AD

Vivien Leigh & Laurence Olivier | Ο παράνομος έρωτας, οι εξωσυζυγικές σχέσεις & ο νευρικός κλονισμός μετά το χωρισμό

Μια θυελλώδης σχέση, ένας έρωτας ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Ο Laurence Olivier έγραψε περισσότερες από 200 επιστολές προς τη Vivien Leigh, η οποία γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1913 .

 

Τη σπουδαία  Αγγλίδα ηθοποιό, Vivien Leigh, την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με δύο ρόλος. Της Σκάρλετ Ο`Χάρα στο “Όσα παίρνει ο άνεμος” το 1939 και της Blanches Dubois στο “Λεωφορείον ο Πόθος”  το 1951. Και στις δύο περιπτώσεις βραβεύτηκε με Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου.

Η δύναμη της Vivien Leigh της λαμπερής πρωταγωνίστριας της σκηνής και της οθόνης, να γεμίζει θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες με τις μαγνητικές ερμηνείες της υπήρξε αδιαμφισβήτητη.

Υποδύθηκε μία από τις πιο μυθιστορηματικές ηρωίδες του 20ου αιώνα:την τολμηρή, θεληματική, ανατρεπτική και άκρως γοητευτική Scarlett O` Hara.

Το 1939, η κινηματογραφική μεταφορά του, Όσα παίρνει ο άνεμος, με Vivian Leigh δίπλα στον κορυφαίο Clark Gable, τιμάται με δέκα Όσκαρ και κατακτά ένα ακόμα ρεκόρ με 120 εκατομμύρια θεατές.

Ο Laurence Olivier ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς. Δικαιωματικά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του 20ού αιώνα καθώς ερμήνευσε τους σπουδαιότερους σαιξπηρικούς ρόλους, ανάμεσά τους: Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Μάκβεθ.

Συνεργάστηκε  με το Θέατρο Ρεπερτορίου του Μπέρμιγχαμ, το Βασιλικό Θέατρο, το Όλντ Βικ, το θέατρο Σαιντ Τζέιμς και το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, του οποίου μάλιστα διετέλεσε διευθυντής σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε σπουδαίες  παραστάσεις.Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ίδρυσε και διήυθυνε το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Vivien Leigh and Laurence Olivier

Σχετική εικόνα

Η Vivien Leigh και ο Laurence Olivier, έζησαν μια θυελλώδη σχέση.

Παντρεύτηκαν στις 31 Αυγούστου 1940 .

Ο Laurence Olivier είχε τη φήμη του άπιστου συζύγου. Διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, τόσο με γυναίκες όσο και με άνδρες, όπως ο Ντάνι Κέι και ο Νόελ Κάουαρντ.

Το 1982 εξέδωσε  τα απομνημονεύματά του με τίτλο Εξομολογήσεις Ενός Ηθοποιού καθώς και τέσσερα χρόνια αργότερα το βιβλίο Περί Ηθοποιίας.

IFrame

Η σχέση του με τη Vivien Leigh  είχε πολλές διακυμάνσεις. Από παθιασμένη σε παγερά αδιάφορη…Την ιστορία αγάπης τους αποκαλύπτουν οι επιστολές τους.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ο Olivier έγραψε στη γοητευτική σταρ του θρυλικού “Οσα παίρνει ο άνεμος”, περισσότερες από 200 επιστολές.

Η γνωριμία τους έγινε  το 1936, όταν ήταν και οι δύο εγκλωβισμένοι σε  προηγούμενους γάμους ενώ ο μετέπειτα δικός τους γάμος έληξε το 1960 με το διαζύγιό τους.

Πριν κάποια χρόνια τα γράμματά του προς εκείνη αποκαλύφθηκαν μπροστά στα μάτια του κοινού, σε έκθεση στο Λονδίνο.

“Ξύπνησα λυσσασμένος από επιθυμία για εσένα αγάπη μου. Ο Θεός ξέρει πόσο σε θέλω. Ισως να χάιδευες τον εαυτό σου. Αγάπη μου, δεν έχω κάνει τίποτα. Συχνά το έχω σκεφτεί, αλλά δεν θέλω να ικανοποιήσω τον εαυτό μου γιατί θα το έκανα χωρίς εσένα, οπότε δεν πρόκειται να το κάνω αν αντέξω.”

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, στις 23 Απριλίου του 1939, ο Olivier της έγραφε: “Κάθομαι γυμνός, τυλιγμένος με τα εσώρουχά σου. Η επιθυμία μου είναι τόσο έντονη.”

Vivien Leigh with Laurence Olivier, 1957...Uploaded by www.1stand2ndtimearound.etsy.com

Χρησιμοποιούσε εκφράσεις που εκδήλωναν έντονη σεξουαλική επιθυμία,  όπως :

“Είσαι συνεχώς στη σκέψη και την καρδιά μου” , “Υπάρχω μόνο για να σε δω ξανά”.

IFrame

Επίσης της θύμιζε συνέχεια ότι δεν μπορούσαν να είναι μαζί δημοσίως, ακόμη κι όταν ο παράνομος δεσμός τους είχε γίνει κοινό μυστικό. Της έγραφε χαρακτηριστικά στις 30 Μαΐου του 1939: “`Εχω καταλήξει ότι είσαι άτακτη. Είμαστε ένα δημοφιλές σκάνδαλο.”

Vivien Leigh and Laurence Olivier getting ready to attend the premiere of Anna Karenina, January 1948.

Vivien Leigh and Lawrence Olivier asleep on a plane...

Μετά το δικό τους χωρισμό – το διαζύγιό τους βγήκε το 1960- η Βίβιαν Λι να παθαίνει νευρικό κλονισμό και εκείνος ήταν κουρασμένος πια από τις εξωσυζυγικές περιπέτειές της και την συμπεριφορά της.

Στις αρχές εκείνης της χρονιάς, σε επιστολή του προς εκείνη,  έγραφε πόσο ευγνώμον ήταν που απελευθερώθηκε. Την προέτρεπε μάλιστα να κάνει κι εκείνη μια νέα αρχή στη ζωή της. Σε άλλο γράμμα του της ζητούσε συγνώμη καθώς εκείνη είχε μάθει από τους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος επρόκειτο να ξαναπαντρευτεί.

Vivien Leigh and Laurence Olivier: Real-Life Celebrity Breakup

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες από τη μεριά της Λι για να μην χωρίσουν ήταν πολλές. Και ο Ολίβιε, επίσης, συνέχισε να της στέλνει γράμματα. Στις 28 Μαΐου του 1967 της γράφει το τελευταίο γράμμα , καταλήγοντας με τη φράση :”Σε αγαπώ ειλικρινά, ο Λάρι σου.”

Ήταν πέντε εβδομάδες πριν από το θάνατό της.

Αποτέλεσμα εικόνας για vivien leigh and laurence olivier

Η βέρα της Vivien  Leigh , πολύτιμες καρφίτσες της και άλλα κοσμήματά της, δημοπρατήθηκαν πριν ένα χρόνο στο Λονδίνο .

 Vivien Leigh`s 19th century diamond bow brooch with detachable tassel.  
 Vivien`s important 19th century blue enamel, gold and diamond fob watch.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >