AD

Ξαφνική επίσκεψη Μπλίνκεν στην Δυτική Όχθη και συνάντηση με τον Αμπάς

Συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα είχε σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Εν αναμονή της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Τουρκία

Η συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς, έρχεται ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Εχθές, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι διακόπτει κάθε επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω των ενεργειών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον κάποιος με τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε. Τον ξεγράψαμε», είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη διεθνή διπλωματία δεν είναι δυνατή η πλήρης διακοπή των δεσμών και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν για την επίτευξη οριστικής ειρήνης και διευθέτησης του Παλαιστινιακού.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μαρία Σολωμού: «Δεν έχω απωθημένα, ούτε κάνω σχέδια για το μέλλον, έχω εμπιστοσύνη στο σύμπαν»

Μία μίνι συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Νωρίς Νωρίς” έδωσε η Μαρία Σολωμού, λίγο πριν η παράστασή της ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Η ηθοποιός μιλά για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Προσιτή Στέγαση» για δασκάλους-γιατρούς, αστυνομικούς και αναβάθμιση παλαιών σπιτιών

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απαντά με πράξεις στην πρόκληση του δημογραφικού και υλοποιεί δράσεις για ένα καλύτερο, πιο ισχυρό μέλλον, για τις οικογένειες,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θάνος Καλλίρης για “Χαμόγελο του Παιδιού”: «Ήμουν πάντα εκεί αμισθί σε ό,τι μου ζητούσατε και τώρα σιγή, πολύ πικρό ποτήρι»

Το παράπονό του εξέφρασε ο Θάνος Καλλίρης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram απέναντι στη διοίκηση του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνοκαναδή σκότωσε τους 2 γιους της μετά τον θάνατο του συζύγου της για να «ενωθούν όλοι στον παράδεισο» – Καταδικάστηκε σε ισόβια

Μια Ελληνοκαναδή μητέρα σκότωσε τα δύο μικρά της αγόρια στο Τορόντο λίγες μέρες αφότου ο πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία σύζυγός της πέθανε από καρκίνο —

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πιερρακάκης: Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών η εξαγορά του ΧΑΑ από τη Euronext

«Η εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Euronext αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έρχεται, καταρχήν, να αναβαθμίσει μια εθνική υποδομή τεράστιας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >