AD

Σε κατάσταση πολέμου το Ισραήλ | Επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες και ένοπλους μαχητές

Συναγερμοί ήχησαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο για αρκετά λεπτά στις νότιες περιοχές γύρω από τη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ για επιθέσεις με πυραύλους από τη μεριά των Παλαιστίνιων.

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου, αυτή τη στιγμή στα νότια υπάρχουν 21 ενεργές επιχειρήσεις» ανέφερε αστυνομικός διοικητής, ενώ σύμφωνα με αναφορές, ένοπλοι μαχητές εισβάλουν σε σπίτια και κρατούν ομήρους. Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 5 το απογευμα (ώρα Ισραήλ).

israel-1

Εκρήξεις ακούγονταν σε πόλεις γύρω από το Τελ Αβίβ και έξω από την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με τον στρατό να μην δίνει άμεσα λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την προέλευσή τους, ωστόσο οι εικόνες από το Reuters δείχνουν μεγάλες καταστροφές και εκτοξεύσεις πυραύλων.

Κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών. Στο μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές, μαχητές μπήκαν σε αστυνομικό μέγαρο στην πόλη Σντερότ και ανταλλάσουν πυρά με τους αστυνομικούς.

 

israel-2


Δείτε βίντεο: Παλαιστίνιοι μαχητές συνεχίζουν να περιφέρονται στους δρόμους στο Νότιο Ισραήλ

 

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άμεσα λεπτομέρειες για πιθανά θύματα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

«Οι IDF δηλώνουν κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. «Υπήρξαν εκτεταμένες πυραυλικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα και τρομοκράτες έχουν διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από διάφορα σημεία εισόδου. Οι κάτοικοι στα νότια και στο κέντρο της χώρας οφείλουν να βρίσκονται κοντά σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ όσοι βρίσκονται στην περιφέρεια της Γάζας πρέπει να παραμείνουν εντός ασφαλούς χώρου».

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι ο αρχηγός του επιτελείου πραγματοποιούσε το πρωί του Σαββάτου αξιολόγηση της κατάστασης και ενέκρινε σχέδια για τη συνέχιση των επιχειρήσεων των IDF. Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων στρατιωτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις των IDF. “Η Χαμάς είναι η κυρίαρχη οντότητα στη Λωρίδα της Γάζας, υπεύθυνη για την επίθεση αυτή και θα φέρει τις συνέπειες και την ευθύνη για τα γεγονότα”, ανέφεραν οι IDF.

Ακολουθήστε το KLIK και στα Google News
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >