AD

Η πολύχρωμη αρχιτεκτονική του El Alto, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης πόλης της Βολιβίας

Οι δρόμοι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βολιβίας, του El Alto, είναι διάσπαρτοι με μοναδική αρχιτεκτονική που γεννήθηκε από τον τοπικό πολιτισμό των ιθαγενών.

 

 

Ο Ιταλός φωτογράφος Yuri Segalerba ταξίδεψε στο El Alto, που βρίσκεται ψηλά στο οροπέδιο των Άνδεων, για να δει αυτήν την αρχιτεκτονική των Νεο Άνδεων. Το στυλ, που δημιουργήθηκε από τον τοπικό κτίστη που έγινε αστέρι αρχιτέκτονας Freddy Mamani Silvestre, έχει μεταμορφώσει πλήρως την πόλη από τότε που άρχισαν να εμφανίζονται κτίρια το 2005. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο El Alto, ο Segalerba ήταν σε θέση να τεκμηριώσει τα πολλά cholets—ή μικρά αρχοντικά— και τις αίθουσες χορού που δίνουν η πόλη τον μοναδικό της χαρακτήρα.

Η πολύχρωμη αρχιτεκτονική είναι μια καθαρή έκφραση των Aymara, μιας ιθαγενούς εθνοτικής ομάδας που αποτελεί το 25% του πληθυσμού της Βολιβίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του El Alto είναι η Ayamara —όπως και το Mamani Silvestre— και η αρχιτεκτονική είναι μια οπτική αναπαράσταση της επιτυχίας τους. Το El Alto, το οποίο ιδρύθηκε το 1985, βρίσκεται δίπλα στη Λα Παζ και θεωρούνταν, για πολλά χρόνια, παραγκούπολη. Ωστόσο, μια οικονομική έκρηξη έχει ωφελήσει πολύ την πόλη και τους κατοίκους της. Σήμερα, είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα της Βολιβίας.

Με πληθυσμό που είναι 76% Aymara, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Λατινικής Αμερικής με πληθυσμό κυρίως αυτόχθονες. Η νεοανδρεϊκή αρχιτεκτονική της πόλης αντικατοπτρίζει αυτό. Το Mamani Silvestre δέχεται επιρροή από τα αυτόχθονα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και προβάλλει με υπερηφάνεια αυτή την κληρονομιά σε μεγάλη κλίμακα. Οι φωτογραφίες του Segalerba από αυτά τα cholets και τις αίθουσες χορού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για το πλαίσιό τους.

Όχι μόνο εστιασμένες στην πολύχρωμη, γεωμετρική αρχιτεκτονική, οι φωτογραφίες του Segalerba ζωγραφίζουν μια εικόνα ολόκληρης της πόλης. Το μήνυμα της Mamani Silvestre για εμπιστοσύνη στην κουλτούρα του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν βλέπει κανείς τα γύρω κτίρια, πολλά από τα οποία είναι ημιτελή. Με αυτόν τον τρόπο, η αρχιτεκτονική γίνεται ένα ισχυρό σύμβολο αλλαγής και μια υπενθύμιση ότι υπάρχει πάντα χώρος για ανάπτυξη.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από την αρχιτεκτονική των Νεο-Άνδεων φωτογραφημένη από τον Segalerba, δείτε το πλήρες χαρτοφυλάκιο στον ιστότοπό του. Οι εικόνες είναι επίσης διαθέσιμες προς πώληση ως NFT.

Ο φωτογράφος Yuri Segalerba ταξίδεψε στο El Alto της Βολιβίας για να φωτογραφίσει την πολύχρωμη αρχιτεκτονική της πόλης.

Cholet Architecture in Bolivia by Yuri Segalerba

New Andean Architecture in El Alto

Ονομάζεται αρχιτεκτονική Νεο-Άνδεων, το στυλ δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Freddy Mamani Silvestre.

Interior of Dancehall in El Alto, Bolivia

Η αρχιτεκτονική δέχεται επιρροή από τα αυτόχθονα υφάσματα και αποτελεί έκφραση υπερηφάνειας για τον πολιτισμό των ιθαγενών Aymara.

Freddy Mamani Silvestre ArchitectureArchitecture in El Alto

Yuri Segalerba: Ιστότοπος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >