AD

Τι να κάνετε αν έχετε καταπιεί ένα κομμάτι γυαλιού

Συχνά στις καθημερινές καταστάσεις υπάρχουν καταστάσεις όταναπαιτείται επείγουσα θεραπεία. Εάν η ακολουθία των ενεργειών είναι λανθασμένη, ένα άτομο μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι κατάποση κατά λάθος διάφορα αντικείμενα που δεν είναι σε θέση να χωνέψει στο στομάχι και μπορεί να βλάψει την υγεία.

 

Τα πιο επικίνδυνα περιστατικά είναι κατά την κατάποσηθραύσματα (πιάτα ή γυαλί). Σε παιδιά, σε αντίθεση με τους ενήλικες, οι περισσότερες φορές στο πεπτικό σύστημα, υπάρχουν νομίσματα, κουμπιά, βελόνες, καρφίτσες και άλλα μικρά αντικείμενα.

Τι θα συμβεί αν το άτομο καταπιεί τα κομμάτια; Μην πανικοβληθείτε και πρώτα πρέπει να καλέσετε ένα ασθενοφόρο ή να πάτε στην πλησιέστερη αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Εάν το ατύχημα συνέβη στη φύση, στο χωριό και δεν υπάρχει τρόπος για να λάβετε ιατρική βοήθεια, αξίζει αμέσως να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν το θύμα.

Πρώτον, για να αποφευχθεί ο τραυματισμός του βλεννογόνουκέλυφος πρέπει να πίνουν υγρό. Είναι καλύτερο αν είναι παχύ (ζελέ, γιαούρτι), καθώς βοηθά να περιβάλλει τα τοιχώματα της πεπτικής οδού. Σε αυτή την περίπτωση, ο οισοφάγος βρίσκεται σε χαλαρή κατάσταση και το χτυπημένο γυαλί μπορεί να εισέλθει αμέσως στο στομάχι. Αν το θύμα παραπονείται για πόνο, αλλά το υγρό δεν βοηθάει, καλό είναι να καλέσετε ένα ασθενοφόρο.

Δεύτερον, πρέπει να θυμόμαστε ότι μετά την κατάποση ενός θραύσματος είναι αδύνατο να τρώμε στερεά τρόφιμα.

Τρίτον, δεν συνιστάται η χρήση καθαρτικών φαρμάκων, καθώς αυξάνουν τη συσταλτική ικανότητα του εντέρου.

Τέταρτον, μην προσπαθήσετε να πάρετε έναν ξένοσώμα, και επίσης να προκαλέσει ένα εμετικό αντανακλαστικό. Σε περίπτωση που το θραύσμα είναι μικρό και όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται, μέσα σε λίγες μέρες θα βγει μαζί με τους μόσχους. Εάν δεν συμβεί αυτό, παρατηρείται αιμορραγία και πόνος, τότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Μεγάλη σημασία έχει η σωστή διατροφή μετά την κατάποση του θραύσματος. Το θύμα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο υγρό ή μανιασμένο φαγητό.

 

Πρώτες βοήθειες για το θύμα

Σε σοβαρές καταστάσεις, όταν, για παράδειγμα, ξένοιτο σώμα έπεσε στην τραχεία, πρέπει να δώσετε στο άτομο την πρώτη βοήθεια. Για αυτόν, δημιουργήστε μια φυσική ειρήνη, όποτε είναι δυνατόν, εξυπηρετούν καθαρό αέρα και προσπαθήστε να αφαιρέσετε το θραύσμα.

Εάν το καταπιεζόμενο αντικείμενο είναι μεγάλο,τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο Heimlich. Ταυτόχρονα, το θύμα βρίσκεται σε μόνιμη θέση και ο άνθρωπος που τον βοηθά, στέκεται πίσω του, συνδέει το σώμα του. Το ένα χέρι πρέπει να συμπιεστεί σε μια γροθιά και να τεθεί στην κοιλιά στην επιγαστρική περιοχή. Το δεύτερο χέρι τίθεται στη γροθιά, πιέζει και κάνει μια γρήγορη ώθηση.

Εάν το θραύσμα έχει καταποθεί από το παιδί και είναι δύσκολο για αυτόν να αναπνεύσει, είναι δυνατό να σηκώσετε το μωρό με τα πόδια ανάποδα, να τινάξετε και να βοηθήσετε να κάνετε μια ισχυρή εκπνοή.

Ενόψει όλων αυτών, μπορούμε να πούμε ότι μετά την κατάποση ενός θραύσματος, είναι απαραίτητο να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και όταν υπάρχουν παραβιάσεις από την αναπνοή, η παρουσία αίματος χρειάζεται επειγόντως ιατρική βοήθεια.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >