AD

H μέρα που πυροβολήθηκε ο Τheodore Roosevelt

Στις 14 Οκτωβρίου του 1912, πριν από μια προεκλογική ομιλία στο Μιλγουόκι του Wisconsin, ο υποψήφιος για την προεδρία Theodore Roosevelt, πυροβολείται από κοντινή απόσταση από τον κομπάρσο John Shrank ενώ χαιρετίζει το κοινό μπροστά στο ξενοδοχείο Gilpatrick.

 

Η σφαίρα διαμετρήματος 0,32 του Shrank, που στόχευε απευθείας στην καρδιά του Roosevelt, απέτυχε να πληγώσει θανάσιμα τον πρώην πρόεδρο επειδή η δύναμή της επιβραδύνθηκε από μια θήκη γυαλιών και μια δέσμη χειρογράφων στην τσέπη του στήθους του βαριού παλτού του Roosevelt- ένα χειρόγραφο που περιείχε την απογευματινή ομιλία του Roosevelt. Ο Shrank συνελήφθη αμέσως και φέρεται να αποκάλυψε ως κίνητρό του ότι «όποιος αναζητά τρίτη θητεία θα έπρεπε να τουφεκιστεί».

Ο Roosevelt, ο οποίος υπέστη μόνο ένα τραύμα από την επίθεση, συνέχισε να εκφωνεί την προγραμματισμένη ομιλία του με τη σφαίρα ακόμα στο σώμα του. Μετά από λίγα λόγια, ο πρώην «Rough Rider» τράβηξε το σκισμένο και αιματοβαμμένο χειρόγραφο από την τσέπη του στήθους του και δήλωσε: «Βλέπεις, χρειάζονται περισσότερες από μία σφαίρες για να σκοτώσεις έναν Ταύρο Άλκες». Μίλησε για σχεδόν μια ώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Παρά τη δυναμική του εκστρατεία, ο Roosevelt, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 26ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1901 έως το 1909, ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό Woodrow Wilson τον Νοέμβριο. Ο Shrank κρίθηκε τρελός και μπήκε σε ψυχιατρείο, όπου πέθανε το 1943.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >