AD

Φορτηγά μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας -Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Αίγυπτο με τον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

«Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Το Ισραήλ ζήτησε από τους πολίτες του που βρίσκονται σε Αίγυπτο και Ιορδανία να εγκαταλείψουν τις χώρες αυτές «το συντομότερο δυνατό» εξαιτίας της επιδείνωσης των διαδηλώσεων εξαιτίας της συνέχισης του πολέμου.

«Εξαιτίας της συνέχισης του πολέμου και της σημαντικής επιδείνωσης τις τελευταίες ημέρες των διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ (…) και των διαδηλώσεων εχθρότητας και βίας εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών συμβόλων», το Ισραηλινό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας συνιστά στους Ισραηλνούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο σύνολο «της Μέσης Ανατολής και των αραβικών χωρών».

Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ο Αιγύπτιος οδηγός τους σκοτώθηκαν από αστυνομικό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 8 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Να μ`αγαπάς, όσο μπορείς να μ`αγαπάς | Το τραγούδι του πρίγκιπα της ροκ που δεν αγάπησε όσο έπρεπε τον εαυτό του

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας άνθρωπος που άφησε πίσω του σημαντική κληρονομιά κι έχασε πολύ νωρίς τη ζωή του από μία `μπούρδα` -όπως έλεγε- την ηρωίνη, γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1948.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >