte Bardot το 1975

Brigitte Bardot en maillot de bain pastel

Brigitte Bardot

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >