AD

Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των εργαζομένων

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να πλησιάζουν, ορισμένοι και ορισμένες θα χρειαστεί να ζητήσουν από τους εργοδότες τους τη χορήγηση ειδικής άδειας, προκειμένου να μεταβούν σε διαφορετικό τόπο από εκείνο της διαμονής τους για να ψηφίσουν.

Να σημειωθεί πως, η άδεια αυτή είναι μετ’ αποδοχών και δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

    1. Όσοι και όσες μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
    2. Όσοι και όσες μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργάσιμων ημερών.
    3. Όσοι και όσες μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
  1. Όσοι και όσες μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Για τους υπαλλήλους, για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
  1. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
  2. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
  3. Όσοι μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Tρόμος με διαρροή νερού μέσα στην καμπίνα αεροσκάφους κατά την διάρκεια της πτήσης

Αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη κατάσταση βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι επιβάτες πτήσης της Air India, η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από το Δελχί στο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Στικάκια» νικοτίνης προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι σε τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη προϊόντα νικοτίνης προκάλεσαν αδιαθεσία και λιποθυμία, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ξανά να συγκροτηθεί μόνιμη Διαρκής Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, ώστε όλα τα κόμματα να μετέχουν σε αυτόν τον αγώνα και να γνωρίζουν τι γίνεται.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Χάιντι Κλουμ ποζάρει με σέξι εσώρουχα για τα Χριστούγεννα αγκαλιά με την 19χρονη κόρη της

Για ακόμη μια φορά η συνεργασία της Χάιντι Κλουμ με την κόρη της, αυτή τη φορά για τη χριστουγεννιάτικη κολεξιόν εταιρείας εσωρούχων προκαλεί αναστάτωση και διχάζει τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >