AD

Thomas Eric Duncan | To πρώτο άτομο στις ΗΠΑ που διαγνώστηκε με Έμπολα

Στις 8 Οκτωβρίου 2014, ο Thomas Eric Duncan, το πρώτο άτομο που διαγνώστηκε με κρούσμα του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ, πεθαίνει σε ηλικία 42 ετών στο Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας.

 

Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Duncan , ο οποίος ζούσε στη Λιβερία, είχε ταξιδέψει στην Αμερική από τη Δυτική Αφρική, η οποία βρισκόταν στη δίνη της μεγαλύτερης επιδημίας της συχνά θανατηφόρου ασθένειας από την ανακάλυψή της το 1976.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ο Duncan βοήθησε στη μεταφορά μιας άρρωστης εγκύου σε ένα νοσοκομείο στη Μονρόβια της Λιβερίας. Δεν υπήρχε χώρος για τη γυναίκα στις εγκαταστάσεις, έτσι μεταφέρθηκε πίσω στην κατοικία όπου διέμενε και πέθανε λίγο αργότερα από Έμπολα. Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Duncan – του οποίου οι συγγενείς είπαν αργότερα ότι δεν γνώριζαν ότι είχε εκτεθεί στον Έμπολα – πέταξε στο Ντάλας για να επισκεφτεί τηνν αρραβωνιαστικιά του. Έφτασε στο Τέξας στις 20 Σεπτεμβρίου και πέντε ημέρες αργότερα πήγε στα επείγοντα στο Texas Health Presbyterian Hospital παραπονούμενος για κοιλιακό άλγος και ζάλη. Ο Duncan είπε σε μια νοσοκόμα ότι είχε πρόσφατα ταξιδέψει από την Αφρική, αλλά αυτή η πληροφορία δεν κοινοποιήθηκε αποτελεσματικά στην υπόλοιπη ιατρική ομάδα, η οποία μετά από λίγες ώρες τον έστειλε σπίτι με αντιβιοτικά.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Duncan, με την υγεία του να επιδεινώνεται, επέστρεψε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Δύο ημέρες αργότερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσαν ότι ο Duncan (ο οποίος δεν κατονομάστηκε δημόσια τότε) ήταν το πρώτο άτομο στην Αμερική που διαγνώστηκε με Έμπολα, μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά ενός μολυσμένου ατόμου. (Μέσα σε ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική που αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014, χιλιάδες άνθρωποι στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα είχαν χαθεί.) Η διάγνωση του Duncan πυροδότησε ανησυχία και φόβο για τον Έμπολα σε όλες τις ΗΠΑ. εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν αποδεδειγμένες θεραπείες ή εμβόλια για τη νόσο. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι άρχισαν να παρακολουθούν τους δεκάδες ανθρώπους που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με τον Ντάνκαν αφού αρρώστησε για πρώτη φορά και τέσσερα από τα μέλη της οικογένειάς του τέθηκαν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν εμφάνισε Έμπολα.

Ο Duncan έφυγε από τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου και τρεις μέρες αργότερα μια νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο Υγείας του Τέξας βρέθηκε θετική στον Έμπολα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, μια δεύτερη νοσοκόμα στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια. Και οι δύο γυναίκες τοποθετήθηκαν σε μονάδες απομόνωσης σε ξεχωριστά ιατρικά κέντρα, υποβλήθηκαν σε θεραπεία με πειραματικά φάρμακα και κηρύχθηκαν απαλλαγμένες από τον Έμπολα αργότερα τον ίδιο μήνα.

Ως αποτέλεσμα των γεγονότων στο Ντάλας, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι καθιέρωσαν βελτιωμένες διαδικασίες ελέγχου σε μια ομάδα αεροδρομίων των ΗΠΑ που εξυπηρετούν ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα από μέρη με κρούσματα ιού Έμπολα. Οι αξιωματούχοι εξέδωσαν επίσης νέες κατευθυντήριες γραμμές για προστατευτικό εξοπλισμό που φορούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που θεραπεύουν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Συνολικά δύο άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επιδημίας του 2014.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Συνάντησή Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου: «Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας»

Νέο προσκλητήριο προς τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στις Ευρωεκλογές εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Eurovision | Στον πρώτο ημιτελικό τις εντυπώσεις έκλεψε η Φουρέιρα με το Fuego, που άνοιξε το πρόγραμμα

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 ξεκίνησε χθες το βράδυ στο Μάλμε και η έναρξη πραγματοποιήθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η Ελένη Φουρέιρα άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >