AD

Φρανκ Σινάτρα & Άβα Γκάρντνερ | Ένας από τους πιο δυνατούς έρωτες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ένας μεγάλος έρωτας που δεν έσβησε ποτέ, ανάμεσα σε δύο θρύλους του Χόλλυγουντ οι οποίοι παντρεύτηκαν στις 7 Νοεμβρίου του 1951.

 

Ο Φρανκ Σινάτρα ήταν ο Ένας. Η Φωνή. Αυτός που έκανε παρέα με τους Προέδρους των ΗΠΑ , αλλά και την Μαφία και συνδέθηκε με μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής του. Ο μοναδικός Φράνκυ.

Ο σπουδαιότερος, ίσως, Αμερικανός τραγουδιστής του 20ού αιώνα. Μορφή συμβολική της αμερικανικής κουλτούρας με ογκώδες μουσικό έργο, που περιλαμβάνει πάνω από 1400 ηχογραφήσεις. Τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Ρόναλντ Ρήγκαν, το 1985 και με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 1997 και το βραβείο για τη συνολική προσφορά του-βραβείο Όσκαρ β` ανδρικού ρόλου για την ταινία ” “Όσο υπάρχουν άνθρωποι”, το 1953. Η προσωπική του ζωή ιδιαίτερα ταραχώδης και περιπετειώδης που τον τοποθέτησε συχνά στο προσκήνιο.Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θρυλικό Φρανκ Σινάτρα, που γεννήθηκε , στις 12 Δεκεμβρίου του 1915.Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τραγούδια: ” Strangers in the night”, “My Way”, “Theme from New York, New York”, That`s Life”, “Fly Me to the Moon”.

Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε 58 ταινίες, τόσο σε μιούζικαλ όσο και σε καθαρά ερμηνευτικούς ρόλους. Κατά τις δεκαετίες  `50 και `60, υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής πρωταγωνιστής και εν γένει ένας από τους λίγους που κατάφεραν να γίνουν εξίσου επιτυχημένοι στον κινηματογράφο και το τραγούδι. Τα μιούζικαλ που ξεχωρίζουν είναι εκείνα με συμπρωταγωνιστή τον Τζιν Κέλι, ειδικότερα το Τρία κορίτσια και τρεις ναύτες , η ερμηνεία του στην ταινία Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι  –για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ α` ανδρικού ρόλου-, το Μάγκες και κούκλες στο πλευρό του Μάρλον Μπράντο, καθώς και το πολιτικό θρίλερ Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας.

Είχε τρία παιδιά με πρώτη του σύζυγο, Νάνσι Μπαρμπάτο. Παντρεύτηκε ακόμα τρεις φορές με την Άβα Γκάρντνερ, τη Μία Φάροου και την Μπάρμπαρα Μαρξ.

Ο έρωτάς του με την ΄Αβα Γκάρντνερ υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς έρωτες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Σύμφωνα με έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους του Χόλλυγουντ είναι ότι συνέχισαν να αγαπούν ο ένας τον άλλο μετά το διαζύγιό τους το 1957.

Το ιδιαίτερο με την `Αβα ήταν ότι παντρεύτηκε με τρεις δύσκολους άνδρες και παρέμεινε φίλη και με τους τρεις μετά τα αντίστοιχα διαζύγια. Για τον Φρανκ, ωστόσο, ήταν μια σπίθα ποτέ δεν έσβησε. Η ίδια η ηθοποιός το διηγείται στα απομνημονεύματά της (Αβα Γκάρντνερ, “Με τη δική της φωνή”.):Μπορεί να ήμασταν σε διαφορετικές πόλεις, σε διαφορετικές χώρες, αλλά ποτέ δεν ήμασταν χώρια. Και από καιρού εις καιρόν, ο Φρανκ μου τηλεφωνούσε στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, όπου κι αν ήμουν, και έλεγε: “Αβα, ας προσπαθήσουμε ξανά”. Κι εγώ έλεγα, “Εντάξει! ” και τα παρατούσα όλα, μερικές φορές ακόμη και ένα ρόλο σε κάποια ταινία. Και ήταν υπέροχα, αλλά δεν διαρκούσε πάνω από μια μέρα. Κι έφευγα πάλι τρέχοντας, τρέχοντας στ΄ αλήθεια. Ποτέ δεν καταφέρναμε να καταλάβουμε τελείως γιατί δεν λειτούργησε και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.”

Frank was still married to his first wife Nancy when they began their relationship, and the romance became America`s first reality show, with photographers and reporters pursuing them around the world

Ο Φρανκ,  όπως αφηγείται ο Τζ. Ράντι Ταραμπορέλι στη βιογραφία του, “Σινάτρα. Με τον τρόπο του” είχε γοητευτεί μαζί της από την πρώτη στιγμή: “Ο Φρανκ Σινάτρα είχε γοητευτεί από την Αβα Γκάρντνερ, την εποχή που ακόμα τραγουδούσε με τον Τόμι Ντόρσεϊ, όταν είδε μια φωτογραφία της στο εξώφυλλο του Δεκεμβρίου του 1944 του “Ρhotoplay” (στο οποίο εμφανιζόταν με γυμνούς ώμους και ένα περιδέραιο με σμαράγδια, πανάκριβο, από ό,τι έδειχνε). Η φωτογραφία ενθουσίασε τον Σινάτρα (η λεζάντα της φωτογραφίας έλεγε: “Είναι σεξοβόμβα!”).

“Σου τρέχουν τα σάλια, Φράνκι”, του είπε ένας φίλος. “Σ΄ αρέσει αυτό που βλέπεις, ε;”.

“Και βέβαια μ΄ αρέσει. Και θέλεις να μάθεις και κάτι άλλο; Αυτό το μωρό εγώ θα το παντρευτώ”.”

Τελικά δε λειτούργησε καθώς και οι δύο  ήταν εξίσου  παθιασμένοι, ζηλιάρηδες και αλκοολικοί. Και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο. Ο Τύπος ποτέ δεν τους άφησε ήσυχους…

Σχετική εικόνα

O Frank Sinatra με την Ava Gardner.

IFrame

IFrame

IFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >