AD

Μέση Ανατολή: «Η Γάζα έχει μετατραπεί σε επίγεια κόλαση» – Ισραηλινό σφυροκόπημα σε περιοχή με νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου

Σε εξέλιξη βρίσκονται «συνεχή πλήγματα του πυροβολικού και της αεροπορίας στην περιοχή Τελ αλ Χάουα όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Κουντς»

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να σφυροκοπούν τη Γάζα και η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε την έντονη ανησυχίας της σήμερα το πρωί 31.10.2023 για τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, στο οποίο έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες άμαχοι για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς. 

«Το κτίριο τρέμει και οι εκτοπισμένοι άμαχοι και οι ομάδες που εργάζονται έχουν καταληφθεί από φόβο και πανικό», πρόσθεσε.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει πως η περιοχή βομβαρδιζόταν και το βράδυ της Κυριακής.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έλαβε διαταγή του ισραηλινού στρατού να το εκκενώσει.


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε τη διαταγή αυτή «βαθιά ανησυχητική», κρίνοντας πως θα ήταν αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών του.

«Επαναλαμβάνουμε πως είναι αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς χωρίς να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X.

Εκτός από τους ασθενείς, το κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου έχει υποδεχθεί κάπου 14.000 ανθρώπους που πήγαν εκεί για να σωθούν από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας για να κρύβει όπλα και μαχητές. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το διαψεύδει κατηγορηματικά.


«Η Γάζα είναι τώρα η κόλαση πάνω στη Γη»

Στο μεταξύ, ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ριάντ Μανσούρ, τόνισε απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει πλέον μετατραπεί σε «κόλαση πάνω στη Γη».

Χρησιμοποίησε απόφθεγμα του άλλοτε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Νταγκ Χάμερσκελντ, ο οποίος το 1954 είχε πει πως ο διεθνής οργανισμός «δεν δημιουργήθηκε για να πάμε στον παράδεισο, αλλά για να σωθούμε από την κόλαση».

Πρόσθεσε: «Η Γάζα είναι τώρα η κόλαση πάνω στη Γη».

Ο διπλωμάτης υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί πάνω από 8.000 άνθρωποι στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, ανάμεσά τους 3.000 και πλέον στο νότιο τμήμα του, όπου το Ισραήλ διέταξε να μετακινηθούν οι Γαζαίοι, «εκτόπισε εξαναγκαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

«Σχεδόν όλος ο λαός μας στη Γάζα είναι πλέον άστεγος, ή εκτοπισμένος, ή μεταφέρεται από ένα σπίτι σε άλλο, ή κοιμάται στο αυτοκίνητό του, ή κοιμάται στον δρόμο — και σκοτώνεται όπου κι αν πάει, για να πειστεί πως δεν υπάρχει καμιά ασφαλής τοποθεσία» στον θύλακα.

«Το να σώσουν την ανθρωπότητα από την κόλαση σήμερα σημαίνει για τα Ηνωμένα Έθνη να σώσουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα», επέμεινε ο κ. Μανσούρ, καλώντας τα κράτη μέλη να μεταχειριστούν τους συμπατριώτες του «με αξιοπρέπεια»: «Σώστε τους. Δείτε τους ως ανθρώπινα όντα».
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Περιοδική έκθεση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα»

Η επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα, το 50 μ.Χ., αποτέλεσε την απαρχή κοσμογονικών αλλαγών στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Η περιοδική/περιοδεύουσα έκθεση «Στα Βήματα του Αποστόλου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Αττική, Κύθηρα, Λακωνία, Εύβοια, Κρήτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 02/07/2025 σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία, νότια Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ειρήνη Τάσσου: «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι πρέπει να απαντήσω κι ό,τι είναι να γίνει ας γίνει»

Η Ειρήνη Τάσσου μίλησε στο περιοδικό Vita και στη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου, σε μια διάλειμμα από τα γυρίσματα της «Γης της Ελιάς». Η τηλεοπτική «Αριάδνη»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στα Δερβενάκια Κορινθίας και άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ – Αναζητούνται τουλάχιστον 3 άτομα

Στα Δερβενάκια Κορινθίας, άθικτο και χωρίς πινακίδες, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε τα ξημερώματα από τους δράστες που προκάλεσαν έκρηξη και διέρρηξαν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κομισιόν για επίσκεψη Μπρούνερ στην Ελλάδα: Στόχος η αποφασιστική αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης από τη Λιβύη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης Μάρκους Μπρούνερ στην Ελλάδα και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παύλος Μαρινάκης: H κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα – Ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί στείρα, αντιπολιτευτική τακτική

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >