AD

Το φαγήτο που αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο

Και όμως κάποιοι ρισκάρουν και το τρώνε

 

Λάθος μαγειρεμένο, θεωρείται πιο επικίνδυνο και από το δηλητήριο κυάνιο. Το ψάρι Fugu και οι πολλές παραλλαγές του σε συνταγές είναι απο τα πιο επικίνδυνα εδέσματα που μπορείτε να φάτε.

Πρόκειται για ένα ψάρι που συναντάς κυρίως σε γκουρμέ εστιατόρια στην Ιαπωνία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού κάποιοι σεφ ψάχνουν πάντα το πιο εξεζητημένο.

Το ψάρι αυτό είναι δηλητηριώδες γιατί περιέχει μία ουσία που ονομάζετε tetrodotoxin. Η ουσία αυτή εντοπίζεται στα όργανα του ψαριού και κυρίως στο συκώτι, τις ωοθήκες και τα μάτια του. Το δέρμα του από την άλλη, συνήθως είναι μη δηλητηριώδες.

Μάλιστα το κράτος της Ιαπωνίας δίνει το δικαιώμα μόνο σε πιστοποιημένους σεφ να το μαγειρεύουν, όμως πολλές φορές στις τοπικές αγορές υπάρχουν μάγειρες που το χρησιμοποιούν χωρίς να παίρνουν όλες τις προφυλάξεις.

Δεν υπάρχει αντίδοτο, και όταν εκτεθείς στο δηλητήριο του, οι μύες σταματούν να λειτουργούν και πεθαίνεις από ασφυξία.

Μάλιστα έχει και το δικό του ειδικό μαχαίρι, το «fugu hiki», το οποίο φυλάσσεται μακριά από άλλα σκεύη, και αποστειρώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σούσι, αλλά περίφημο είναι το Fugu κατσαρόλας, όπου το ψάρι λιώνει και δίνει στη σούπα μια μοναδική γεύση, όπως λένε οι μεγαλύτεροι γευσιγνώστες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >