AD

Sam Cox | Ο καλλιτέχνης που ξόδεψε δύο χρόνια κάνοντας Dooding κάθε επιφάνεια του σπιτιού του με 12 δωμάτια

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Sam Cox (γνωστός και ως Mr. Doodle) είναι γνωστός για τα τολμηρά ασπρόμαυρα σχέδια του

 

Και ενώ είναι γνωστό ότι κάνει dooding καθημερινά αντικείμενα, όπως αυτοκίνητα, και μάλιστα έχει κάνει doodle ένα ολόκληρο δωμάτιο, ξεπέρασε πραγματικά τον εαυτό του με το τελευταίο του έργο. Μετά από δύο χρόνια, 900 λίτρα λευκής μπογιάς, 401 κουτάκια μαύρου σπρέι, 286 μπουκάλια μαύρου χρώματος σχεδίασης και 2.296 μύτης στυλό, κάλυψε το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού του με doodles.

Κατέγραψε όλη τη διαδικασία σε ένα εκπληκτικό βίντεο stop-motion διάρκειας δυόμισι λεπτών που μας ταξιδεύει και στα 12 δωμάτια του σπιτιού του στο Κεντ. Στο βίντεο βλέπουμε τη δημιουργική μεταμόρφωση του σπιτιού του, καθώς τα doodles του εισβάλλουν σε κάθε επιφάνεια. Από τα σεντόνια μέχρι τις καρέκλες μέχρι τον υπολογιστή και ακόμη και τα ρούχα του, τίποτα δεν μένει κενό.

Ο Cox ονειρεύτηκε για πρώτη φορά το έργο όταν ήταν έφηβος και τελικά άρχισε να το συνθέτει όλα πριν από δύο χρόνια. Σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε CGI στο βίντεο: «Όλο το σπίτι είναι αληθινό, όλα ήταν κουκιά, τα doodle ήταν όλα χειροποίητα». Λίγο πάνω από 1.800 φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση του animation και κατάφερε να κρατήσει ολόκληρο το έργο μυστικό κατά τη διαδικασία δημιουργίας.

Το animation συγκέντρωσε πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές στο Facebook μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, κάνοντας τον χρόνο και την προσπάθεια που κατέβαλε για τη δουλειά του να αξίζει τον κόπο. Και ενώ έχει γίνει κάποια συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το εάν οι άνθρωποι θα ήθελαν ή όχι να ζουν σε ένα doodle σπίτι, δεν υπάρχει αμφιβολία για τον θαυμασμό που τρέφουν οι θαυμαστές για την επιμονή και την προθυμία του να κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο.

Σε λίγο, ο κύριος Doodle και η σύζυγός του θα μεταβούν στο αριστούργημα. Για αυτούς, δεν θα είναι μεγάλη αλλαγή, καθώς η σημερινή τους κρεβατοκάμαρα είναι ήδη κουκιά. Στο μέλλον, ελπίζουν να επεκτείνουν το έργο στον κήπο.

Ο κύριος Doodle είναι γνωστός για τα τολμηρά ασπρόμαυρα σχέδια του.

Για το τελευταίο του έργο, πέρασε δύο χρόνια κάνοντας doodling το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού του με 12 δωμάτια.

Mr. Doodle Doodle HouseDoodling on the Wall

Mr. Doodle Doodle HouseDoodle House Exterior

Δείτε το σενάριο του για το animation εναντίον του τελικού προϊόντος.

Mr. Doodle: Ιστότοπος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >