AD

Αυτά τα δίδυμα γεννήθηκαν από κατεψυγμένα έμβρυα 30 ετών

Τα δίδυμα Timothy και Lydia Ridgeway γεννήθηκαν 30 χρόνια αφότου καταψύχθηκαν ως έμβρυα το 1992

 

Κατέχουν το ρεκόρ ανάπτυξης από τα μακροβιότερα κατεψυγμένα έμβρυα – Τα υιοθετημένα έμβρυα καταψύχθηκαν το 1992 και τα δίδυμα γεννήθηκαν ακριβώς τρεις δεκαετίες αργότερα

Η Rachel Ridgeway, μια μητέρα έξι παιδιών, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένη που είναι… μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερη από τα νεογέννητά της. Να το εξηγήσουμε λίγο παραπάνω. Εκείνα υπήρχαν από το 1992. Αυτή γεννήθηκε τρια χρόνια νωρίτερα!

Η Rachel εμεινε έγκυος ακριβώς τρεις δεκαετίες αφότου τα έμβρυα του γιου και της κόρης τους πάγωσαν τον Απρίλιο του 1992.

Αυτά τα δίδυμα γεννήθηκαν από κατεψυγμένα έμβρυα 30 ετών

Οι βιολογικοί γονείς των βρεφών, που ειναι ανώνυμοι, δώρησαν τα έμβρυά τους που είχαν απομείνει στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση το 1992.

Η χριστιανική μη κερδοσκοπική οργάνωση NEDC  η οποία προσφέρει κατεψυγμένες εμβρυομεταφορές μόνο σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που είναι παντρεμένα για τουλάχιστον τρία χρόνια, τα αποθήκευσε μαζί με χιλιάδες άλλα έμβρυα. Σημείωσε ότι η γέννησή τους ήταν πιο αξιοσημείωτη επειδή η Rachel ήταν μόλις 3 ετών τη στιγμή της σύλληψής τους!

Οι Ridgeways, οι οποίοι είχαν ηδη τέσσερα παιδιά προσέγγισαν αρχικά το NEDC τον Δεκέμβριο του 2019.«Χρειαζόμασταν κάποια βοήθεια γονιμότητας για να συλλάβουμε», είπε η Rachel!

Το ζευγάρι χρησιμοποίησε τα χρήματα που θα ξόδευε σε θεραπείες γονιμότητας για να πληρώσει για την υιοθεσία των κατεψυγμένων εμβρύων. Ήλπιζαν να καλωσορίσουν το τέταρτο παιδί τους το 2020.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τα χρήματα που κανονικά θα χρησιμοποιούσαμε για τη φροντίδα της γονιμότητας στην υιοθεσία εμβρύου», είπε ο πατέρας. Τα πράγματα άλλαξαν λίγους μήνες αργότερα, όταν ξαφνιάστηκαν που συνέλαβαν φυσικά το τέταρτο παιδί τους, που τώρα είναι δυο ετών.

Αλλά ήταν αποφασισμένοι να κάνουν περισσότερα παιδιά. Επανεξέτασαν το σχέδιό τους.

«Πάντα σκεφτόμασταν: «Ας έχουμε τόσα παιδιά που θέλει να μας δώσει ο Θεός»», είπε η 35χρονη. Ο τοκετός που έσπασε το ρεκόρ των διδύμων επαληθεύτηκε από την Ιατρική Βιβλιοθήκη Preston του Πανεπιστημίου του Τενεσί. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένα παιδί με το όνομα Molly Gibson, η οποία γεννήθηκε το 2017. Το κατεψυγμένο έμβρυο είχε αποθηκευτεί για 24 χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ισραηλινός στρατός θα στείλει «κατά κύματα» εντός του τρέχοντος μήνα φύλλα κατάταξης 54.000 υπερορθόδοξων εβραίων

Το ότι θα στείλει 54.000 φύλλα κατάταξης σε υπερορθόδοξους εβραίους, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Σημειώνεται πως οι εν λόγω επί δεκαετίες εξαιρούνταν από την στρατιωτική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ζητήσω καλεσμένο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το θέμα είναι αν θα θέλει να έρθει»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλοκαιρινού ραντεβού» στο OPEN, όπου συμμετέχει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ιωάννα Μαλέσκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Κορυτσά αύριο, Δευτέρα, ο Γ. Γεραπετρίτης για τα εγκαίνια του κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιουλίου, στην Αλβανία, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πούτιν: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της ομάδας BRICS ότι η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν επέβαιναν Έλληνες ναυτικοί

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >