AD

Ισραήλ | «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου»

«Είμαστε σε παγκόσμιο σημείο καμπής» θα πει ο Τζο Μπάιντεν στο αποψινό διάγγελμά του, καθώς η μεγάλη σύγκρουση – που μάλλον θα γίνει παγκόσμια – πλησιάζει

Ο ισραηλινός στρατός έχει το «πράσινο φως» για να εισβάλει στη Γάζα όποτε είναι έτοιμος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ.

Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας δήλωσε:

«Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας πίσω ζωντανούς, αλλά η πρώτη και τελευταία προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς».

Ισραήλ: Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς, ακόμη και αν χρειαστεί ένας χρόνος
Ο Νιρ Μπαρκάτ είπε ότι το Ισραήλ έχει ως προτεραιότητα να καταστρέψει τη Χαμάς και ότι θα το κάνει «ακόμη και αν χρειαστεί ένας χρόνος».

Ερωτηθείς για τα χιλιόμετρα τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα, ο Ισραηλινός υπουργός είπε ότι θα γίνουν το «μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

Στα σύνορα με τη Γάζα ο Νετανιάχου, συνάντησε επίλεκτους στρατιώτες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, όπου επισκέφθηκε την επίλεκτη ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού Γκολάνι.

«Βρίσκομαι εδώ με στρατιώτες της Γκολάνι από όλα τα μέρη της χώρας. Έχουν πολεμήσει σαν λιοντάρια και θα πολεμήσουν σαν λιοντάρια. Θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Όλος ο λαός του Ισραήλ είναι πίσω σας και θα δώσουμε σκληρά χτυπήματα στους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη. Στη νίκη!».

Η συνάντηση, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Χ του Νετανιάχου, εντάσσεται στην προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ για τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε στρατιώτες: Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ιωάβ Γκαλάντ, επισκέφθηκε επίσης στρατεύματα και τους είπε ότι σύντομα θα δουν τη Γάζα «από μέσα».

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο χωρίς επιλογή. Σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, τρομοκράτες επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τους γονείς, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους φίλους μας. Το κράτος του Ισραήλ θα εξαλείψει την οργάνωση της Χαμάς. Αυτή δεν θα είναι μια εύκολη εκστρατεία, θα είναι δύσκολη. Δεν θα διαρκέσει μία ή δύο μέρες…».

«Το είπαμε την πρώτη μέρα, το πρωί του Σαββάτου, δεν υπάρχει συγχώρεση… Μόνον η καταστροφή της Χαμάς και ό,τι σχετίζεται με τρομοκράτες και όποιον τους έστειλε. Θα χρειαστεί μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες και ένας μήνας για την εξάλειψή τους. Σας ικετεύω, κάθε τρομοκράτη που βλέπετε πυροβολήστε τον και σκοτώστε τον. Αυτή είναι η συμφωνία. Σας εμπιστευόμαστε και βασιζόμαστε σε εσάς. Όσοι βλέπουν τη Γάζα από μακριά θα τη δουν από μέσα», πρόσθεσε.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μεσόγειο.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει την παρουσία του σε μαχητικά αεροσκάφη επιπλέον των δύο ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Μεσόγειο για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Μπάιντεν: Είμαστε σε παγκόσμιο σημείο καμπής
Στο ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται αναμένεται να αναφερθεί ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του που θα μεταδοθεί τα ξημερώματα σήμερα στις 3 (ώρα Ελλάδος).

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.
Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ο συνεχιζόμενος βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής που είναι ευρύτερο από τα κόμματα ή την πολιτική» έγραψε ο Μπάιντεν προαναγγέλλοντας το διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο στις 8:00 μ.μ. ώρα ΗΠΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ρασοφόρος συνελήφθη στη Ρόδο με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Έλληνα που δηλώνει μοναχός παλαιοημερολογίτης και διαμένει σε μοναστήρι της Αττικής προχώρησαν αστυνομικοί στη Ρόδο καθώς βρέθηκε να μεταφέρει 2 κιλά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κέλλας: Έχουν εντοπιστεί 33 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν σε αγρότες που δεν τα δικαιούνταν

Απαντήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις και τον φόβο νέων καθυστερήσεων στις ενισχύσεις έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, μιλώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο Άγιον Όρος ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – Η γεωπολιτική σημασία του Άθω αναβαθμίζεται

Το Άγιον Όρος αναδεικνύεται σε σημαντικό σημείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών, με τους Αμερικανούς να αυξάνουν την παρουσία τους σε μια περιοχή που ιστορικά επηρεάζεται από ρωσική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης: Οι «βεντέτες» και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών, δεν τιμούν κανέναν – Ενισχύεται η ενεργειακή κυριαρχία και ασφάλεια της χώρας μας

Τον απολογισμό των παρεμβάσεων και των δράσεων της κυβέρνησης την εβδομάδα που πέρασε, έκανε στην καθιερωμένη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >