AD

Νέα Υόρκη | Οι καταρρακτώδεις βροχές η «νέα κανονικότητα» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στη Νέα Υόρκη χθες Παρασκευή είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και πιθανότατα αντανακλούν μια «νέα κανονικότητα», δήλωσε σήμερα η κυβερνήτρια της Πολιτείας, Κάθι Χόκουλ.

«Βεβαίως και ξέρουμε ότι αυτό είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε ως νέα κανονικότητα», τόνισε η Χόκουλ.

New York declared state of emergency from flooding | GMA

 

Friday was one of New York's wettest days

 

Σχεδόν 20 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένα μέρη της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης και παρέλυσαν εν μέρει τη λειτουργία του Μετρό και των αεροδρομίων της μεγαλούπολης. Πολλοί σταθμοί του δικτύου του μετρό της πόλης πλημμύρισαν εν μέρει και ορισμένες γραμμές διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Η κυβερνήτρια της Πολιτείας κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και και την κοιλάδα του ποταμού Χάντσον, προειδοποιώντας για πλημμύρες «απειλητικές για τη ζωή».

Videos show New York City flooding, residents wading through rainwater

Σήμερα η Χόκουλ χαιρέτισε την ανταπόκριση των αρχών και είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την ισχυρές βροχοπτώσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την ταχύτερη κατανομή πόρων για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, θα παραμείνει σε ισχύ για τις επόμενες έξι ημέρες.

Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον Λευκό Οίκο και με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η κυβερνήτρια τόνισε ότι εκείνοι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν μια ομοσπονδιακή κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >