AD

6 καταραμένα αντικείμενα και οι θρύλοι πίσω από αυτά

Οι ανατριχιαστικοί θρύλοι συνδέονται επίσης με πράγματα που δεν θα περιμένατε ποτέ: έναν όμορφο πολύτιμο λίθο, έναν καθημερινό αναπτήρα ή έναν απλό αριθμό.

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Ο Ρόμπερτ ο κούκλος έχει εμπνεύσει μια ταινία τρόμου και λαμβάνει τακτικά γράμματα από όσους φοβούνται ότι προσέβαλαν το εκδικητικό παιχνίδι. 

 

 Οι ανατριχιαστικοί θρύλοι συνδέονται επίσης με πράγματα που δεν θα περιμένατε ποτέ: έναν όμορφο πολύτιμο λίθο, έναν καθημερινό αναπτήρα ή έναν απλό αριθμό.

Η ιστορία πίσω από την πιο τρομακτική στοιχειωμένη κούκλα του κόσμου

Από το 1994, ο Robert the Doll βρίσκεται στο μουσείο Fort East Martello στο Key West της Φλόριντα, αλλά οι ανασκαφές – με έλεγχο υγρασίας και γυαλί φιλτραρίσματος UV – δεν φαίνεται να έχουν αναμορφώσει τον Robert. Το ουσείο εξακολουθεί να λαμβάνει τακτικές αναφορές για άσχημα γεγονότα που αποδίδονται στην εν λόγω κούκλα.  Ο Robert έχει κατηγορηθεί για αυτοκινητιστικά ατυχήματα, σπασμένα κόκαλα, απώλεια εργασίας, διαζύγιο και μια σειρά από άλλες κακοτυχίες.

Πώς ένας μαθηματικός έγινε ένας κακός αριθμός

Και νομίζατε ότι το 13 ήταν τρομακτικό.

Ο Πρώτος του Μπελφέγκορ έχει 31 ψηφία—δηλαδή 13 προς τα πίσω—δύο σετ των 13 μηδενικών και, στην καρδιά του, 666, Τον αριθμό του τέρατος. Ο απόκοσμος συνδυασμός διαδόθηκε από τον συγγραφέα και μαθηματικό Cliff Pickover, ο οποίος πρέπει επίσης να κατηγορηθεί για την έννοια των «αριθμών βαμπίρ».

Before the amethyst arrived at the Natural History Museum, it was purportedly locked inside seven nesting boxes in a bank vault to contain its power.Πριν φτάσει ο αμέθυστος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, φέρεται να ήταν κλειδωμένος μέσα σε επτά κουτιά φωλιάσματος σε ένα τραπεζικό θησαυροφυλάκιο για να συγκρατήσει τη δύναμή του.

Η κατάρα του κλεμμένου αμέθυστου

Κλάπηκε από την Ινδία στην Εξέγερση του 1857, αυτός ο μωβ πολύτιμος λίθος βρίσκεται τώρα στη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο—παρά την προειδοποίηση ενός πρώην ιδιοκτήτη: «Όποιος θα το ανοίξει, θα διαβάσει πρώτα αυτήν την προειδοποίηση και μετά θα κάνει όπως κάνει ευχαριστεί με το κόσμημα. Η συμβουλή μου σε αυτόν ή αυτήν είναι να το πετάξει στη θάλασσα».

Οι ιδιοκτήτες βιβλίων μπορούν να είναι πολύ προστατευτικοί με τις βιβλιοθήκες τους.

Για να αποκρούσουν τους αδίστακτους, οι ιδιοκτήτες βιβλίων στο Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν τη μοναδική δύναμη που είχαν: τις λέξεις. Στην αρχή ή στο τέλος των βιβλίων, θα έγραφαν δραματικές κατάρες απειλώντας τους κλέφτες με πόνο και ταλαιπωρία αν κλέψουν ή καταστρέψουν αυτούς τους θησαυρούς: «Αν κάποιος αφαιρέσει αυτό το βιβλίο, ας πεθάνει. Αφήστε τον να τηγανιστεί σε ένα τηγάνι. Αφήστε την αρρώστια και τον πυρετό να τον μετρήσουν. ας τον σπάσουν στον τροχό, και να τον κρεμάσουν. Αμήν.”

Οι πόλεμοι των βρετανικών ταμπλόιντ διόρθωσαν τις παραδόσεις γύρω από την «κατάρα του αγοριού που κλαίει».

Αυτός ο πίνακας καίει σπίτια;

Μια εικόνα μαζικής παραγωγής ενός αγοριού που κλαίει υποτίθεται ότι βρέθηκε —ανέγγιχτη από τη φωτιά— ανάμεσα στις στάχτες σε πολλά σπίτια στην Αγγλία τη δεκαετία του 1980. Η Sun, η οποία υπολόγισε ότι υπήρχαν 30.000 αντίγραφα της φαινομενικά ακίνδυνης εικόνας που απειλούσε την ασφάλεια των ιδιοκτητών τους, προσφέρθηκε να καταστρέψει τους πίνακες: «Αυτό θα πρέπει να δει το πίσω μέρος οποιασδήποτε κατάρας υπάρχει».

Γιατί φοβόμαστε τους λευκούς αναπτήρες

Ο αστικός μύθος περιλαμβάνει τον Τζίμι Χέντριξ και την Τζάνις Τζόπλιν.

Υπάρχουν κάθε είδους θρύλοι που σχετίζονται με την τύχη γύρω από το κάπνισμα. Μερικοί άνθρωποι αναποδογυρίζουν ένα τσιγάρο σε κάθε νέο πακέτο που αγοράζουν, κάνοντάς το «τυχερό». Άλλοι πιστεύουν ότι το άναμμα τριών ή περισσότερων τσιγάρων στο ίδιο σπίρτο θα φέρει κακή τύχη. Και μετά υπάρχει η ιδέα ότι η χρήση ενός λευκού αναπτήρα μπορεί να φέρει υπέρτατη ατυχία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δίκη για το Μάτι | Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Αθηνών για την απόφαση για τους αθωωθέντες, τα ελαφρυντικά & τις ποινές

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >