AD

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη

Το κυνήγι της ευτυχίας. Μια άνιση μάχη, με την καθημερινότητα και τις προκλήσεις που αυτή έχει, και ο ευσεβής πόθος όλων, να νιώθουν ευτυχισμένοι.

 

Όμως πως μετράται η ευτυχία; Είναι μια φιλοσοφική κουβέντα που θα τελείωνε σε μέρες. Οι επιστήμονες όμως μέσω μετρήσεων στον εγκέφαλο βρήκαν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο και αυτός ήταν βουδιστής μοναχός.

Ο Ματιέ Ρικάρ, Γάλλος πολίτης, βουδιστής μοναχός, συγγραφέας, διερμηνέας, γιατρός και στενός συνεργάτης του Δαλάι Λάμα, συμμετείχε σε ένα πείραμα σχετικά με τη μελέτη του εγκεφάλου.

Τότε ήταν που βρήκαν κάτι εκπληκτικό και μοναδικό εώς εκείνη τη στιγμή. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κατέγραψε πρωτοφανή επίπεδα κυμάτων γάμμα, που σχετίζονται με την ευεξία και την εστίαση.

Μάλιστα κατά την ώρα του διαλογισμού, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ευτυχία και τα θετικά συναισθήματα, έλαμπε σαν λάμπα.

Ο ίδιος παραμένει ταπεινός και ελπίζει πως χρησιμοποίησε αυτά τα συναισθήματα για καλό σκοπό.

«Είμαι 77 ετών, καλά στην υγεία μου. Δεν πιστεύω στο να ζήσω 1.000 χρόνια – φανταστείτε 1.000 χρόνια Τραμπ! Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό χρειαζόμαστε – αλλά αν είμαι τυχερός, μερικά χρόνια ακόμα για να επικεντρωθώ σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία».

Ο ίδιος λέει ότι ξαναγεννήθηκε στα 21 του, όταν παράτησε τις σπουδές του και πήγε στην Ινδία. Λίγα χρόνια αργότερα, παρά τις απειλές του πατέρα του έγινε μοναχός.

Ο Ρικάρ προσπαθώντας να απλοποιήσει τι είναι η ευτυχία, είπε πως ευτυχία είναι να απαλλαγείς από συναισθήματα όπως μίσος, περηφάνεια και ζήλεια.

Επίσης δεν δέχεται τον όρο ευτυχία ως κάτι μόνιμο, αλλά υιοθετεί τις στιγμές ευτυχίας και ευχαρίστησης.

Ένα ζεστό μπάνιο είναι πάντα ωραίο, αλλά αν μείνεις κάτω από το ζεστο νερό για πολύ ώρα γίνεται δυσάρεστο, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

πηγή

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >