AD

Craig Williams | Ο καλλιτέχνης με τους εξαιρετικούς πίνακες πουλιών σε vintage σελίδες βιβλίων

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης δημιουργεί εξαιρετικά πορτρέτα πουλιών.

 

 

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Craig Williams δημιουργεί εξαιρετικά πορτρέτα πουλιών.

Ο ζωγράφος με έδρα την Αυστραλία προμηθεύεται αυτούς τους αντισυμβατικούς καμβάδες για να δημιουργήσει σκόπιμες αντιπαραθέσεις μεταξύ της τέχνης του και του έντυπου κειμένου. Αυτός ο στοχαστικός συνδυασμός οδηγεί σε ζεύγη που φαίνεται να έχουν φτιαχτεί ο ένας για τον άλλον.

Ο Williams φέρνει το υπόβαθρό του στη ζωολογία και την εμπειρία εργασίας σε μουσεία και πάρκα άγριας ζωής στη δημιουργική του πρακτική. Κάθε ένα από τα πορτρέτα πουλιών γίνεται με πιστή ακρίβεια στο είδος. Σε πολλές περιπτώσεις, η επιλογή του πουλιού σχετίζεται με τη σελίδα του βιβλίου στην οποία είναι ζωγραφισμένο. «Η χρήση vintage σελίδων βιβλίων ως υπόστρωμα φέρνει μια υποκείμενη ιστορία στο κομμάτι μέσα από την ιστορία των ίδιων των βιβλίων, η οποία είναι συχνά εμφανής στην ατελή φύση του χαρτιού με ατέλειες, σημάδια, τσακίσεις και φθορά», λέει στο My Modern.

Ο Williams χρησιμοποιεί συχνά σελίδες από οδηγούς πεδίου για να αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία των κειμένων αναφοράς που χρησιμοποιούνται από τα πουλιά και για να συσχετίσει άμεσα την απεικόνιση με τις πληροφορίες στη σελίδα. «Ενώ τα πουλιά σε ορισμένα έργα μπορούν να έχουν μια εύκολα αναγνωρίσιμη, ακόμη και έναν άμεσο σύνδεσμο προς το περιεχόμενο της σελίδας (για παράδειγμα που απεικονίζει ένα πουλί χρησιμοποιώντας τη σελίδα αναγνώρισης από έναν οδηγό πεδίου), άλλα μπορεί να έχουν πιο διακριτή και ακόμη και άυλη σχέση με τη σελίδα περιεχόμενο», εξηγεί ο Williams.

«Συχνά το κλαδί στο οποίο είναι σκαρφαλωμένο το πουλί αφήνεται στο στάδιο της υποζωγραφικής χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες [και επιτρέπει] το κείμενο στη σελίδα να παραμένει ορατό και [βοηθά] να δέσουν το πουλί με το κείμενο της σελίδας ενώ ταυτόχρονα σηκώνεται το πουλί εμφανώς εκτός σελίδας.»

Acrylic Bird Paintings by Craig Williams

Acrylic Bird Paintings by Craig Williams

Acrylic Bird Paintings by Craig WilliamsAcrylic Bird Paintings by Craig WilliamsAcrylic Bird Paintings by Craig WilliamsAcrylic Bird Paintings by Craig WilliamsAcrylic Bird Paintings by Craig WilliamsCraig Williams: Ιστότοπος

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >