AD

Μαρίνα Ζαχαρία | Η Ελληνίδα νηπιαγωγός στη λίστα με τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως

Η Μαρίνα Ζαχαρία, νηπιαγωγός στα Λαγυνά, αναδείχθηκε μια από τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως και διεκδικεί το Global Teacher Prize, το βραβείο Νόμπελ των εκπαιδευτικών όπως το αποκαλούν και το οποίο απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

 

 

Η Ελληνίδα Νηπιαγωγός έχει ξεχωρίσει για τις παιδαγωγικές καινοτομίες που εφαρμόζει, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί με τους λιλιπούτειους μαθητές της και το μεράκι που καταβάλλει ώστε το ταξίδι της μάθησης να είναι μια ολόπλευρη εμπειρία για τα παιδιά προσχολικής αγωγής.

Το καινοτ΄όμο έργο της ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 7.000 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και συνέβαλε στο να μπει στη λίστα με τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως που διεκδικούν το Νόμπελ της Εκπαίδευσης. Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. 

Μυεί τα νήπια στην εκπαιδευτική ρομποτική και το μάθημα γίνεται παιχνίδι

νηπιαγωγός 1

Η Νηπιαγωγός του 1ου Νηπιαγωγείου Λαγυνών έχει εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία την εκπαιδευτική ρομποτική ως ένα διαδραστικό ψηφιακό μαθησιακό εργαλείο και οι μαθητές απολαμβάνει το μάθημα και το πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.  Στο κέντρο της παιδαγωγικής της έχει το μαθητ΄ή, επιδιώκει να ενεργοποιεί τη φαντασία και να καλλιεργεί αξίες ζωής.

Η «παγκόσμια» Ελληνίδα νηπιαγωγός μιλά αποκλειστικά στο Dnews

Όπως δηλώνει αποκλειστικά στο Dnews.gr η Μαρίνα Ζαχαρία, μιλώντας με πάθος και υπερηφάνεια για το έργο της στο νηπιαγωγείο μιας κωμόπολης της Θεσσαλονίκης που όμως κατόρθωσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ” Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή ανάμεσα σε 7000 κορυφαίους εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο, που όλοι έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.

Η δική μου ιστορία είναι ένα παραμύθι που έζησα και ζω καθημερινά με τους μαθητές μου, προσπαθώντας να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή του κόσμου που μας περιβάλλει. Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει την αγάπη μου για τη διδασκαλία και την προσήλωσή μου στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους μαθητές μου.

Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και θα κάνω τα πάντα για να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.”

Νηπιαγωγός 2

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε στα 82 του ο ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, ο πρωταγωνιστής του «Love Story»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, γνωστός για τους ρόλους του στην ταινία «Love Story», καθώς και στο «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κούμπρικ, πέθανε χθες, Παρασκευή, σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρόδος: Μαθητές έγδυσαν και βιντεοσκόπησαν 15χρονο

Αναστάτωση προκάλεσε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ένα σοβαρό περιστατικό bullying που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης την ώρα του διαλείμματος στο προαύλιο του 10ου ΕΠΑΛ στη Ρόδο, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή και δράστη έναν συμμαθητή του ο οποίος του κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >