AD

Christopher Reeve | O Superman που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα

Στις 10 Οκτωβρίου 2004, ο ηθοποιός ο οποίος έγινε διάσημος από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε τέσσερις Superman, πεθαίνει από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 52 ετών σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του στο Γουέστσεστερ.

 

Ο Reeve, ο οποίος έμεινε παράλυτος σε ένα ατύχημα με ιππασία το 1995, ήταν κορυφαίος υποστηρικτής της έρευνας του νωτιαίου μυελού.

Ο Christopher Reeve γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1952 στη Νέα Υόρκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και τη Σχολή Τζούλιαρντ. Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1976 στο A Matter of Gravity, με πρωταγωνίστρια την Katharine Hepburn. Ο ηθοποιός έγινε γνωστός το 1978 όταν επιλέχθηκε ανάμεσα σε περίπου 200 άλλους ηθοποιούς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Superman. Παρόλο που θα έπαιζε τον ήρωα δράσης σε τρεις ακόμη ταινίες, ο Reeve ήταν αποφασισμένος να «ξεφύγει από το ακρωτήριο» και να αποφύγει τον τύπο του. Ως αποτέλεσμα, ανέλαβε διάφορους ρόλους στη σκηνή και στην οθόνη. Οι κινηματογραφικές του δημιουργίες περιελάμβαναν Somewhere in Time (1980), Deathtrap (1983), The Remains of the Day (1993) και Village of the Damned (1995).

Στις 27 Μαΐου 1995, ο Reeve ο οποίος ήταν δυνατός αθλητής και ιππέας, έμεινε παράλυτος από το λαιμό και κάτω, αφού έπεσε από το άλογό του και έσπασε τον λαιμό του κατά τη διάρκεια ενός ιππικού αγώνα στη Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός έγινε σταυροφόρος για άτομα με κακώσεις του νωτιαίου μυελού και επίσης άσκησε πιέσεις για κρατική χρηματοδότηση της έρευνας για εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στα Βραβεία Όσκαρ το 1996, ο Reeve προέτρεψε την κοινότητα του Χόλιγουντ να κάνει περισσότερες ταινίες για κοινωνικά θέματα. Εκτός από το έργο του για συγκέντρωση κεφαλαίων και υπεράσπιση, ο Reeve έγραψε δύο βιβλία για τις εμπειρίες της ζωής του και συνέχισε την καριέρα του ως ηθοποιός. Το 1997, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το In the Gloaming του HBO, το οποίο ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία Emmy, και το 1999, πρωταγωνίστησε σε ένα ριμέικ του κλασικού θρίλερ Rear Window του Άλφρεντ Χίτσκοκ, The Brooke Ellison Story, μια ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία για τον πρώτο τετραπληγικό που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το 2000, ο Reeve, ο οποίος διατηρούσε ένα εντατικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας από την εποχή του ατυχήματος του, μπόρεσε να κουνήσει τον δείκτη του. Δήλωσε δημόσια ότι ήταν αποφασισμένος να περπατήσει ξανά. Στη νεκρολογία του Reeve στους New York Times , ένας από τους γιατρούς που τον θεράπευσαν είπε: «Πριν από τον Reeve δεν υπήρχε πραγματικά καμία ελπίδα. Αν είχατε έναν τραυματισμό νωτιαίου μυελού σαν τον δικό του, δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά, αλλά τα άλλαξε όλα αυτά, έχει αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >