AD

25 γεγονότα που αποκαλύπτουν την ολοκληρωτική καταστροφή του Β `Παγκοσμίου Πολέμου

Η πιο καταστροφική σύγκρουση του 20ου αιώνα, από την εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ στην Πολωνία μέχρι τους ατομικούς βομβαρδισμούς της Αμερικής στην Ιαπωνία.

 

 

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα βασικά δεδομένα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά η εξαετής σύγκρουση ήταν πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι πολλοί αντιλαμβάνονται.

Ακολουθούν 27 γεγονότα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου που καλύπτουν τα πάντα, από το πώς ξεκίνησε ο πόλεμος, ποιοι πολέμησαν σε αυτόν, μέχρι το πώς τελικά έφτασε στο αιματηρό τέλος.

Πότε ήταν ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος;

Η  δεύτερη μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση του 20ου αιώνα, έλαβε χώρα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 1939 και 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Ποιοι πολέμησαν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος διεξήχθη μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των Συμμαχικών δυνάμεων.

Ποιοι ήταν οι σύμμαχοι στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Allied Powers

Τρεις από τους κύριους ηγέτες των Συμμάχων, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο δικτάτορας της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν στη Διάσκεψη της Γιάλτας τον Φεβρουάριο του 1945.

Οι κύριες συμμαχικές δυνάμεις κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση. Πολέμησαν εναντίον των εχθρικών δυνάμεων του Άξονα, που περιλάμβαναν τα κύρια μέλη της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

Αλλά πολλές περισσότερες χώρες εμπλέκονται στη σύγκρουση.

Πόσες χώρες ενεπλάκησαν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος άγγιξε σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη. Σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότερες από 50 χώρες πολέμησαν στην ένοπλη σύγκρουση, αναπτύσσοντας πάνω από 100 εκατομμύρια στρατιώτες σε όλες τις μάχες.

Πότε ξεκίνησε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 1939.

Πώς ξεκίνησε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε όταν η ναζιστική Γερμανία, υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ, εισέβαλε στην Πολωνία. Στις 3 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά την εισβολή, οι σύμμαχοι της Πολωνίας Γαλλία και Βρετανία κήρυξαν τον πόλεμο στη Γερμανία και η σύγκρουση κλιμακώθηκε από εκεί.

Ωστόσο, το σκηνικό για το μέτωπο του Ειρηνικού του Β` Παγκοσμίου Πολέμου είχε ήδη δημιουργηθεί – καθώς η σύμμαχος της Γερμανίας, η Ιαπωνία, είχε εισβάλει στην Κίνα στις 7 Ιουλίου 1937.

Ποιος ξεκίνησε τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη Γερμανία. Ο Χίτλερ, αγανακτισμένος για τη γη που είχε χάσει η Γερμανία μετά την ήττα της στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αποφασισμένος να ανακτήσει εδάφη.

Μέχρι το 1939, ο Φύρερ είχε ήδη προσαρτήσει τη σε μεγάλο βαθμό γερμανόφωνη Σουδητία στην Τσεχοσλοβακία, αφού οι Βρετανοί – πιστεύοντας ότι θα τον «κατευνάσει» και θα απέτρεπε μια μελλοντική σύγκρουση – συμφώνησαν να τον αφήσουν να το κάνει.

Γιατί ξεκίνησε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος;

Διάφοροι ιστορικοί παράγοντες οδήγησαν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ήττα της Γερμανίας στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο και η τιμωρητική Συνθήκη των Βερσαλλιών έσπειραν δυσαρέσκεια σε πολλούς Γερμανούς. Αυτό, και η οικονομική ύφεση της δεκαετίας του 1930, άνοιξαν το δρόμο για την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ – ο οποίος συχνά κατηγορούσε τους Εβραίους για τα προβλήματα της Γερμανίας.

Την ίδια περίοδο, η Ιαπωνία είχε αρχίσει να χτίζει τη μεγάλη της αυτοκρατορία στον Ειρηνικό. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, οι ιαπωνικές δυνάμεις ήταν όλο και πιο επιθετικές προς την Κίνα, με αποκορύφωμα την ιαπωνική εισβολή στη χώρα το 1937.

(Καθώς η σύγκρουση συνεχιζόταν, η Ιαπωνία θα συνέχιζε να διαπράττει πολλά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού πάνω από 200.000 κοριτσιών και γυναικών σε σεξουαλική σκλαβιά , διεξάγοντας πειράματα σε απαχθέντες Κινέζους πολίτες και εκτελώντας τακτικά —και μερικές φορές κανιβαλίζοντας τους αιχμαλώτους πολέμου τους.)

Second Sino Japanese War

Ένα μικρό παιδί κλαίει ανάμεσα στα ερείπια ενός κατεστραμμένου σιδηροδρομικού σταθμού στη Σαγκάη της Κίνας, το 1937.

Και, όπως και στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο, διάφορες συμμαχίες ένωσαν πολλές χώρες μαζί. Η Γερμανία και η Ιαπωνία είχαν υπογράψει ένα Σύμφωνο κατά της Κομιντέρν το 1936, στο οποίο η Ιταλία προσχώρησε το 1937, θέτοντας τα θεμέλια για τις δυνάμεις του Άξονα. Ομοίως, η Γαλλία και η Βρετανία υποσχέθηκαν να προστατεύσουν την Πολωνία λίγο πριν εισβάλει η Γερμανία το 1939.

Πότε μπήκαν οι ΗΠΑ στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο στα τέλη του 1941, μετά τις ιαπωνικές επιθέσεις σε μια αμερικανική ναυτική βάση στο Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποστηρίξει προηγουμένως τους Συμμάχους με τον νόμο Lend-Lease – ο οποίος επέτρεπε στον Πρόεδρο Franklin Roosevelt να κατευθύνει τα πάντα, από πυρομαχικά μέχρι αεροπλάνα μέχρι τρόφιμα και την ευρωπαϊκή πολεμική προσπάθεια – χρειάστηκε ο βομβαρδισμός του Περλ Χάρμπορ για να ενταχθούν επίσημα οι ΗΠΑ. σύγκρουση.

Μετά την επίθεση, οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στην Ιαπωνία. Τότε, οι σύμμαχοι της Ιαπωνίας, η Γερμανία και η Ιταλία, κήρυξαν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πότε ήταν το Περλ Χάρμπορ;

Pearl Harbor Attacks

Οι Ιάπωνες βομβάρδισαν το Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941, μια ημέρα που ο Πρόεδρος Ρούσβελτ ομολογούσε ότι θα «ζούσε με ύβρι». Η επίθεση κατέστρεψε ή κατέστρεψε 20 πλοία, σκότωσε 2.400 Αμερικανούς και τραυμάτισε 1.000 ακόμη.

Γιατί η Ιαπωνία επιτέθηκε στο Περλ Χάρμπορ;

Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας είχαν δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, η Ιαπωνία επέκτεινε την αυτοκρατορία της και ενίσχυσε την επιθετικότητά της προς την Κίνα. Σε απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν μια σειρά κυρώσεων κατά της Ιαπωνίας και πρόσφεραν υποστήριξη στην Κίνα.

Αλλά η Ιαπωνία εξοργίστηκε ιδιαίτερα όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν τα ιαπωνικά περιουσιακά στοιχεία και έστησαν εμπάργκο πετρελαίου στα μέσα του 1941. Σε εκείνο το σημείο, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να βομβαρδίσουν το Περλ Χάρμπορ. Σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιο θα εξαφάνιζε τον στόλο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, ανοίγοντας το δρόμο για την ιαπωνική αυτοκρατορική επέκταση.

Η επίθεση ήταν μια έκπληξη – ακόμη και για τους συμμάχους της Ιαπωνίας. Λέγεται ότι ο  Αδόλφος Χίτλερ ενθουσιάστηκε όταν άκουσε τα νέα, πιστεύοντας ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα αναγκάζονταν να επικεντρωθούν στη σύγκρουση στην Ανατολή.

Ποιους Πολέμησαν οι ΗΠΑ στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Οι ΗΠΑ πολέμησαν ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα: Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία. Αλλά παρόλο που η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ είχε οδηγήσει τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στον πόλεμο, ένα άλλο είδος θηριωδίας συνέβαινε στην Ευρώπη – το Ολοκαύτωμα.

Τι ήταν το Ολοκαύτωμα;

Το Ολοκαύτωμα ήταν η συστηματική μαζική δολοφονία και διώξεις των Ευρωπαίων Εβραίων, μια πολιτική που σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε από τους Ναζί και τους συμμάχους τους.

Πότε ξεκίνησε το Ολοκαύτωμα;

Holocaust Survivors

Μουσείο Μνημείου Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών/Κρατικό Αρχείο Ντοκιμαντέρ Ταινιών και Φωτογραφίας της Λευκορωσίας

Επιζώντες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, που απεικονίζονται μετά την απελευθέρωσή τους από τις σοβιετικές δυνάμεις τον Ιανουάριο του 1945.

Σύμφωνα με το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε το 193 Ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία στη Γερμανία. Σχεδόν αμέσως, ο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα άρχισαν να διώκουν τους Εβραίους της Γερμανίας.

Αρχικά, οι Ναζί αξιωματούχοι πίστευαν ότι μπορούσαν να λύσουν το «Εβραϊκό Ζήτημά» τους ταξινομώντας τους Εβραίους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία ή αναγκάζοντας τους Εβραίους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να μεταναστεύσουν σε διαφορετικά μέρη. Αλλά καθώς κλιμακώθηκε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος, εγκατέλειψαν αυτά τα σχέδια. Αντίθετα, οι Ναζί υιοθέτησαν την «Τελική Λύση» το 1941 και άρχισαν να δολοφονούν μαζικά Εβραίους.

Πού έγινε το Ολοκαύτωμα;

Αφού ξεκίνησε στη Γερμανία, το Ολοκαύτωμα εξαπλώθηκε σε όλες τις κατεχόμενες από τους Ναζί εδάφη, όπου οι Εβραίοι αντιμετώπισαν διώξεις, εκτοπίσεις και θάνατο.

Μερικοί άνθρωποι που ζούσαν σε εδάφη που κατείχαν οι Ναζί, όπως η Ολλανδή Corrie ten Boom και η Πολωνή Irena Sendler, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προστατεύσουν τους Εβραίους φίλους, γείτονες και γνωστούς τους.

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στο Ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ναζί και οι συνεργάτες τους σκότωσαν έξι εκατομμύρια Εβραίους – ή σχεδόν τα δύο τρίτα του εβραϊκού λαού που ζούσε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.

Δολοφόνησαν επίσης εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκαν σε άλλες μειονοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Ρομά, ομοφυλόφιλων και ατόμων με σωματικές και διανοητικές αναπηρίες.

Πότε τελείωσε το Ολοκαύτωμα;

Το Ολοκαύτωμα έλαβε τέλος τον Μάιο του 1945, καθώς η ναζιστική Γερμανία κατέρρευσε πλήρως. Τα συμμαχικά στρατεύματα είχαν ήδη αρχίσει να απελευθερώνουν ανθρώπους που ήταν φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ήδη από τα μέσα του 1944, και συνέχισαν να απελευθερώνουν όσους επιζώντες βρήκαν σε άλλα στρατόπεδα θανάτου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του πολέμου στο Δυτικό Μέτωπο.

Πώς έφτασε ο πόλεμος σε αυτό το σημείο;

Η απελευθέρωση των στρατοπέδων, η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ ακολούθησαν μια σημαντική νίκη των Συμμάχων στη Γαλλία τον Ιούνιο του 1944 — η οποία ονομάστηκε περίφημα D-Day.

Πότε ήταν D-Day και τι ήταν;

D-Day, ή Operation Overlord, έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944.

Omaha Beach On D Day

Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στην παραλία Omaha την D-Day.

Η D-Day ήταν μια αμφίβια εισβολή στην περιοχή της Νορμανδίας της κατεχόμενης από τους Ναζί Γαλλίας από περισσότερους από 156.000 Αμερικανούς, Βρετανούς και Καναδούς στρατιώτες. Ανάμεσα στις τάξεις τους ήταν ο μελλοντικός Star Trek ηθοποιός James Doohan και οι άνδρες της Easy Company.

Περίπου 4.000 συμμαχικά στρατεύματα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 225.000 μέλη του στρατού χάθηκαν στη μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε. Αλλά η D-Day τελικά αποδείχθηκε ένα σημείο καμπής στην παγκόσμια σύγκρουση. Η νίκη των Συμμάχων εκεί προανήγγειλε την έναρξη του τέλους του πολέμου στην Ευρώπη.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να σημειωθεί ότι προηγούμενες μάχες που έδωσαν οι Ναζί εναντίον των Σοβιετικών έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην ήττα της Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, περίπου το 80 τοις εκατό των γερμανικών στρατιωτικών θανάτων σημειώθηκαν πολεμώντας ενάντια στους Σοβιετικούς. Και η εισβολή του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση το 1941 έχει αναφερθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η Μάχη της Μόσχας που ακολούθησε και η μετέπειτα Μάχη του Στάλινγκραντ – που και οι δύο έληξαν με σοβιετικές νίκες – αναμφίβολα ανέτρεψαν την παλίρροια υπέρ των Συμμαχικών δυνάμεων πριν από την D-Day.

Αλλά καθώς οι μάχες τελείωσαν τελικά στην Ευρώπη, ήταν μια διαφορετική ιστορία στην Ασία. Στον Ειρηνικό, η Ιαπωνία υποσχέθηκε να πολεμήσει – έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε ατομική βόμβα.

Πότε έπεσε η ατομική βόμβα;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν ατομική βόμβα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 6 Αυγούστου 1945. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν μια δεύτερη βόμβα στο Ναγκασάκι. Η Ιαπωνία παραδόθηκε μετά τους βομβαρδισμούς.

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι;

Υπολογίζεται ότι 80.000 άνθρωποι πέθαναν στη Χιροσίμα και 40.000 στο Ναγκασάκι μετά τους ατομικούς βομβαρδισμούς. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι χάθηκαν τις επόμενες εβδομάδες από έκθεση σε ακτινοβολία και άλλους τραυματισμούς.

Πότε τελείωσε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1945. Την ιστορική εκείνη ημέρα, ο Αμερικανός στρατηγός Ντάγκλας ΜακΆρθουρ αποδέχτηκε την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας στο θωρηκτό USS Missouri στα ανοικτά των ακτών του Τόκιο.

Ωστόσο, μια χούφτα κρατουμένων στον ιαπωνικό στρατό αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι ο πόλεμος είχε πραγματικά τελειώσει – παρά τη λήψη φυλλαδίων που εξηγούσαν την παράδοση της Ιαπωνίας – και συνέχισαν να «μάχονται» στις ζούγκλες περιοχών όπως η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες για χρόνια. Συγκλονιστικά, ορισμένοι στρατιώτες (όπως ο Hiroo Onoda και Teruo Nakamura) παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Πόσο κράτησε ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος και πώς τελείωσε;

V J Day Kiss

Ένας ναύτης φιλάει μια γυναίκα στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσει τη νίκη επί της Ιαπωνίας. 14 Αυγούστου 1945. Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκεσε έξι χρόνια και μία ημέρα μετά την επίσημη έναρξη της παγκόσμιας σύγκρουσης, από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με την παράδοση της Ιαπωνίας.Γερμανία είχε ήδη παραδοθεί τον Μάιο του 1945 και η Ιταλία είχε παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 1943.

Ποιος κέρδισε τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος κέρδισε οι Συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες θριάμβευσαν επί των δυνάμεων του Άξονα μετά από έξι αιματηρά χρόνια μαχών, θηριωδιών και εισβολών.

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Δεκάδες εκατομμύρια στρατιώτες και πολίτες πέθαναν κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων — ειδικά αν λάβουμε υπόψη πόσες χώρες συμμετείχαν στη σύγκρουση. Ωστόσο, ορισμένοι ιστορικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του πολέμου είχαν χαθεί έως και 80 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πόσοι Αμερικανοί πέθαναν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο;

Αν και ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να υπολογιστεί, υπολογίζεται ότι πάνω από 400.000 Αμερικανοί πέθαναν στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί από αυτούς κηδεύτηκαν στην Ευρώπη, όπου είχαν περάσει τις ταραχώδεις τελευταίες τους στιγμές.


 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >