AD

«Η Χαμάς μπλοκάρει τους δρόμους και δεν αφήνει κόσμο να φύγει»

«Ναι… Μας στέλνουν όλους πίσω στα σπίτια μας… Είδα κόσμο να πηγαίνει προς τα εκεί και να τον στέλνουν πίσω στα σπίτια του… Πυροβολούν προς τον κόσμο που προσπαθεί να φύγει…» είπε κάτοικος της Γάζας σε Ισραηλινό στρατιώτη που τον ρώτησε ποιος μπλοκάρει τους δρόμους

Συνομιλία Ισραηλινού στρατιωτικού αξιωματούχου με κάτοικο της Γάζας, αποκαλύπτει ο Ισραηλινός Στρατός (IDF). Στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός ζητά από τον κάτοικο να εκκενώσει την περιοχή για να προστατεύσει τον εαυτό του και να κατευθυνεί προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας, στο Χαν Γιουνίς.

«Πήγαινε άμεσα προς τα εκεί, μην θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο» φέρεται να λέει ο Ισραηλινός, με τον κάτοικο της Γάζας να του απαντά πως δεν μπορεί να το κάνει, καθώς «όλοι οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι».

«Πού είναι μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι και ποιος του μπλόκαρε; Η Χαμάς ρωτά ο Ισραηλινός στρατιωτικός, με τον κάτοικο να απαντά καταφατικά: «Ναι… Μας στέλνουν όλους πίσω στα σπίτια μας… Είδα κόσμο να πηγαίνει προς τα εκεί και να τον στέλνουν πίσω στα σπίτια του… Πυροβολούν προς τον κόσμο που προσπαθεί να φύγει…».

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >