AD

Jessica Lange & Sam Shepard | Μια αγάπη που δεν έσβησε ποτέ

Στις 5 Νοεμβρίου του 1943 γεννήθηκε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, ο οποίος έλεγε:`Πιστεύω στη `μάσκα` που έφτιαξα. Ο άνθρωπος που δημιούργησα είναι εγώ και πιστεύω στο χορό μου.` Και στη μοίρα μου.

 

Εκείνος, σπουδαίος ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, βραβευμένος το 1979 με Πούλιτζερ για “Tο θαμμένο παιδί”, ενώ το 1984 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, για την ερμηνεία του στην ταινία του Φίλιπ Kάουφμαν “Oι κατάλληλοι άνθρωποι”.

Την ίδια χρονιά, το  “Παρίσι-Tέξας” του Βιμ Βέντερς βασισμένο σε δικό του σενάριο, κέρδισε το Xρυσό Φοίνικα στις Kάννες, ενώ δύο χρόνια αργότερα,   τον εξέλεξαν στην Aμερικανική Aκαδημία Γραμμάτων και το 1994 μπήκε στο Theatre Hall of Fame.
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε εξαιρετικές ταινίες, ανάμεσά τους: “Μαύρο γεράκι: Η κατάρριψη”, “The Pelican Brief”, “Ανθισμένες Μανόλιες”, “Baby Boom”, “Indubious battle”.

Jessica Lange And Sam Shepard embrace in a scene from the film `Country`, 1984.

Πολλές γυναίκες ερωτεύτηκαν τον Σαμ Σέπαρντ,  ανάμεσά τους η Πάτι Σμιθ -με την οποία υπήρξε για λίγο παράνομο ζευγάρι καθώς εκείνος ήταν παντρεμένος κατά τη διάρκεια της σχέσης τους- .

Sam Shepard | Register | The Times

Με εκείνη όμως που έζησε ένα μεγάλο έρωτα ήταν η Τζέσικα Λανγκ. Μια εντυπωσιακή γυναίκα, εξαιρετική ηθοποιός, βραβευμένη με δύο βραβεία Όσκαρ για τις ταινίες Τούτσι, το 1982,  και Μπλε Ουρανός το 1994, ενώ έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με χρυσή σφαίρα.

Sam Shepard & Jessica Lange by weber - Szukaj w Google | Jessica lange, Sam  shepard, Actress jessica

Μπορεί να απέκτησαν δύο παιδιά- την Χάνα Τζέιν και τον  Σάμιουελ Γουόκερ- ωστόσο δεν θέλησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με γάμο. “Έχουμε έναν ισχυρό δεσμό που δεν χρειάζεται υπογραφές και χαρτιά…”έλεγαν.

Ο Σαμ Σέπαρντ υπήρξε άριστος πατέρας και για την κόρη της Λανγκ, την Αλεξάντρα, που απέκτησε με τον διάσημο χορευτή Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Μαζί του η Λανγκ είχε μία σύντομη αλλά θυελλώδη σχέση λίγο πριν γνωρίσει τον  Σέπαρντ.” Ο Σαμ είναι “μεγάλος” ” είχε πει η Τζέσικα Λάνγκ σε μια συνέντευξη της στο Vanity Fair ” είναι αληθινός άνδρας, πράγμα σπάνιο. Είχα σχέσεις με πολλούς άνδρες και ξέρω πολλούς άνδρες…κανένας όμως δεν είναι σαν τον Σαμ Σέππαρντ”.

 Ωστόσο, από το 2009 αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστές ζωές και κανείς δεν μπορεί να πει γιατί δυο τόσο ταιριαστοί άνθρωποι σε τόσο πολλά πράγματα τελικά χώρισαν..

Sam Shepard and Jessica Lange during

“Ο έρωτας είναι η μοναδική ασθένεια που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα”, πίστευε ο ανεπανάληπτος Σαμ Σέπαρντ.

Official Bruce Weber Website | Sam shepard, Jessica lange, Jessica lange  children

“Όταν βρίσκεις έναν τοίχο που εσύ ο ίδιος έχεις χτίσει με τη σκέψη σου, απλώς ρίξτον”, είπε κάποτε με αφορμή τη διαδικασία της δημιουργίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο  Σέπαρντ έριξε πολλούς τοίχους στη διάρκεια της καριέρας του τόσο  ως θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >