AD

Mosab Hassan Yousef | Ο γιος του εκπροσώπου της Χαμάς που συνεργάστηκε με την ισραηλινή Shin Bet

«Γεννήθηκα στην καρδιά της ηγεσίας της Χαμάς… και τους ξέρω πολύ καλά. Δεν νοιάζονται για τον παλαιστινιακό λαό. Δεν λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη ζωή»,

Ο γιος του εκπροσώπου της Χαμάς, Mosab Hassan Yousef, έσπασε τη σιωπή του για την απόφασή του να καταγγείλει την τρομοκρατική ομάδα αφού στράφηκε εναντίον της οικογένειάς του και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό όταν είδε από πρώτο χέρι τις φρικαλεότητες της ομάδας.

Ο Mosab Hassan Yousef, ο οποίος κατασκόπευε υπέρ των Ισραηλινών και ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ, μίλησε για την απόφασή του να αφήσει πίσω του τη ζωή του τρόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής “FOX & Friends”.

«Γεννήθηκα στην καρδιά της ηγεσίας της Χαμάς… και τους ξέρω πολύ καλά. Δεν νοιάζονται για τον παλαιστινιακό λαό. Δεν λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη ζωή», είπε ο Γιούσεφ στον Μπράιαν Κιλμέιντ την Πέμπτη .

«Είδα τη βαρβαρότητά τους από πρώτο χέρι το 1996, όταν πέρασα περίπου ενάμιση χρόνο στη φυλακή Megiddo… Σκότωσαν τόσους πολλούς Παλαιστίνιους τότε, και τότε ήταν που αποφάσισα ότι δεν μπορώ να είμαι μαζί με αυτό το κίνημα» περιέγραψε.

«Έπρεπε να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Αναρωτήθηκα, τι θα κάνουν αν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, αν καταστρέψουν το Ισραήλ και κυβερνήσουν φτιάχνοντας ένα κράτος; Αυτό ήταν το πρώτο ερώτημα που έπρεπε να απαντήσω με ειλικρίνεια. Παρόλο που η Χαμάς μου έδινε πλεονεκτήματα… Ήμουν σαν πρίγκιπας σε αυτόν τον κόσμο… αλλά δεν μου άρεσαν αυτοί και αυτά που έκαναν» συνέχισε. «Στράφηκα ενάντια ακόμη και στο ίδιο μου το αίμα… γιατί αυτό είναι το πόσο δεν μου άρεσε η Χαμάς, και σήμερα, 25 χρόνια μετά, είναι οι κυβερνήτες της Γάζας και βλέπουμε τι είναι ικανοί να κάνουν».

Οι δηλώσεις του έρχονται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη σφαγή από μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σε κοινότητες στα σύνορα του Ισραήλ , δολοφονώντας και διαμελίζοντας αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και παίρνοντας επίσης πάνω από 200 ομήρους στη Γάζα, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τρομερές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >