AD

Να πώς θα μειώσεις τα πρόωρα σημάδια γήρανσης με τη διατροφή σου

Αν νιώθεις συχνά πολύ κουρασμένη, αν τα νύχια σου σπάνε ή κιτρινίζουν, αν το δέρμα σου είναι θαμπό, πιθανότατα εμφανίζεις έλλειψη ορισμένων σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό σου. Καιρός να τις αναπληρώσεις!

 

Αν νιώθεις συχνά πολύ κουρασμένη, αν τα νύχια σου σπάνε ή κιτρινίζουν, αν το δέρμα σου είναι θαμπό, πιθανότατα εμφανίζεις έλλειψη ορισμένων σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό σου.

Συνεργάστηκε η Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία,   nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Αν νιώθεις συχνά πολύ κουρασμένη, αν τα νύχια σου σπάνε ή κιτρινίζουν, αν το δέρμα σου είναι θαμπό, πιθανότατα εμφανίζεις έλλειψη ορισμένων σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό σου. Άκουσε το σώμα σου και δώσε σημασία σ’ αυτά που έχει να σου πει. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς θα βελτιώσεις τη διατροφή και την υγεία σου.

(Πρόωρα) Σημάδια  της ηλικίας

Βλέπεις: Παρατηρείς αλλαγές στην επιδερμίδα του προσώπου σου νωρίτερα απ’ ό,τι περίμενες, όπως κηλίδες από τον ήλιο, αδρό και θαμπό δέρμα, μικρές ρυτίδες, το «πόδι της χήνας», πρησμένα βλέφαρα ή μικρές φλέβες.

Η αιτία: Μάλλον δεν ακολουθείς «αντιγηραντική» διατροφή, όπως την περιγράφει η ειδικός μας: πλούσια σε φρούτα και ελαιόλαδο, που περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν το δέρμα να προστατεύεται από το οξειδωτικό στρες (που βλάπτει τις πρωτεΐνες του δέρματος, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη).

Οι διατροφικές σου επιλογές καθρεπτίζονται στο πρόσωπο ή στο σώμα σου. Πώς θα αντιστρέψεις τη ζημιά από μέσα προς τα έξω;

Η λύση: Για να καθυστερήσεις τη διαδικασία της γήρανσης, το μυστικό είναι η πρόληψη. Ο έλεγχος του στρες, η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή με περισσότερα λιπαρά και λιγότερη ζάχαρη είναι πολύ σημαντικά.

  • Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και λινολεϊκό οξύ (σε συγκεκριμένα είδη λαδιών) έχει συνδεθεί με λιγότερες ρυτίδες και αποφυγή της λέπτυνσης της επιδερμίδας που σχετίζεται με τη γήρανση.
  • Επιπλέον, οι βιταμίνες ΑD και Ε και τα Ω3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος. Ιδιαίτερα οι βιταμίνες C και Ε προστατεύουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας σου.
  • Κατά τα άλλα, σούπερ πηγές βιταμίνης C είναι το μπρόκολο και τα φρούτα του δάσους, ο σολομός και το τυρί θα συμβάλλουν στο να έχεις επαρκή βιταμίνη D, ενώ το σπανάκι και τα αμύγδαλα θα ενισχύσουν την πρόσληψη βιταμίνης Ε.

shape.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Χαμάς προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μην έχουν καμία είδους επαφή με το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα 

Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς – που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας – προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη (3/7) τους κατοίκους του παράκτιου θύλακα να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE, δρ. Μάρκους Κρέμπερ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RWE AG, δρ. Μάρκους Κρέμπερ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νοσοκομείο Μεταξά: Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών – Αύξηση συμμετοχής 450%

Αξιοσημείωτη βελτίωση στην εικόνα του στην κοινωνία καταγράφει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», με βάση τις αξιολογήσεις πολιτών για το πρώτο πεντάμηνο του 2025. Ενδεικτικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καρυάς Φθιώτιδας: Ιστορικός τόπος ως τεκμήριο ναζισμού στην Ελλάδα

Στον χαρακτηρισμό του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καρυάς στη Φθιώτιδα ως ιστορικού τόπου προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ρώτησα το ChatGPT γιατί δεν έχω κοπέλα, με είπε γκρινιάρη»

“Είπε ότι έχω πάρα πολλή δουλειά και δεν δίνω την πρέπουσα σημασία στο να χτίσω την προσωπική μου ζω” αποκάλυψε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Την ιδιαίτερη συνομιλία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρήστος Δάντης: «Έχει καταλήξει όλος ο μουσικός κόσμος ότι το My Number One δε μου ανήκει»

«Μου έχει κάνει κακό αυτή η ιστορία», είπε ο Χρήστος Δάντης. Ο Χρήστος Δάντης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού». Ο συνθέτης και τραγουδιστής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >