AD

7 ιστορίες φαντασμάτων που θα σας στοιχειώσουν

Από έναν πραγματικό εξολοθρευτή φαντασμάτων σε έναν φόνο που λύθηκε με μαρτυρία από το μεγάλο πέρα.

 

 

 

Το ότι υπάρχουν φαντάσματα επιβεβαιώνεται σχεδόν σε κάθε πολιτισμό και θρησκεία σε όλο τον κόσμο. Ιστορίες για τα πνεύματα των νεκρών, πραγματικές και φανταστικές, έχουν περάσει προφορικά και μέσω γραπτής μορφής εδώ και χιλιετίες. Οι επτά που ακολουθούν δείχνουν πώς τα φαντάσματα βρήκαν το δρόμο τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από την ποπ κουλτούρα μέχρι την εξιχνίαση εγκλημάτων, τη μετεωρολογία και την αρχαιολογία.

 La Llorona – Αυτό το θρυλικό φάντασμα περιπλανιέται στη γη κλαίγοντας για τα μικρά της 

Σε ταινίες όπως το The Curse of La Llorona to Mama, αυτό το μεξικάνικο πνεύμα είναι γνωστό ότι φέρνει το θάνατο σε όσους μπαίνουν στο δρόμο της. Όπως λέει ο Domino Renee Perez, συγγραφέας του βιβλίου There Was a Woman: La Llorona from Folklore to Popular Culture , η «Weeping Woman» γίνεται γρήγορα πολιτιστική εικόνα και σύμβολο σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Frederick Bligh Bond | Ο άντρας που συνδέθηκε μέσω της αρχαιολογίας με ψυχές νεκρών

Μη μπορώντας να πάρει άδεια να σκάψει τα ερείπια του Αβαείου του Glastonbury, ο Frederick Bligh Bond σκέφτηκε ότι έπρεπε να υπάρχει άλλος τρόπος για να κατανοήσει το τοπίο. Ο Bond συνδέθηκε με το πνεύμα του μεσαιωνικού μοναχού Johannes μέσω αυτόματης γραφής για να σκιαγραφήσει λεπτομερή σχέδια του αβαείου -μια τακτική που αποδοκιμάζεται από τους αρχαιολόγους , αλλά την επιδοκιμάζουν άτομα όπως τα μέντιουμ και οι ερασιτέχνες κυνηγοί φαντασμάτων.

The tale of La Corriveau, based on the real story of murderer Marie-Josephte Corriveau, was meant to scare the locals.Η ιστορία του La Corriveau, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του δολοφόνου Marie-Josephte Corriveau, είχε σκοπό να τρομάξει τους ντόπιους.

Ο θρύλος του La Corriveau βασίζεται σε μια φρικτή αληθινή ιστορία.

Η πραγματική ιστορία της Marie-Josephte Corriveau εξαφανίστηκε μαζί με το σώμα της, αφήνοντας πίσω της το κλουβί στο οποίο ήταν μετά θάνατον και πολλές εκδοχές μιας ιστορίας που αυξάνουν τον αριθμό των σκοτωμένων συζύγων από έναν ή ίσως δύο σε οκτώ και τη δαιμονοποιούν ως μάγισσα.

Για δεκαετίες, ο Γκρίζος Άνδρας περιπλανιόταν στους δρόμους του νησιού Pawleys.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν στο Weather Channel για προειδοποιητικά σημάδια μιας επικείμενης τροπικής καταιγίδας, αλλά ορισμένοι Νότιας Καρολίνας εξαρτώνται από τον Γκρίζο Άνθρωπο, μια περιπλανώμενη οπτασία του οποίου η παρουσία σηματοδοτεί ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουν το μονοπάτι της καταιγίδας.

Rose Mackenberg wrote about her work revealing fake hauntings for Houdini.Η Rose Mackenberg έγραψε για τη δουλειά της αποκαλύπτοντας ψεύτικα στοιχειώματα για τον Houdini. ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΟΜ INTERVAL/ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΟΥΝΤΙΝΙ

Rose Mackenberg, ερεύνησε και εξέθεσε πνευματικούς απατεώνες.

Ο διαβόητος μάγος και καλλιτέχνης απόδρασης  Ηarry Houdini στρατολόγησε την Rose Mackenberg για να συμμετάσχει στην ομάδα των σταυροφόρων του ενάντια στους «εκβιαστές-φαντάσματα». Το χειρόγραφό της που περιγράφει λεπτομερώς τις περιπέτειές της, So You Want to Attend a Seance?, έμεινε αδημοσίευτο κατά τη διάρκεια της ζωής της και έτσι παραμένει .

Tα Ιαπωνικά Πνεύματα καταστροφές.

Οι ιστορίες των πνευμάτων onryō της Ιαπωνίας χρονολογούνται περισσότερο από έναν αιώνα, με πολλές να προέρχονται από γεγονότα της πραγματικής ζωής. Τα πνεύματα Onryō εμπίπτουν σε μια κατηγορία τεράτων που ονομάζονται yokai, πνεύματα που δεν λατρεύονται αλλά προορίζονται για κατευνασμό.

Zona Heaster Shue`s ghost allegedly revealed the circumstances of her murder.Το φάντασμα της Zona Heaster Shue φέρεται να αποκάλυψε τις συνθήκες της δολοφονίας της.

Η Zona Heaster Shue βοήθησε να λυθεί ο φόνος της.

Το Greenbrier Ghoat είναι η μόνη γνωστή περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η μαρτυρία του νεκρού χρησιμοποιήθηκε για την καταδίκη ενός δολοφόνου. Μετά τον θάνατό της το 1897, η Zona Heaster Shue εμφανίστηκε στη μητέρα της σε ένα όνειρο, κατηγορώντας τον σύζυγό της ότι τη σκότωσε. Μετά την αφήγηση της ιστορίας στο δικαστήριο, ο σύζυγος της Shue καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >