AD

Matt Damon | Κάποιοι βλέπουν τη δόξα και δεν έχουν καμία διάθεση να γνωρίσουν την ιστορία πίσω από αυτή

Ο ταλαντούχος Mr. Ripley έχει αποδείξει πως είναι κάτι περισσότερο από ταλαντούχος τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή. Εκτός από τύχη και σκληρή δουλειά, μάλλον έχει ανακαλύψει κάποια μαγικά κλειδιά που τον βοηθούν να κάνει άλματα σε όλους τους τομείς. Ο Matt Damon γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1970.

 

 

Οι περισσότεροι ίσως τον θυμούνται ως τον Ταλαντούχο Kύριο Ρίπλευ. Στην πραγματικότητα, o βραβευμένος ηθοποιός που είναι γνωστός για τον ρόλο του στις ταινίες «Jason Bourne» καθώς και «The Talented Mr. Ripley», «Behind the Candelabra» και «The Martian» είναι κάτι περισσότερο από ταλαντούχος… Κι αυτό το απέδειξε και συνεχίζει να το αποδεικνύει με κάθε νέο του εγχείρημα από το ξεκίνημά του στον απαιτητικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καλλιτεχνικό χώρο.

 

The Evolution of Matt Damon | GQ

H  καριέρα του ξεκίνησε αφού πρωταγωνίστησε και έγραψε το Good Will Hunting με τον φίλο του Ben Affleck, το 1997. Το δίδυμο κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το έργο. Έκτοτε ο Damon έπαιξε σε ένα ευρύ φάσμα ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς σειράς Ocean`s Eleven και του θρίλερ Jason Bourne. Άλλα μεγάλα έργα στο ρόστερ του περιλαμβάνουν τα The Talented Mr. Ripley, The Adjustment Bureau, Behind the Candelabra και το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα μπλοκμπάστερ The Martian, σε σκηνοθεσία Ridley Scott.

Top 10 Matt Damon movies

HD wallpaper: Movie, The Adjustment Bureau, Emily Blunt, Matt Damon |  Wallpaper Flare

Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1970, στο Cambridge της Μασαχουσέτης. Ο πατέρας του, εργαζόταν σε χρηματοοικονομικά και ακίνητα, ενώ η μητέρα του, ήταν καθηγήτρια στην παιδική εκπαίδευση. Έχει έναν αδερφό, τον Κάιλ, ο οποίος είναι τρία χρόνια μεγαλύτερός του. Οι γονείς του Damon χώρισαν όταν ήταν νήπιο.

Σε ηλικία 10 ετών, ο Damon γνώρισε τον Βen Affleck κι έγιναν γρήγορα φίλοι. Έπαιζαν μπέιζμπολ , το φανταστικό παιχνίδι Dungeons and Dragons και απολάμβαναν να τραβούν μαζί διπλές ταινίες. Και οι δύο παρακολούθησαν το Cambridge Rindge & Latin School, ένα δημόσιο λύκειο με πολλούς αξιόλογους αποφοίτους, συμπεριλαμβανομένου του ποιητή EE Cummings, του συνθέτη Leroy Anderson και του αστέρι του μπάσκετ Patrick Ewing. Στο λύκειο, ο Damon ανέπτυξε ένα πάθος για την υποκριτική.

The Evolution of Matt Damon | GQ

Ο Damon σπούδασε αγγλικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά έφυγε νωρίς για να συνεχίσει την καριέρα του. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του 1988, Mystic Pizza σε ηλικία  μόλις 18 ετών, συνέχισε να αποκτά πρωταγωνιστικούς ρόλους στους The Rainmaker (1997) και Good Will Hunting (1997), για τους οποίους μοιράστηκε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου με τον Ben Affleck.  Η ταινία σε σκηνοθεσία του Gus Van Sant αφηγείται την ιστορία ενός επιστάτη του ΜΙΤ, τον οποίο υποδύεται ο Damon, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένας ταλαντούχος μαθηματικός. Ο νεαρός λαμβάνει καθοδήγηση από έναν θεραπευτή που υποδύεται ο Robin Williams, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για το ρόλο.

 

Ο Damon συνέχισε να κάνει έργα υψηλού προφίλ από τα τέλη της δεκαετίας στη νέα χιλιετία, με ταινίες που περιλάμβαναν Saving Private Ryan (1998), The Talented Mr. Ripley (1999) και The Bourne Identity (2002) μαζί με τις συνέχειές του The Bourne Supremacy (2004) και The Bourne Ultimatum (2007). Το 2016, ο Damon πρωταγωνίστησε στον Jason Bourne, την πέμπτη δόση της σειράς Bourne. Παρόλο που έλαβε ανάμεικτες κριτικές από κριτικούς, η ταινία έγινε επιτυχία στο box office σε όλο τον κόσμο.

 

Matt Damon`s `The Martian` Is This Year`s `Best Film` and 8 Other  Out-of-This-World Reviews

Τον Ιανουάριο του 2008, ο Damon τράβηξε πολύ την προσοχή των ΜΜΕ λόγω ενός χιουμοριστικού μουσικού βίντεο στο οποίο εμφανίστηκε με την κωμικό Sarah Silverman.

Ο Μat Damon  έλαβε την τρίτη υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του στη νοτιοαφρικανική ταινία Invictus (2009), σε σκηνοθεσία Clint Eastwood και πρωταγωνιστή τον Morgan Freeman ως Nelson Mandela. Ο Ντέιμον πρωταγωνίστησε και σε άλλες ταινίες που έλαβαν χώρα σε αυτό το διάστημα, όπως οι The Departed (2006) και True Grit (2010). Συνεργάστηκε ξανά με τον Clint Eastwood για το δράμα του 2010 Afterherter και την επόμενη χρονιά υποδύθηκε έναν πολιτικό που ερωτεύτηκε τον Emily Blunt στο δράμα επιστημονικής φαντασίας The Adjustment Bureau.

First Trailer for THE ADJUSTMENT BUREAU Starring Matt Damon and Emily Blunt

Το 2011 δοκίμασε τις δυνάμεις του στο We Bought a Zoo και συμπρωταγωνίστησε με τον John Krasinski στο περιβαλλοντικό δράμα Promised Land (2012). Ο Damon κέρδισε στη συνέχεια τη σειρά του ως Liberace φίλος του, Scott Thorson, στην ταινία του HBO Behind the Candelabra (2013), με πρωταγωνιστή τον Michael Douglas. Ο Damon κέρδισε και τις δύο υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα, με τον Douglas να κερδίζει και τα δύο βραβεία στην κατηγορία του πρωταγωνιστή.

Επιστρέφοντας στην επιστημονική φαντασία, ο Damon πρωταγωνίστησε στο Elysium με τους Jodie Fosterκαι The Zero Theorem, και τα δύο το 2013. Συνέχισε με το πολεμικό δράμα The Monuments Men (2014) μαζί  με τον George Clooney. Εκείνο το φθινόπωρο, ο Damon συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον παλιό φίλο Affleck . Η εταιρεία παραγωγής τους, Pearl Street Films, συμφώνησε να αναπτύξει μια νέα σειρά, Incorporated, για το καλωδιακό δίκτυο Syfy. Και το φθινόπωρο του 2015, ο Damon ήταν μέρος της ομάδας παραγωγής που επέστρεψε και συμμετείχε στη σειρά ντοκιμαντέρ του HBO Project Greenlight.

The Evolution of Matt Damon | GQ

Ο Damon είχε επίσης μεγάλη επιτυχία με την ταινία The Martian, σε σκηνοθεσία Ridley Scott και συμπρωταγωνιστές τους Jessica Chastain και τον Chiwetel Ejiofor, μεταξύ άλλων. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Andy Weir του 2011, η ταινία απεικονίζει τα βάσανα ενός αστροναύτη που μένει εγκλωβισμένος στον Άρη. Λαμβάνοντας πολλές θετικές κριτικές,, το The Martian κέρδισε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Τόσο η ταινία όσο και ο Damon έλαβαν τις Χρυσές Σφαίρες στις αρχές του 2016 και ο Damon κέρδισε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Matt Damon | Biography, Movies, & Facts | Britannica

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική ανθρωπιστική του προσπάθεια. Ίδρυσε το  H2O Africa Foundation, του φιλανθρωπικού σκέλους της εκστρατείας Running the Sahara,[ η οποία συγχωνεύθηκε με την WaterPartners για να δημιουργήσουν την Water.org τον Ιούλιο του 2009. Eίναι συνιδρυτής του Not On Our Watch Project- μιας οργάνωσης που εστιάζει στην παγκόσμια περίθαλψη και τους πόρους για να σταματήσει και να αποτρέψει μαζικές θηριωδίες όπως στο Νταρφούρ. Στηρίζει την ONE Campaign, η οποία έχει ως στόχο την καταπολέμηση του AIDS και της φτώχειας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.  Έχει εμφανιστεί στην έντυπη και τηλεοπτική τους διαφήμιση. Ο Ντέιμον είναι επίσης πρεσβευτής για το OneXOne, ένα μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα που είναι προσηλωμένο στη στήριξη, διατήρηση και βελτίωση ζωών των παιδιών σε σπίτι στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε όλο τον κόσμο. Eίναι επίσης εκπρόσωπος για την Feeding America, τη μεγαλύτερη εστιασμένη-στις-ΗΠΑ απαλλαγής-της-πείνας οργάνωση, και μέλος του Συμβουλίου Ψυχαγωγίας, συμμετέχοντας στις διαφημίσεις κοινωνικού ενδιαφέροντός τους στο Ad Council, αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tonic Mailstopper (πρώην GreenDimes), μίας εταιρίας που προσπαθεί να σταματήσει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία που παραδίδεται σε Αμερικανικά σπίτια κάθε μέρα.

Matt Damon`s 15 Best Movie Roles, Ranked

Όσο για την προσωπική του ζωή – σε αντίθεση με πολλούς άλλους αστέρες του Hollywood- είναι ιδιαίτερα σταθερή εδώ και πολλά χρόνια. To 2003 συνάντησε την γεννημένη-στην- Αργεντινή Luciana Bozan Barozo στο Μαϊάμι, , όπου εργαζόταν ως μπαργούμαν.Παντρεύτηκαν με ιδιωτικό πολιτικό γάμο στις 9 Δεκεμβρίου του 2005, στο Γραφείο Γάμων του Μανχάταν κοντά στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. ‘Εγινε πατριός στη νεαρή κόρη της συζύγου του, στην Alexia, από τον προηγούμενό της γάμo, ενώ μαζί της απέκτησε τρεις κόρες.

“H γυναίκα μου είναι η αδελφή ψυχή μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνη” έχει παραδεχτεί με συγκίνηση.

 

Matt Damon`s Wife Luciana Barroso: Meet the Actor`s Longtime Spouse

Μελετώντας προσεκτικά τη ζωή του μέσα από συνεντεύξεις του, άρθρα που έχουν γραφτεί για εκείνον, αλλά και τη θαυμαστή πορεία του στο Hollywood, θα λέγαμε ότι είναι αρκετά συνειδητοποιημένος και ισορροπημένος χαρακτήρας. Αν δε τα λόγια του για τη φήμη είναι αληθινά, τότε μάλλον έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ήρεμη ζωή και τη διασημότητα…Matt Damon`s Kids: Meet His Daughters With Wife Luciana Barroso

“Η φήμη είναι πραγματικά περίεργη. Μια μέρα δεν είσαι διάσημος και μετά την επόμενη μέρα είσαι, και το περίεργο είναι ότι γνωρίζεις πως διανοητικά τίποτα στον κόσμο δεν είναι διαφορετικό. Αυτά που είχαν σημασία για εσάς χθες είναι τα ίδιο που έχουν σημασία σήμερα και οι κανόνες εξακολουθούν να ισχύουν – ωστόσο ο καθένας σας κοιτάζει διαφορετικά.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >