AD

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πυρά από τον Λίβανο, ένας νεκρός στο χωριό Στούλα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχθηκε το χωριό Στούλα στα βόρεια του Ισραήλ. Πρόκειται για μια αγροτική κοινότητα που εφάπτεται στη Μπλε Γραμμή, τη γραμμή οριοθέτησης μεταξύ του Ισραήλ, του Λιβάνου και των Υψωμάτων του Γκολάν που δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο το 2000.

Το τηλεοπτικό κανάλι  Al-Manar της Χεζμπολάχ φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από τον Λίβανο προς την Στούλα ενώ οι Ισραηλινοί γιατροί αναφέρουν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Πάντως το Reuters, το οποίο μετέδωσε τη συγκεκριμένη είδηση υπογραμμίζει ότι δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα πάντως ο στρατός του Ισραήλ έκανε γνωστό ότι πλήττει στόχους στον Λίβανο ως απάντηση σε επίθεση προς την Στούλα. Συγκεκριμένα εκτοξεύθηκε αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος (ATGM) και απάντησε βομβαρδίζοντας την πηγή των πυρών.

Άλλος ένας πύραυλος ATGM εκτοξεύτηκε επίσης σε στρατιωτική θέση στα βόρεια σύνορα, υποστήριξε ο ισραηλινός, προσθέτοντας ότι πλήττει τον Λίβανο ως απάντηση.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >