AD

Τεχνολογία Al | Πορτρέτα του 19ου αιώνα που έχουν αποκατασταθεί δίνουν μια γεύση από το τι είδε ο αρχικός φωτογράφος

Η τεχνολογία AI έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για ορισμένους καλλιτέχνες και το κανάλι YouTube Mystery Scoop παρουσιάζει πώς μπορεί να επαναφέρει τους ανθρώπους στη ζωή.

 

 

Η τεχνολογία AI έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για ορισμένους καλλιτέχνες. από τη δημιουργία πορτρέτων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η Κλεοπάτρα μέχρι τη δημιουργία εικόνων που αποτυπώνουν πώς θα έμοιαζαν με τα pop είδωλα αν ήταν ακόμα ζωντανά σήμερα. Για τους δημιουργούς πίσω από το κανάλι YouTube Mystery Scoop, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για την απόδοση ρεαλιστικής κίνησης, βελτιώνοντας τα απίστευτα αποκατεστημένα πορτρέτα τους.

Ένα από τα βίντεο του καναλιού, με τίτλο 19th Century Portraits Brought to Life, παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες δουλειές τους. Χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Photoshop και ζητώντας τη βοήθεια χρωματιστών όπως οι Klimbim και Lorenzo Folli, στις  φωτογραφίες «δίνεται γρήγορη αποκατάσταση» και χρωματίζονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας «τα πιο πρόσφατα εργαλεία στην τεχνολογία AI», προστίθενται κινήσεις προσώπου. Το βίντεο που προκύπτει είναι μια κυλιόμενη συλλογή από παλιά ασπρόμαυρα πορτρέτα που μεταμορφώνονται μπροστά στα μάτια σας. Μετατρέπονται σε ειλικρινείς, χρωματιστές στιγμές, που ολοκληρώνονται με βλεφαρίδες και χαμόγελα.

Αυτό το βίντεο έχει λάβει θετικά σχόλια. Πολλοί ακολούθησαν τα σχόλια για να συζητήσουν την ιδέα της κληρονομιάς και της ζωής πολύ μετά τον θάνατό σας. Ένας θεατής ευχαρίστησε τον Mystery Scoop, λέγοντας: «Δεν ξέρω γιατί, αλλά δάκρυσα ενώ το παρακολουθούσα σαν για μια στιγμή να παρατηρούσαμε ακριβώς τι έκανε ο φωτογράφος καθώς κοίταζε μέσα από το viewport εκείνη την ημέρα πριν από πολλές δεκαετίες. .» Συνεχίζουν, «Αυτοί ήταν πραγματικοί άνθρωποι που σήμαιναν κάτι για κάποιον κάποια στιγμή. Ακόμα κι αν δεν τους ξέρουμε και δεν ξέρουμε τι τύπος ατόμου ήταν, μας δόθηκε για λίγο η τιμή να σταθούμε σε αυτή τη στιγμή της ζωής τους και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, είχαν και πάλι σημασία για κάποιον .»

Είτε πρόκειται για ένα ζωγραφισμένο πορτρέτο του 17ου αιώνα είτε για μια φωτογραφία της δεκαετίας του 80, κάθε εικόνα στο κανάλι τους έχει δημιουργηθεί σχολαστικά σε μια στιγμή της ζωής που παρέχει στους θεατές μια ιδέα για το τι είδε ο καλλιτέχνης ή ο φωτογράφος. Μερικά από τα βίντεό τους παρέχουν ιστορικό υπόβαθρο για μια συγκεκριμένη εποχή, πρόσωπο ή γεγονός, ενώ άλλα απλώς αγκαλιάζουν την εντυπωσιακή εμφάνιση των δημιουργιών τους. Η ομάδα του Mystery Scoop επιδιώκει να «εμποτίσει ακίνητες εικόνες, αγάλματα και πίνακες με ρεαλισμό», για να προσφέρει στους θαυμαστές μια «μοναδική εμπειρία θέασης».

IFrame

Mystery Scoop: Youtube

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δίκη για το Μάτι | Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Αθηνών για την απόφαση για τους αθωωθέντες, τα ελαφρυντικά & τις ποινές

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >