AD

Ισραήλ | Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο

Πύραυλοι της Χαμάς στην Ασκελόν, η Χεζμπολάχ έριξε ρουκέτες στο Ισραήλ από Λίβανο

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή όπου ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και της εξτρεμιστικής Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα.

Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα, καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε πυραλικές επιθέσεις κατά της πόλης Ασκελόν, καθώς έληξε στις 5 το απόγευμα το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους κατοίκους της Ασκελόν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ταυτόχρονα ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ στην πολεμική σύρραξη.

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο πύραυλο με στόχο ένα ισραηλινό άρμα μάχης, όπως τόνισαν δύο πηγές ασφαλείας στο Λίβανο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο βομβάρδισε ένα φυλάκιο της Χεζμπολάχ σε απάντηση στον αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από λιβανικό έδαφος με στόχο ένα στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Αβιβίμ.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις στη Γάζα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έκαναν ανάρτηση, λέγοντας ότι συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μήνυμα αναρτήθηκε ένα λεπτό μετά την παρέλευση της προθεσμίας της Χαμάς για την εκκένωση της Ασκελόν από τους κατοίκους της.

Ο στρατός ανήρτησε επίσης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι ηχούν σειρήνες στην Ασκελόν.

Ισραηλινός πυροσβέστης λυγίζει μετά το χτύπημα στην Ασκελόν -Φωτογραφία: AP Photo/Ohad Zwigenberg
Ισραηλινός πυροσβέστης λυγίζει μετά το χτύπημα στην Ασκελόν -Φωτογραφία: AP Photo/Ohad Zwigenberg
Tουλάχιστον πέντε πυραυλικά κύματα, τα περισσότερα αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome
Δημοσιογράφος του SkyNews τόνισε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η Χαμάς υλοποιεί την απειλή της να επιτεθεί με μπαράζ ρουκετών στην Ασκελόν στις 5 το απόγευμα. Σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε πυραυλικά κύματα. Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, κάποιες έπληξαν τους στόχους τους. Αναδύεται καπνός από το κέντρο της πόλης».

Η δημοσιογράφος του BBC, Alice Cuddy η οποία βρίσκεται στην Ασκελόν, έγραψε χαρακτηριστικά για τις δραματικές στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της πόλης μετά τη λήξη του τελεσίγραφου: «Βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο μαζί με κατοίκους της περιοχής. Όλοι κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους και περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ακούσαμε περισσότερους κρότους τα τελευταία δύο λεπτά».

Μέλη της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών του Ισραήλ επιθεωρεί σημείο που έπληξε πύραυλος της Χαμάς στην Ασκελόν -Φωτογραφία: AP Photo/Tsafrir Abayov
Μέλη της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών του Ισραήλ επιθεωρεί σημείο που έπληξε πύραυλος της Χαμάς στην Ασκελόν -Φωτογραφία: AP Photo/Tsafrir Abayov
Κάτοικος Ασκελόν: «Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλο αυτό»
Η 26χρονη Βαλέρια Γκόλντενμπεργκ, η οποία επισκεπτόταν τον σύζυγό της στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, δεν κατάφερε να φτάσει στο καταφύγιο στο σπίτι της στην Ασκελόν εγκαίρως. Μιλώντας στο BBC, τόνισε: «Δεν ήταν επιλογή να φύγω. Έχω γονείς εδώ στην Ασκελόν και ο σύζυγός μου εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να φύγει. Ειλικρινά, έχω ξεμείνει από λόγια, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι θα τελειώσει σύντομα».

Η 26χρονη Βαλέρια Γκόλντενμπεργκ / BBC
Η 26χρονη Βαλέρια Γκόλντενμπεργκ / BBC

Ρουκέτες έπληξαν ξενοδοχείο στην Ασκελόν -Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», από τις ρουκέτες της Χαμάς επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη Ασκελόν.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το απόγευμα, ανέφεραν με ανάρτηση στο twitter οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF).

Οι κάτοικοι της Ασκελόν καλούνται να συνεχίσουν να προστατεύονται από τις ρουκέτες
Οι ισραηλινές Αρχές απευθύνουν ειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της Ασκελόν: «Εκτοξεύονται ρουκέτες και πύραυλοι στην πόλη. Εισέλθετε σε προστατευμένο χώρο και παραμείνετε σε αυτόν».

 

Ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύονται από τον Λίβανο προς το Ισραήλ
Ταυτόχρονα, ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, κατά την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα έντασης και βίας κατά μήκος των λιβανοϊσραηλινών συνόρων.

Θρήνος στην κηδεία ισραηλινού στρατιώτη που σκότωσε η Χαμάς -Φωτογραφία: AP Photo/Francisco Seco
Θρήνος στην κηδεία ισραηλινού στρατιώτη που σκότωσε η Χαμάς -Φωτογραφία: AP Photo/Francisco Seco
Πηγή δήλωσε την Τρίτη (10/10) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Οι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες. Ωστόσο, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την σιιτική πολιτικοστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που εδρεύει στο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι απάντησε με πυρά πυροβολικού στις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Οι αραβικές χώρες ανησυχούν για τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης
Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και έχει συνέπειες που θα επηρεάσουν την ασφάλειας και την σταθερότητας της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος ελπίζει σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για το παλαιστινιακό ζήτημα, ενώ παράλληλα η Σαουδική Αραβία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό.

Το Κατάρ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για διαπραγματεύσεις σχετικά με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ επισήμανε ότι θα επικεντρωθεί στο να περιορίσει την ένταση στην περιοχή.

Καπνοί από τους βομβαρδισμούς ισραηλινών μαχητικών στη Λωρίδα της Γάζας –Φωτογραφία: AP Photo/Hatem Ali
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τόνισαν ότι δεν ανακατεύουν το εμπόριο με την πολιτική, καθώς ήταν η πρώτη χώρα του κόσμου που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, το 2020. Παράλληλα τα ΗΑΕ χαρακτήρισαν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ μια «σοβαρή κλιμάκωση» για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Λευκός Οίκος: Λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές της Χαμάς για εκτελέσεις ομήρων
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος, ο οποίος δεν είναι ακόμη βέβαιος για την παρουσία Αμερικανών μεταξύ των ομήρων της Χαμάς, θεωρεί πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη» η απειλή των εκτελέσεων από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

«Πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη λόγω της βαρβαρότητας την οποία ήδη έδειξε η Χαμάς ότι είναι ικανή» να κάνει, δήλωσε ο Κίρμπι μιλώντας στο δίκτυο CNN.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >