AD

Το φαγήτο που αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο

Και όμως κάποιοι ρισκάρουν και το τρώνε

 

Λάθος μαγειρεμένο, θεωρείται πιο επικίνδυνο και από το δηλητήριο κυάνιο. Το ψάρι Fugu και οι πολλές παραλλαγές του σε συνταγές είναι απο τα πιο επικίνδυνα εδέσματα που μπορείτε να φάτε.

Πρόκειται για ένα ψάρι που συναντάς κυρίως σε γκουρμέ εστιατόρια στην Ιαπωνία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού κάποιοι σεφ ψάχνουν πάντα το πιο εξεζητημένο.

Το ψάρι αυτό είναι δηλητηριώδες γιατί περιέχει μία ουσία που ονομάζετε tetrodotoxin. Η ουσία αυτή εντοπίζεται στα όργανα του ψαριού και κυρίως στο συκώτι, τις ωοθήκες και τα μάτια του. Το δέρμα του από την άλλη, συνήθως είναι μη δηλητηριώδες.

Μάλιστα το κράτος της Ιαπωνίας δίνει το δικαιώμα μόνο σε πιστοποιημένους σεφ να το μαγειρεύουν, όμως πολλές φορές στις τοπικές αγορές υπάρχουν μάγειρες που το χρησιμοποιούν χωρίς να παίρνουν όλες τις προφυλάξεις.

Δεν υπάρχει αντίδοτο, και όταν εκτεθείς στο δηλητήριο του, οι μύες σταματούν να λειτουργούν και πεθαίνεις από ασφυξία.

Μάλιστα έχει και το δικό του ειδικό μαχαίρι, το «fugu hiki», το οποίο φυλάσσεται μακριά από άλλα σκεύη, και αποστειρώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σούσι, αλλά περίφημο είναι το Fugu κατσαρόλας, όπου το ψάρι λιώνει και δίνει στη σούπα μια μοναδική γεύση, όπως λένε οι μεγαλύτεροι γευσιγνώστες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πώς ο πατέρας κατάλαβε ότι ο γιος του ήταν ο δολοφόνος – «Τάιλερ, εσύ είσαι; Σου μοιάζει»

Ένα φρικτό περιστατικό συγκλόνισε την Αμερική, με εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν τα γεγονότα μετά τη δολοφονία του γνωστού συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ. Η υπόθεση,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ – Πώς χαρτογραφεί τον «πράσινο» δρόμο για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε το πλήρες όραμα του κόμματος για μια νέα περίοδο διακυβέρνησης της χώρας στη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Ανοίγουν» τα στόματα για τη σκοτεινή δράση του 42χρονου μαστροπού – Μου φώναζε «πιες κοκαΐνη»

Με σενάριο τρόμου έρχονται αντιμέτωπες νεαρές γυναίκες και ανήλικες, οι οποίες κατήγγειλαν τον 42χρονο μαστροπό στην Αττική. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο κατηγορούμενος τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε εγρήγορση οι χώρες του ΝΑΤΟ εξαιτίας των απειλών από ρωσικά drones – Συναγερμός σε Πολωνία και Ρουμανία

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πολωνία χθες, Σάββατο (13/9), καθώς αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για την προστασία του εναέριου χώρου λόγω απειλής επιθέσεων με drone στην γειτονική Ουκρανία, ενώ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της 24ωρης λειτουργία του μετρό – Κ. Κυρανάκης: «Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια στο σπίτι τους από τη διασκέδαση»

Με επιτυχία λειτούργησε το πρώτο Σάββατο της 24ωρης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής με χιλιάδες πολίτες να επιστρέφουν στο σπίτι τους με ασφάλεια χρησιμοποιώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >