AD

Λαρισαίος έφτιαξε το ελληνικό υπερόπλο laser που καταρρίπτει τα τούρκικα drones σε 4 δευτερόλεπτα

Πολλά ακούγονται για τις ικανότητες και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα τουρκικά drones στο πεδίο της μάχης, κάτι που “διαφημίστηκε” αρκετά στην Ουκρανία.

 

 

Ήδη οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και βραχονησίδες, έχοντας με αυτόν τον τρόπο κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους για το πως θα εξελιχθούν οι από αέρος προκλήσεις των γειτόνων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Για την αντιμετώπισή τους έχουν εκπονηθεί αρκετά σχέδια από το Πεντάγωνο, με πιο πρόσφορη λύση την ισραηλινή “ασπίδα” εναντίον των drones.

Όμως υπάρχει έτοιμη και μία ακόμα λύση, και μάλιστα με ελληνική υπογραφή. Η εταιρία Soukos Robots, με έδρα την Λάρισα, έχει παρουσιάσει ήδη από πέρσι ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει πίσω του μία πενταετία εξέλιξης και σύμφωνα με τον δημιουργό του έχει ήδη επιχειρησιακές δυνατότητες. Αφορά ένα σύγχρονο ενεργειακό όπλο, της κατηγορίας High Energy Laser Weapon, το οποίο μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας μπορεί να “τυφλώσει” ή ακόμα και να καταρρίψει ένα drone και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση.

Το σύστημα της Soukos Robots μπορεί να βρίσκεται πάνω σε όχημα ή σταθερό στο έδαφος, και διαθέτει κεφαλή ισχύος 300 kW καθώς και υβριδικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού. Υπάρχει και δεύτερη εκδοχή, με laser των 100 kW σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του συστήματος, μπορεί να “τυφλώσει” drones ή ακόμα να επιτύχει την διάτρηση και τελικά την κατάρριψή τους. Και όλα αυτά σε πολύ μικρούς χρόνους, κάτω των 4 δευτερολέπτων από την στιγμή που θα εντοπιστούν.

Επίσης μπορεί απλά να οδηγήσει στην καταστροφή των ηλεκτρονικών τους συστημάτων και την απώλεια του ελέγχου από τους Τούρκους χειριστές τους.

Ο δημιουργός των συγκεκριμένων συστημάτων άμυνας υποστηρίζει ότι η ακτίνα δράσης τους είναι ιδιαίτερα μεγάλη (μπορεί να φθάσει έως και τα 75.000 πόδια) και μπορούν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες άμυνας των νησιών μας.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος είναι πολλά. Έχουν ταχύτητα στην επίτευξη του στόχου, είναι ιδιαίτερα ακριβή, μπορούν να μεταβάλλουν την ισχύ της δέσμης ανάλογα με τον στόχο, έχουν χαμηλό κόστος ανά βολή ενώ είναι εύκολο στο να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία πάνω σε ένα νησί.

Το πρόγραμμα του συστήματος της Soukos Robots προχωρά με ταχείς ρυθμούς, και ήδη έχει δοκιμαστεί και για χρήση εναντίον αρμάτων μάχης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα αν προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδια για μεγαλύτερη ισχύ της τάξης του 1 MW τότε θα αυξηθεί όχι μόνο η διατρητική του ικανότητα αλλά και το βεληνεκές του.

H λύση των laser είναι μία επιλογή που μελετούν όλες οι χώρες, όντας μία λύση που θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική σε επιθέσεις κορεσμού ενώ παράλληλα το κόστος της κάθε βολής είναι απειροελάχιστο μπροστά στα εκατομμύρια που απαιτούνται για αντίστοιχη αγορά και χρήση κάποιων σύγχρονων πυραύλων.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου σκοπεύει να να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος – Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει χωρίς κυρώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής που διοργανώνεται στη Ντόχα του Κατάρ μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά μελών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς να αποφύγετε ενοχλητικό περιεχόμενο στα social media και να προστατεύσετε την ψυχική σας ηρεμία

Όταν βίαια βίντεο γίνονται viral, όπως η πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση κατά του Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk), μπορεί να μοιάζει αδύνατο να προστατευτεί κανείς από εικόνες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ επικρίνει την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης για τη στήριξή της στον «μικρούλη κομμουνιστή» υποψήφιο των Δημοκρατικών Ζοχράν Μαμντάνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα (15/9) στη Δημοκρατική κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επειδή υποστήριξε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζοχράν Μαμντάνι στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Novartis: Ραντεβού στο Εφετείο δίνουν οι «Σαράφης» και «Κελέση» μετά την καταδίκη

Τη ενοχή των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για ψευδείς καταθέσεις αλλά και ψευδή καταμήνυση. Οι Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αυστραλία: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα απειλήσει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους παράκτιων περιοχών έως το 2050

Η πρώτη Εθνική Εκτίμηση Κλιματικού Κινδύνου της Αυστραλίας προέβλεψε συχνότερους και σοβαρότερους κλιματικούς κινδύνους τα επόμενα χρόνια, όπως πλημμύρες, κυκλώνες, καύσωνες, ξηρασίες και πυρκαγιές. «Οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >