AD

Burt Lancaster & Deborah Kerr | Το πιο εμβληματικό φιλί στην ιστορία του κινηματογράφου

Στο μακρινό 1953, δύο σώματα ενωμένα σε μια παραλία κι ένα παθιασμένο φιλί ανάμεσα σε ένα παράνομο ζευγάρι, ήταν λογικό να δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις. H πρωταγωνίστρια της ταινίας, έφυγε από τη ζωή 20 Οκτωβρίου 2007.

 

Δύο σώματα ενωμένα σε μια χαβανέζικη παραλία κι ένα παθιασμένο φιλί ανάμεσα σε ένα παράνομο ζευγάρι.  Μια υπέροχη σκηνή που στις μέρες είναι αποδεκτή και σε καμία περίπτωση δε σοκάρει.

Στο μακρινό όμως 1953, ένα τέτοιο ερωτικό φιλί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που κρύβουν τη σχέση τους, θα δημιουργούσε τρομερές αντιδράσεις.

Όπως κι έγινε. Αναφέρομαι, φυσικά στο πιο πολυσυζητημένο φιλί στην ιστορία της μεγάλης οθόνης ανάμεσα σε δύο μύθους: τον Burt Lancaster και την Deborah Kerr, στην περίφημη ταινία “Από εδώ ως την αιωνιότητα”. Μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

IFrame

Η ταινία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του James Jones “Από εδώ έως την αιωνιότητα” (From Here To Eternity) που κυκλοφόρησε το 1951 κι έγινε best seller. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα  τολμηρό βιβλίο ασκεί κριτική στον τρόπο ζωής στα αμερικάνικα στρατόπεδα της δεκαετίας του `50, καταγράφοντας τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ανατίναξης της βάσης του Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941. Ο στρατιώτης Robert Lee Prewitt (Montgomery Clift) …ζήτησε μετάθεση καταλήγοντας στο Σόφιλντ της Χαβάη. Ο διοικητής Dana Holmes (Philip Ober) καθώς είχε ακούσει για τις ικανότητες του Προύιτ στην πυγμαχία, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τον πείσει να αγωνιστεί με την ομάδα μποξ του τάγματος. Μετά την άρνηση του Προύιτ, όλο το τάγμα στρέφεται εναντίον του. Παράλληλα ο λοχίας Warden (Burt Lancaster) συνάπτει ερωτικές σχέσεις με τη γοητευτική και μοναχική σύζυγο του Holmes,  Karen (Deborah Kerr). Όσο για το φίλο του Prewitt, το στρατιώτη Angelo Maggio (Frank Sinatra), καταλήγει στην απομόνωση όπου υπομένει τα βασανιστήρια του δεσμοφύλακα Φατσο (Ernest Borgnine). Μετά το βομβαρδισμό του Pearl Harbor οι ζωές όλων θα αλλάξουν.

Με σκηνοθέτη τον Fred Zinnemann, το φιλμ αυτό προτάθηκε για 13 βραβεία Όσκαρ και απέσπασε οκτώ. Το 1997 έλαβε την 55η θέση ως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Όσο και να αλλάζουν τα δεδομένα, όσο και να “απελευθερώνονται” τα μυαλά, όσο και να εκμοντερνίζονται οι ιδέες, είτε τότε – 64 χρόνια πριν – είτε σήμερα, η βάση που στηρίζει τις σχέσεις βρίσκεται το ρομάντζο.

 Ο βαθύς και αληθινός έρωτας, παραμένει πάντα το αιώνιο ζητούμενο… 

IFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >