AD

Anna Wintour | Αν δεν μπορείς να είσαι παθιασμένη με τον εαυτό σου και με το τι κάνεις πώς μπορεί να είναι όλοι οι άλλοι μαζί σου;

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τη γυναίκα που γνωρίζει όσο καμία άλλη, τί σημαίνει υπέρμετρη κομψότητα και άψογο στυλ. H συναρπαστική ιστορία της Σιδηράς Κυρίας της μόδας, η οποία γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1949.

 

 

“Το εκπληκτικό πράγμα για την Anna είναι ότι ο μέσος άνθρωπος ξέρει ποια είναι», λέει ο σχεδιαστής Tom Ford στη δημοσιογράφο μόδας Amy Odell στις πρώτες σελίδες του “Anna”, μιας νέας βιογραφίας της αρχισυντάκτριας της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour.  Τους δείχνεις μια φωτογραφία και λένε, «Αυτή είναι η Anna Wintour από τη Vogue.» Η Wintour, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας από το 1988, είναι γνωστό όνομα όχι μόνο στη βιομηχανία, αλλά και σε ολόκληρο τον πολιτισμό γενικότερα.

Έγινε θέμα ντοκιμαντέρ και έμπνευση για ταινίες, όπως συζητήθηκε με τις διασημότητες που έβαλε στα εξώφυλλά της και την χαρακτηριστική φιγούρα της.

Το ταξίδι της στη δημοσιογραφία μόδας ξεκίνησε στην Αγγλία όταν συνεργάστηκε με δύο βρετανικά περιοδικά. Στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ και εργάστηκε σε εκδόσεις όπως «Harper`s Bazaar», «Viva», «New York» και «House & Garden». Επέστρεψε στην Αγγλία για να γίνει μέλος της βρετανικής «Vogue». Στη συνέχεια εντάχθηκε στην πτέρυγα του περιοδικού στη Νέα Υόρκη όπου έγινε αρχισυντάκτρια τον Ιούλιο του 1988. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβίωση του περιοδικού, το οποίο αγωνιζόταν εκείνη την εποχή. Μετέτρεψε την έκδοση σε ένα πιο νεανικό και δεκτικό περιοδικό, εστιάζοντας στη σύγχρονη αντίληψη για το στυλ και τη μόδα. Έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια του «Conde Nast», του εκδότη της «Vogue».Εδώ και δεκαετίες διατηρεί την ίδια αυστηρή κόμμωση, φορά πάντα μεγάλα chic μαύρα γυαλιά, η φιγούρα της παραμένει αναλλοίωτη κι επιβλητική. Η φημισμένη απαιτητική φύση της της έδωσε το επίθετο «Nuclear Wintour». Ενώ είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την υποστήριξη νέων σχεδιαστών, συχνά δέχεται κριτική επειδή χρησιμοποιεί το περιοδικό ως πλατφόρμα για να μεταδώσει τις απόψεις της ελίτ της κοινωνίας σχετικά με την ομορφιά και τη θηλυκότητα. Έχει επίσης επικριθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων για την υποστήριξη της γούνας.Anna Wintour during Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2021/2022, on July 05, 2021 in Paris, France.

Όποιοι ενδιαφέρονται για τη μόδα- και όχι μόνο- γνωρίζουν  Βρετανίδα «Σιδηρά Κυρία»της αμερικανικής Vogue. Η γυναίκα που γνωρίζει όσο καμία τί σημαίνει υπέρμετρη κομψότητα και άψογο στυλ.

Πριν λίγα χρόνια , η  βασίλισσα Ελισάβετ Β` την τίμησε με τον τίτλο της «Dame» (σ.σ. τιμητικός τίτλος που δίνεται στις γυναίκες και έχει ίδια αξία με τον αντίστοιχο του «ιππότη» για τους άντρες) για τη μεγάλη της προσφορά τόσο στη μόδα όσο  και τη δημοσιογραφία.

Η ίδια αποκάλυψε ότι η βασίλισσα της Αγγλίας δυσκολεύτηκε να της καρφιτσώσει το μετάλλιο στο ροζ Chanel σύνολό της: «Δεν μπορούσε να βρει που να το βάλει»  σχολίασε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι έσπευσε να την ευχαριστήσει για την προσφορά του συζύγου της που ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα καθήκοντά του.

«Την ευχαρίστησα για τις υπηρεσίες του πρίγκιπα Φιλίππου επειδή, προφανώς, ήταν αξιοθαύμαστος και αποτέλεσε έμπνευση για όλους μας», είπε η Anna Wintour.

Anna Wintour's 'Go-to' Lunch Is Very Unique

«Απλά κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι. Αγαπώ την δουλειά μου, αγαπώ τα πάντα σε αυτήν. Αγαπώ, επίσης, τις επιπλέον υποχρεώσεις που έχω ως καλλιτεχνικός διευθυντής και με συναρπάζει η δημοσιογραφία.

Ειλικρινά, λοιπόν, χωρίς να φανεί πως το λέω επίτηδες, δεν σκέφτομαι την δύναμη και τι εκείνη σου δίνει. Αλήθεια δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του να έχεις δύναμη; Ένα καλό τραπέζι σε ένα εστιατόριο; Εγώ απλώς προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την θέση μου για να βοηθήσω τους άλλους και τον χώρο».

 

Η Anna Wintour δίνει 5 συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα:

“Το μόνο πράγμα το οποίο πρέπει να ξέρεις είναι πως αν πρόκειται να πας κατευθείαν από τις σπουδές σε μία δική σου επιχείρηση κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι επιτυχημένη”

“Είναι πιθανό στο σημερινό κόσμο να γίνεις διάσημη πολύ γρήγορα, είτε μέσω του instagram είτε με άλλους τρόπους, αλλά είναι πολύ σημαντικό να είσαι οικονομικά επιτυχημένη μακροπρόθεσμα”.

“Στο σημερινό κόσμο πρέπει να ξεχωρίζεις. Δεν μπορείς να είσαι ένα δύσκολο, ντροπαλό άτομο που δεν μπορεί να κοιτάξει τους άλλους στα μάτια. Πρέπει να παρουσιάζεις τον εαυτό σου. Πρέπει να ξέρεις πως να μιλάς για το όραμά σου, τους στόχους σου και όλα αυτά στα οποία πιστεύεις. Αν δεν μπορείς να είσαι παθιασμένη με τον εαυτό σου και με το τι κάνεις πώς μπορεί να είναι όλοι οι άλλοι μαζί σου;”

“Βρες δουλειά. Ακόμα και αν δουλεύεις σε ένα εστιατόριο μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

The Anna Wintour Look Book

“Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον στον οποίο να μπορείς να μιλάς και να συζητάς για τα πάντα”.

Μια πρώην βοηθός της, η 29χρονη Lily Stav Gildor –  η οποία εργάστηκε ως η μια από τις τρεις βοηθούς τής επικεφαλής της «Vogue» από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Μάιο του 2015-  διηγείται την εμπειρία της στο να δουλεύει για τη βίβλο της μόδας και αποκαλύπτει τα μυστικά που έμαθε πλάι της. Τα βίντεό της γίνονται viral στο TikTok. Σήμερα ζει στο Los Angeles και εργάζεται ως σχεδιάστρια υφασμάτων.

IFrame

Σε ένα από τα πρώτα viral βίντεό της, η Lily υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε από την Anna Wintour είναι ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι διασυνδέσεις σου.

«Έμαθα τόσα πολλά από εκείνη. Έμαθα για τις επιχειρήσεις, έμαθα για τη μόδα, έμαθα για τα μέσα ενημέρωσης. Και τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση ως σχεδιάστρια υφασμάτων και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ όσα έμαθα από εκείνη».

Εξηγώντας γιατί οι διασυνδέσεις είναι τόσο σημαντικές, η Gildor είπε: «Δεν μιλάω για νεποτισμό. Διατηρήστε και ενθαρρύνετε τις κοινωνικές σας σχέσεις, στείλτε ένα χειρόγραφο ευχαριστήριο σημείωμα, αρέσει στους άλλους».

Αποκάλυψε επίσης συμβουλές για αναζήτηση εργασίας που πήρε από την Wintour, καθώς και σημαντικές συμβουλές μόδας.

Σε ένα άλλο βίντεο αποκάλυψε τις συμβουλές που είχε πάρει από τη Σιδηρά Κυρία της μόδας για τα εργασιακά: «Όταν είστε σε συνέντευξη για δουλειά και κάποιος σας ρωτά ποιες δραστηριότητες κάνετε εκτός εργασίας, μην πείτε γυμναστική, τρέξιμο, γιόγκα και κάτι τέτοιο, επειδή σχεδόν όλοι ασκούνται. Αυτό είναι ίσως το λιγότερο ενδιαφέρον πράγμα για εσάς. Πρέπει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να πείτε τα σωστά πράγματα».

Anna Wintour Inspires Respect, Loyalty and Fear in Anna: The Biography

Σε ένα τρίτο βίντεο, η Lily συνέχισε: «Ας μιλήσουμε για την επανάληψη των ρούχων… `Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά πραγματικά είναι κάτι που πρέπει να κάνετε. Εάν έχετε πέντε πραγματικά chic και elegant καλοκαιρινά ρούχα, φορέστε τα από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή για αρκετούς μήνες έως το τέλος της σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείτε στο έπακρο τα ρούχα σας, δεν συμμετέχετε στον κύκλο υπερκατανάλωσης, φαίνεστε πραγματικά κομψοί και δεν έχετε άγχος να προσπαθείτε να βρείτε νέα ρούχα όλη την ώρα. Και επιτρέψτε μου να σας πω ένα μυστικό: όλοι οι σικάτοι στη “Vogue” αυτό κάνουν».

Aν θέλετε να μάθετε για τις προτιμήσεις της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας- όπως για παράδειγμα, τί δεν θα φορούσε ποτέ- αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω ερωτήσεις και το βίντεο που ακολουθεί…

 

Ποιο είναι συνήθως το πρωινό σου; Starbucks.

2. Εδώ και πόσο καιρό είσαι σε αυτό το γραφείο; Εδώ και μια ζωή.

3. Τι σου αρέσει περισσότερο στο γραφείο; Η συλλογή με τα κεραμικά της Clarice Cliff.

IFrame

4. Ποια λέξη εύχεσαι να σταματούσε να χρησιμοποιεί o κόσμος της μόδας; “Journey”.

IFrameIs the era of Anna Wintour over? - HIGHXTAR.

5. Ποια αξεσουάρ κρατάς εδώ και χρόνια; Τα κολιέ μου.

6. Έχεις κάποιο αγαπημένο οικογενειακό κειμήλιο; Τις αναμνήσεις μου.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος λουλουδιών; Η τουμπερόζα.

8. Το αγαπημένο σου μουσείο στη Νέα Υόρκη; Το Metropolitan.

9. Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή στη Νέα Υόρκη; Η άνοιξη.

10. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός σε ταινίες δράσης; Ο Χιου Τζακμαν.

11. Τι δεν θα φορούσες ποτέ; Μαύρο από την κορυφή έως τα νύχια.

12. Ποια είναι η λιγότερο αληθινή φήμη για σένα; Όλες είναι αληθινές.

13. Το αγαπημένο σου μιούζικαλ; Kiss me Kate.

14. Ο μεγαλύτερός σου φόβος; Οι αράχνες.

15. Δέρμα ή δαντέλα; Δαντέλα.

16. Vintage ή μοντέρνο; Μοντέρνο.

17. Ποια είναι τα 3 πράγματα που έχεις πάντα στη τσάντα σου; Σπάνια κρατάω τσάντα.

18. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς σε έναν άνθρωπο; Το χαμόγελό του.

19. Το αγαπημένο σου βιβλίο; Περηφάνια και προκατάληψη.

20. Ποια είναι η πιο fashionable λογοτεχνική φιγούρα; Η Σκάρλετ Ο`Χάρα.

21. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για διακοπές; Το σπίτι μου.

22. Ποια χώρα θες να επισκεφθείς; Την Ινδία.

23.Τι σου λείπει από την Αγγλία; Το χιούμορ.

24. Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Άγγλων και Αμερικάνων; Το χιούμορ.

25. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος της δουλειάς σου; Οι άνθρωποι.

IFrameAnna Wintour didn't remember former assistant who wrote The Devil Wears  Prada, book claims | The Independent

26. Ποια είναι η άποψή σου για τα ωροσκόπια; Τα σιχαίνομαι.

27. Εάν γύριζες ντοκιμαντέρ, ποιο θα ήταν το θέμα του; Με το τένις.

28. Με ποιο άλλο άθλημα θα ήθελες να ασχοληθείς; Με τo μπάσκετ.

29. Πόσα email διαβάζεις κάθε ημέρα; Απλά δεν θυμάμαι.

30. Αγαπημένο σου κοκτέιλ; Δεν πίνω.

31. Καφές ή τσάι; Καφές.

32. Αγαπημένο φαγητό; Αβοκάντο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο…

IFrame

Dame Anna Wintour, Roksanda Ilincic, Nick Knight and Damian Hopkins  recognised with King's Birthday Honours - TheIndustry.fashion

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >