AD

Νασράλα | Εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν 100% υπόθεση των Παλαιστινίων

Σε μια γενικόλογη και μάλλον φλύαρη ομιλία του ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και επανέλαβε τις συνηθισμένες κατηγορίες κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ

 

Στην πρώτη του ομιλία μετά την 7η Οκτωβρίου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, απέφυγε να δώσει εντολή γενικής επίθεσης της Χεζμπολάχ, από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, που θα σήμαινε κλιμάκωση της κρίσης και γενική ανάφλεξη. Επαίνεσε την Χαμάς και τους μαχητές της για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ενώ για τα χιλιάδες θύματα στην Γάζα είπε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για την θυσία τους γιατί θα πάνε στις αγκαλιές του Αλλάχ. Για την υποστήριξη που περίμεναν οι μαχητές της Χαμάς από την Χεζμπολάχ, που περιορίζεται σε σποραδικά πυρά, αλλά όχι σε δεύτερο μέτωπο για το Ισραήλ, είπε ότι “οι αδελφοί μας στην Χαμάς μπορεί να την θεωρούν λίγη, αλλά είναι σημαντική γιατί αποσπά την προσοχή των Ισραηλινών από την Γάζα”. Το συμπέρασμα από αυτά που ακούσαμε ήταν ότι παρότρυνε τους μαχητές της Χαμάς να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, αφού είναι τόσο καλοί και ηρωικοί. Τελειώνοντας την ομιλία του, για να δώσει και λίγο ενθουσιασμό στο πλήθος που τον άκουγε μάλλον απογοητευμένο, είπε πως “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά” αν το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ κάνουν “προληπτικό χτύπημα” στον Λίβανο.

Από το σύνολο της ομιλίας του ήταν φανερό ότι πήρε μάλλον σοβαρά την προειδοποίηση του Προέδρου Μπάιντεν που συγκεκριμένα είχε πει, ότι αν κάποιες οργανώσεις (αννοώντας την Χεζμπολάχ) ή άλλοι “παίκτες” (εννοώντας το Ιράν) σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την κρίση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς και να ανακατευτούν να μην το κάνουν. “Don’t” όπως είχε πει ο Μπάιντεν χαρακτηριστικά.

Σε γενικές γραμμές ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος, αν κρίνουμε από αυτά που είπε, θα περιμένει λίγο ακόμη

«Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτό που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης «Πλημμύρα της Ταξιαρχίας Αλ Ακσά » (Al Aqsa Flood) στις 7 Οκτωβρίου». «Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη του σχεδίου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς», είπε ο Νασράλα.

“Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου” είπε.

Συνεχίζοντας είπε: Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ. Έχει στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις και θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον του Ισραήλ. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία επί των φατριών της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε καν και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα».

Θεωρεί επίσης την απόφαση της παλαιστινιακής σουνιτικής ομάδας (Χαμάς ) να ξεκινήσει την επιχείρηση «Πλημμύρα των μαρτύρων του Αλ Ακσά (Al Aqsa Flood) σωστή, σοφή και θαρραλέα, προσθέτοντας παράλληλα ότι έγινε τη σωστή χρονική στιγμή.

Το Ισραήλ δεν έχει επιτύχει τίποτα στο στρατιωτικό επίπεδο

Ο Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων. Προσθέτει ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δείχνει την ανοησία και την ανικανότητα του Ισραήλ γιατί αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποκαλεί το Ισραήλ “εύθραυστο”, λέει ότι για έναν ολόκληρο μήνα δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα.

Ο Νασράλα λέει ότι η επιχείρηση της Χαμάς καθιέρωσε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. Χαρακτηρίζει σωστή, σοφή και θαρραλέα την απόφαση της παλαιστινιακής ομάδας να εξαπολύσει την πλημμύρα της Al-Aqsa, προσθέτοντας ότι ήρθε στη σωστή χρονική στιγμή. Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ λέει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ισραήλ τώρα είναι ότι θέτει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

Το κράτος των ΗΠΑ «ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα» και στους λαούς της περιοχής, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ είναι “μόνο ένα εργαλείο” και οι ΗΠΑ “το χρησιμοποιούν”.

Ο Νασράλα λέει ότι οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τον πόλεμο στη Γάζα. Προσθέτει ότι “ο εχθρός” απειλεί τον Λίβανο και τους Λιβανέζους, ενώ βυθίζεται στην άμμο της Λωρίδας της Γάζας.

Οι στόχοι στον πόλεμο

Ο Νασράλα προειδοποίησε τον κόσμο “να μη χάσει από τα μάτια του” δύο βραχυπρόθεσμους στόχους: να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να δοθεί η δυνατότητα στην “αντίσταση” στη Γάζα – συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς – “να θριαμβεύσει”.

Ένας τέτοιος θρίαμβος, είπε, θα ήταν μια νίκη για όλους τους λαούς της περιοχής – για τους λαούς της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας, και “πριν από όλα αυτά, είναι ένα εθνικό πατριωτικό συμφέρον για τον Λίβανο”.

Συνεχίζει ο Νασράλα, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί της Γάζας ή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ξεκινά η «πορτοκαλί» επέλαση – Αφρικανική σκόνη σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα και φέρνει υψηλές θερμοκρασίες

Αφόρητη αναμένεται από σήμερα (16.05.2024) η κατάσταση στη χώρα μας, καθώς έρχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες που θα δημιουργήσουν έναν αποπνικτικό συνδυασμό στην ατμόσφαιρα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το αγόρι με την πίπα | Ο ιδιαίτερος πίνακας του Picasso με την αντίθεση αρρενωπού-θηλυκού στοιχείου

Πολλοί κριτικοί τέχνης έχουν δηλώσει ότι η υψηλή τιμή πώλησης του έργου έχει να κάνει πολύ περισσότερο με το όνομα του καλλιτέχνη παρά με την αξία ή την ιστορική σημασία του πίνακα.Στις 5 Μαΐου 2004 ο πίνακας πωλήθηκε για 104.168.000 δολάρια ΗΠΑ στη δημοπρασία του Sotheby`s στη Νέα Υόρκη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >