AD

Βασίλης Ζούλιας | Η Αθήνα γίνεται η Νέα Υόρκη της Ευρώπης, όπως είχε γράψει χρόνια πριν το wallpaper

Συνέντευξη στο KLIK με ένα `μάγο` του στυλ που προάγει με μοναδικό τρόπο την αισθητική μας, θυμίζοντάς μας την υπέρμετρη κομψότητα προηγούμενων δεκαετιών, ο οποίος λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιλάει για τη συμμετοχή του με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. 

 

Είναι ένας από τους κορυφαίους  Έλληνες σχεδιαστές  με  σημαντική συμβολή στη δημιουργία της ελληνικής μόδας.   Μaitre του chic στυλ,  που έντυνε και ντύνει υπέροχα τις γυναίκες, δίνοντάς τους το προνόμιο της μοναδικότητας, της ιδιαίτερης θηλυκότητας και της ανυπέρβλητης κομψότητας. Ο Βασίλης Ζούλιας.

`Ενας `μάγος` του στυλ που  προάγει με μοναδικό τρόπο την αισθητική μας, θυμίζοντάς μας την υπέρμετρη κομψότητα που κυριαρχούσε σε προηγούμενες δεκαετίες. `Ενας γενναίος άνθρωπος  ο οποίος δεν έχει διστάσει να μιλήσει για  τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και για τα κρυμμένα δώρα της ζωής που ανακάλυψε… Και το σπουδαιότερο… Να αγαπήσει τον εαυτό του…

Νομίζω πως δεν υπάρχει Ελληνίδα που να μην “αγαπάει” τις δημιουργίες του.

Το ταλέντο του δε γνωρίζει σύνορα κι αυτό απέδειξε τόσο  στις Χρυσές Σφαίρες όπου η πρωταγωνίστρια των Glow & Mad, Men Alison Brie επέλεξε να περπατήσει στο πιο σημαντικό κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ, με μια δημιουργία του. Το αποτέλεσμα; Να συναρπάσει, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των σχολιαστών μόδας και να θεωρηθεί μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις της βραδιάς.

Το ίδιο συνέβη και στις Κάννες, όπου η γνωστή super star Meryem Uzerli ,διεθνής και ιδιαίτερα δημοφιλης Τουρκάλα ηθοποιός γερμανικής καταγωγής, επέλεξε μια εκπληκτική δημιουργία Vassilis Zoulias.

Αλλά και η Robin Weigert στα βραβεία Emmy, εντυπωσίασε με την εκπληκτική δημιουργία του, όπως και η Lily Collins στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, “Εmily in Paris”, η οποία επιλέγει τις εκπληκτικές δημιουργίες του και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, μιλάει ανάμεσα σε άλλα, για τη συμμετοχή του. Aξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

Τι σας οδήγησε να κάνετε ένα άλμα στην καινούργια σας καριέρα και να βάλετε υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη;

Έλαβα μια τιμητική πρόταση από τον δήμαρχο μας Κώστα Μπακογιάννη και αισθάνθηκα ότι μπορώ να προσφέρω με ανιδιοτέλεια και με μόνο κίνητρο την αγάπη για την πόλη μου.

Από τις πόλεις που έχετε επισκεφτεί στο εξωτερικό, ποια είναι εκείνη που σας εμπνέει περισσότερο ;

Το Παρίσι για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως για το ότι είναι μια πόλη που δεν έχει χάσει τον χαρακτήρα της.

Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στην Αθήνα έχει αυξηθεί σημαντικά και αποτελεί προορισμό για πολλούς τουρίστες και όχι “στάση” για να μεταβούν σε κάποιο νησί στην συνέχεια. Και αυτό όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τους χειμερινούς μήνες. Ποιος ήταν ο κρίσιμος παράγων, που έκανε την Αθήνα προορισμό και όχι “σταση” ;

Ο κρίσιμος παράγων τα τελευταία χρόνια είναι η αγοραστική κίνηση. Η Αθήνα πλέον έχει γίνει και ο απόλυτος προορισμός για shopping.

Πολλοί λένε ότι τα καινούργιας γενιάς ξενοδοχεία που έγιναν στο κέντρο και γύρω από το κέντρο, όπως στο Μεταξουργείο στο Κουκάκι, στου Ψυρρή κλπ όπως και τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ που έγιναν εκεί,έχουν κάνει την Αθήνα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Συμμερίζεστε αυτήν την άποψη ;

Συμφωνώ και επαυξάνω η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο με ξενοδοχεία και trendy εστιατόρια να φυτρώνουν σε κάθε γειτονιά, πχ. Φαραώ, Εξάρχεια κτλ. Η Αθήνα γίνεται η Νέα Υόρκη της Ευρώπης, όπως είχε γράψει χρόνια πριν το wallpaper.                 

                                                     

Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της Αθήνας ;

Στα τεράστια πλεονεκτήματα μας συγκαταλέγονται τα μουσεία μας που καταγράφουν την ιστορία μας.

Στα μειονεκτηματα θα έβαζα ένα κατ αρχήν πολύ σημαντικό. Δυστυχώς είμαστε ένας λαός που δεν έχει κανένα σεβασμό στην πολιτιστική του κληρονομιά με ότι εμπεριέχει η έννοια αυτή. 

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο πλέον να θυμίζει το παρελθόν της πόλης μας. Είμαστε αυτοί που σε ένα πρωί ξηλώσαμε το Zonars πετώντας τα έπιπλα που καθησε όλη η σύγχρονη διανόηση της Ελλάδας στα μπάζα έτσι απλά,  χωρίς να επέμβει κανένα υπουργείο και κυρίως το υπουργείο πολιτισμού. 

Σαν να μην μας ενδιαφέρει καθόλου το από που ερχόμαστε.

 

Ιδανικά ποια θα ήταν η αρμοδιότητα με την οποία θα θέλατε να ασχοληθείτε ;

Σαφώς με θέματα που αφορούν την αισθητική και την πολιτιστική μας κληρονομιά 

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας γειτονιές στην Αθήνα ;

Πολλές αγαπημένες γειτονιές. Άνω Πετράλωνα,  Εξάρχεια, Μετς, Παγκράτι, Κολωνάκι Κεραμεικός 

Ποια νομίζετε θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Νούμερο ένα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των κατοίκων σε υποβαθμισμενες γειτονιές 

Σε μια εποχή που η λέξη στυλίστας ήταν άγνωστη στην Ελλάδα, γίνατε ο πρώτος άνδρας στυλίστας και άρχισε η καριέρα σας να εκτοξεύεται. Ποια θεωρείτε ότι είναι εκείνα τα στοιχεία που σας έκαναν να ξεχωρίσετε;

Την καριέρα μου ως στυλίστας και μάλιστα του πρώτου άνδρα στυλίστα στην Ελλάδα χρωστάω στον Άρη Τερζοπουλο τον εκδότη του θρυλικού περιοδικού Γυναίκα και στην Λάουρα Ντε Νιγκρις. Αυτοί οι δύο διέκριναν το ταλέντο μου και μου έδωσαν μια σπρωξιά κατευθείαν στα βαθιά. 

 Σε ένα ΚΛΙΚ του 1987 είχε γίνει μια φωτογράφιση σαν ρεπορτάζ από εφημερίδα όπου  ποζάρατε ως θύμα αυτοκτονίας, έχοντας πέσει από ψηλά. Έναν χρόνο μετά, πηδήξατε  στο κενό και υπάρχει και άλλη μία φωτογραφία από τις εφημερίδες της εποχής- πραγματική αυτή τη φορά. Μια δύσκολη περίοδος της ζωής σας από την οποία τελικά βγήκατε νικητής! Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που διαβάζει αυτήν τη συνέντευξη και νιώθει ότι βρίσκεται σε αντίστοιχο αδιέξοδο η ζωή του;Τι σας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσετε;  

Για αυτό πρέπει να προσέχεις πως φωτογραφίζεσαι! Έτσι για να αστειεύτουμε και λίγο με ένα τόσο σοβαρό θέμα όμως. 

Αν κάποιος διαβάζει λοιπόν και ξέρει την ιστορία μου θα του έλεγα απλά να αναζητήσει βοήθεια γιατί μόνος του δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρει. Αυτός ήταν ο δικός μου δρόμος και παραμένει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι λίγες φορές που σχεδιαστές μόδας -προκειμένου να «καινοτομήσουν» ίσως- σχεδιάζουν εκκεντρικά ρούχα που δεν κολακεύουν τις γυναίκες. Εσείς, αντιθέτως, ξεχωρίζετε προάγοντας με μοναδικό τρόπο την αισθητική μας, θυμίζοντάς μας την υπέρμετρη κομψότητα που κυριαρχούσε σε προηγούμενες δεκαετίες. Πόσο εφικτό είναι οι σύγχρονες γυναίκες να μπορούν να υποστηρίξουν το θηλυκό, ρομαντικό, αριστοκρατικό  στυλ ;

Είναι απόλυτα εφικτό και αποδεικνύεται από την εικοσαετή πορεία μου στον χώρο. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 έκλεισα ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που άνοιξα την πρώτη μου boutique με αξεσουάρ επί της οδού Κανάρη 17 με την υποστήριξη της οικογένειας Πετρίδη.

 Ποια είναι η δική σας πηγή έμπνευσης και κινητήρια δύναμη;

Οι γυναίκες τι άλλο…;

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχετε κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό, όπως στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, “Εmily in Paris”. Αν μπορούσατε να επιλέξετε εσείς μια διάσημη κυρία εκτός Ελλάδας αλλά και μία Ελληνίδα, για να ντύνεται αποκλειστικά με δικές σας δημιουργίες, ποια θα επιλέγατε και γιατί ;

Δεν μπορώ να διαλέξω μία, γιατί  αυτή η μία ήδη υπάρχει στο πρόσωπο κάθε γυναίκας από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που μας επισκέπτεται.  

 «Οι γυναίκες που ακολουθούν τη μόδα από πολύ κοντά διατρέχουν ένα μεγάλο κίνδυνο: να χάσουν το χαρακτήρα τους, το στυλ τους και τη φυσική τους κομψότητα.» είναι τα λόγια του Yves Saint Laurent. Συμφωνείτε ;

100% συμφωνω σε αυτο. Αν θέλεις να είσαι πάντα στη μόδα, μην ακολουθείς τις τάσεις. Οι τάσεις φεύγουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα φωτός. Το στυλ παραμένει.

                                                               

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής;

 Μόνο για σημερα.

Μετά τις πολλές διακρίσεις σας στο εξωτερικό, θα σκεφτόσασταν να επεκταθείτε σε Παρίσι ή Νέα Υόρκη; 

Ακριβώς σε αυτές τις δυο πόλεις θα ήθελα να έχω boutique. To σύμπαν θα φροντίσει.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >