AD

Το θαύμα του ήλιου στη Φατίμα της Πορτογαλίας & οι προφητείες

70.000 άνθρωποι υποστηρίζουν ότι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας χρώματα που πλημμύρισαν τον ουρανό. Το θαύμα αποδίδεται στην Παναγία. Εκεί δόθηκαν τρεις μεγάλες προφητείες. Ποιες ήταν αυτές;

 

Στις 13 Μαίου του 1917, τρία παιδιά βοσκών -η Λουσία (10 ετών), ο Φρανσίσκο (9 ετών) και η Ζασίντα (7 ετών)- από το χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας είδαν ένα όραμα. Η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα σ` ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο. Τους ζήτησε να μετανοήσουν για την σωτηρία των αμαρτωλών και τους έδωσε τρεις προφητείες.

Σε κάθε εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. Για να πειστούν οι άπιστοι, προανήγγειλε ότι στην τελευταία εμφάνισή της, στις 13 Οκτωβρίου, θα γινόταν ένα λαμπρό θαύμα.  Τότε παρουσιάστηκαν 70.000 άνθρωποι που έδωσαν οι οποίοι υποστήριξαν  ότι είδαν τον ήλιο να “χορεύει”, αλλάζοντας χρώματα που πλημμύρισαν τον ουρανό.

Οι τρεις προφητείες φυλάχθηκαν ως μυστικό από τα παιδιά, για ν` αποκαλυφθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η πρώτη περιέγραφε μία φρικιαστική εικόνα της κόλασης, η δεύτερη προέβλεπε το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου  και την έναρξη του δευτέρου, ενώ η τρίτη αποτέλεσε πραγματικό μυστήριο. Επιδιώχθηκε να αποσιωπηθεί από το Βατικανό και όταν αποκαλύφθηκε 80 χρόνια αργότερα, το Πάσχα του 2000, έλαβε διάφορες ερμηνείες, λόγω του διφορούμενου χαρακτήρα της.Το θαύμα της Φάτιμα: Όταν η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά σε τρία Βοσκόπουλα (pics) | PLUS by gazzetta

Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, η τρίτη προφητεία αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β` από τον Τούρκο «γκρίζο λύκο» Μεχμέτ Αλί Αγκτζά, κατά την επέτειο του θαύματος, στις 13 Μαΐου 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που  όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει ακόμη και το τέλος του κόσμου.

Σήμερα, εκατομμύρια πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στη Φάτιμα για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία. Λέγεται μάλιστα ότι σε εκείνο το σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή και όποιος πιει από τα νερά της θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

 

Γεγονότα

1905: Ιδρύεται το πρώτο Σοβιέτ των εργατών στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στο οποίο εκλέγεται πρόεδρος ο Λέων Τρότσκι.

1909: Εκτελείται ο Ισπανός αναρχικός και παιδαγωγός Φρανθίσκο Φερέρ Γουάρδια, εμπνευστής του ελευθεριακού «Μοντέρνου Σχολείου».

1792: Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον θέτει το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του Λευκού Οίκου, που θα γίνει η επίσημη κατοικία όλων των Προέδρων των ΗΠΑ.

1980: Η Κούβα ανακοινώνει γενική αμνηστία για όλους τους Αμερικανούς, που βρίσκονταν σε φυλακές της χώρας.

1981: Αναδεικνύεται με δημοψήφισμα στην προεδρία της Αιγύπτου ο αντιπρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ.

1992: Αεροπλάνο της Air France κάνει το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ 33 ωρών και 1 λεπτού.

Γεννήσεις

1921: Ιβ Μοντάν, Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής.

1925: Λένι Μπρουκς, Αμερικανός κωμικός

1925: Μάργκαρετ  Θάτσερ, πρωθυπουργός στη

1934: Νάνα Μούσχουρη, τραγουδίστρια.

1941: Πολ Σάιμον, Aμερικανός τραγουδοποιός, μέλος αρχικά του ντουέτου «Σάιμον και Γκαρφάνκελ», ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα.

1951: Αντώνης Καφετζόπουλος, ηθοποιός

1967: Χαβιέρ Σοτομαγιόρ, Κουβανός αθλητής

1971:  Πύρρος Δήμας, Έλληνας αρσιβαρίστας.

Θάνατοι

1904: Παύλος Μελάς, έμεινε γνωστός ως «μακεδονομάχος».

2008: Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ, Γάλλος ηθοποιός

2013: Φίλιππος Συρίγος, Έλληνας δημοσιογράφος

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >