AD

Μπορεί το τζίντζερ να καταπολεμήσει την παχυσαρκία;

Νέες έρευνες αποδεικνύουν τις θαυματουργές ιδιότητες της ασιατικής ρίζας.

 

Όποιος ψάχνει το προιόν που δύο μέρες μετά τη λήψη του θα του χαρίσει ένα αψεγάδιαστο κορμί, κοιλιακούς πέτρα, οδοντοστοιχία παρουσιαστή πρωινάδικου και ένα εντυπωσιακό SUV για τις μετακινήσεις, καλύτερα να ψάξει σε παλαιοπωλείο για το λυχνάρι του Αλαντίν. Αλλιώς ας ζήσει σαν κοινός θνητός που για όλα τα παραπάνω θέλει δουλειά, κόπο και στερήσεις. Αν τώρα μπορεί να συμβιβαστεί με το ότι θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή, να γυμνάζεται και να κοιτάζει αλλού όταν διατροφικοί πειρασμοί κάνουν πάρτι μπροστά του, τότε υπάρχουν πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν. Όπως το τζίντζερ.

Χρησιμοποιείται από τους Ινδούς και τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ιερή ρίζα που μόνο καλό κάνει, σύμφωνα με τα αρχαία τους κείμενα και την παραδοσιακή τους ιατρική. Αυτοί βέβαια και τον υδράργυρο είχαν κορώνα στο κεφάλι, πράγμα που όπως φαίνεται μάλλον κατέστρεψε πολλούς, αλλά οκ, μέσα στο μεγαλείο όλης αυτής της γνώσης, μερικά λαθάκια μπορούν να συγχωρεθούν.

Η δυτική ιατρική και επιστήμη, έχει ξεκινήσει σιγά σιγά και δοκιμάζει, ερευνά και τεστάρει τους θησαυρούς της Κινεζικής και την εφαρμογή των αναρίθμητων βοτάνων και ουσιών που αυτή προτείνει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών οδηγούν σε χρήση αρκετών από αυτές τις ουσίες, οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν άλλες, τεχνητές συνήθως, που για χρόνια χρησιμοποιούμε εδώ στη Δύση.

Στα πλαίσια αυτών των ερευνών, μπήκε στο μικροσκόπιο και το τζίντζερ, το οποίο και έχει δοκιμαστεί κατά της παχυσαρκίας και του λιπαρού ήπατος εδώ και χρόνια σε ποντίκια του εργαστηρίου. Ήταν καιρός να περάσει η έρευνα και στον άνθρωπο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ακίνδυνο συστατικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στις κουζίνες όλου του κόσμου.

Μία νέα, ελεγχόμενη έρευνα σε τυχαία δείγματα παχύσαρκων ατόμων, αναζήτησε τα οφέλη του τζίντζερ στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με τη μία να καταναλώνει καθημερινά 2 γραμμάρια σκόνης τζιντζερ διαλυμένης σε μία κούπα ζεστό νερό και την άλλη μια placebo κάψουλα για διάστημα 12 εβδομάδων. Παράλληλα, σε όλους δόθηκαν οδηγίες για διατροφικές αλλαγές και ήπια άσκηση.

Μετά τις 12 εβδομάδες, και μόνο οι οδηγίες που ακολουθούσε το σύνολο των συμμετεχόντων, οδήγησε σε μία γενικότερα βελτίωση της εικόνας του συνόλου, αλλά και της οργανικής τους κατάστασης. Η διαφορά όμως μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις της καθημερινότητας, εκείνοι που κατανάλωναν το ρόφημα με ζεστό νερό και τζίντζερ, δήλωναν μειωμένη όρεξη ακόμα και 4 ώρες αργότερα, ενώ ήταν διατεθειμένοι να καταναλώσουν μικρότερες ποσότητες τροφής. Ακόμα όμως και όταν έτρωγαν, ο μεταβολικός τους ρυθμός ήταν πολύ πιο έντονος ακόμα και ώρες μετά, σε σχέση με την ομάδα του placebo.

Αισθητά πιο μειωμένος ήταν και ο δείκτης μάζας σώματος σε όσους απολάμβαναν το πιπεράτο ρόφημα μέσα στη μέρα τους, με αυτό να ενεργεί ενισχυτικά, ωθώντας τους συμμετέχοντες σε πιο έντονη προσπάθεια ώστε να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη. Θέμα ψυχολογίας. Και όλα αυτά με ένα ελάχιστο ημερήσιο κόστος, που δεν ξεπερνά α 4 λεπτά του ευρώ σε καθημερινή βάση.

Φυσικά και είναι δύσκολο να χρηματοδοτηθούν μαζικά, τεράστιες έρευνες για τα οφέλη του τζίντζερ. Δεν αφήνει χρήματα, δε συμφέρει επιχειρηματικά. Συμφέρει όμως εμάς τους ίδιους, ας αρκεστούμε λοιπόν στις όσες λίγες γίνονται και τα αποτελέσματά τους, αλλά και στη δική μας εμπειρία και γεύση, που είναι αξεπέραστη και σίγουρα θα δούμε αποτελέσματα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >