AD

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:26 το πρωί στην κεντρική Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

 

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν κοντά στο Μαντούδι, και συγκεκριμένα 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 14,2 χιλιόμετρα.

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από τον σεισμό, αναφέροντας μόνο ότι έχουν πέσει αντικείμενα από ράφια σούπερ μάρκετ.

Του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να φθάνει τα 3,7 Ρίχτερ.

 

 

«Είναι νωρίς για να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Με βάση το ιστορικό δεδομένο δεν έχουμε μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Πιθανότατα αυτός ο σεισμός να είναι η οροφή, αλλά ας περιμένουμε», σημείωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν τις κατοικίες που είναι παλιές και στο οδικό δίκτυο να αποφεύγουν περιοχές επιρρεπείς στις κατολισθήσεις. Για το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε στη συνέχεια με βάση τις καταγραφές», υπογράμμισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Μαθητές και κάτοικοι βγήκανε στους δρόμους στο Μαντούδι Ευβοίας -Τι λέει ο αντιδήμαρχος
Σύμφωνα με το evima τα 5,2 Ρίχτερ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους ειδικά στο Μαντούδι της Εύβοιας που είναι πιο κοντά το επίκεντρο της δόνησης.

Κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του evima.gr αυτή την στιγμή γίνεται καταγραφή των ζημιών.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >