AD

Πέντε πολύτιμα tips για περισσότερη ευεξία

Έχετε σκεφτεί πόσο θα μπορούσε να σας βοηθήσει ένα  τηλεφώνημα σε ένα φίλο στη διάρκεια της ημέρας; Ναι, θα μπορούσε απαντούν οι ειδικοί. Άλλωστε η επίδραση της κοινωνικότητας στην ευεξία έχει αποδειχθεί και επιστημονικά στο πλαίσιο ερευνών που μελετούν την ποιοτική επικοινωνία και το αποτύπωμά της στο πλαίσιο των σχέσεων.

Η κοινωνικότητα και η επαφή με φίλους αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό κλειδί της ευημερίας έως και της ευτυχίας. Ο δρόμος για την ευεξία ωστόσο περιλαμβάνει πολλές ακόμη «στάσεις».

Βήμα 1ο – Προσέχουμε τη διατροφή μας

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία και την ευεξία. Δεν αμελούμε φυσικά την ενυδάτωση του οργανισμού μας.  Η ενυδάτωση είναι ο κυριότερος τρόπος να τονωθεί η διάθεση και η διαύγεια και να μειωθεί το άγχος.

Βήμα 2ο – Βάζουμε την άσκηση στο πρόγραμμα

Η άσκηση αποτελεί το απαραίτητο συστατικό σε κάθε «συνταγή» ευεξίας. Η άσκηση, με την προυπόθεση ότι είναι της επιλογής και της αρεσκείας μας, ανακουφίζει από το άγχος βοηθώντας στη διαχείριση του σωματικού και ψυχικού στρες. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της αύξησης των νευροδιαβιβαστών της ηρεμίας όπως η σεροτονίνη αλλά και η νορεπινεφρίνη που έχει τη δυνατότητα να μετριάζει την απόκριση του εγκεφάλου στο άγχος.

Βήμα 3ο – Φροντίζουμε την υγεία μας

Ευεξία χωρίς υγεία δεν είναι εφικτός στόχος. Για το λόγο αυτό δεν αμελούμε τους απαραίτητους προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο μας. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, θέλοντας να υπογραμμίζει την αξία της πρόληψης για τη διαφύλαξη της καλής υγείας. Επομένως δεν αμελούμε τα απαραίτητα check up και φυσικά δεν θέτουμε τον οργανισμό μας σε συνθήκες που μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία.

Βήμα 4ο – Προσθέτουμε χρώμα παντού!

Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό ενδιαφέρον για την ψυχολογία των χρωμάτων συνεχώς αυξάνεται και μια σειρά από μελέτες έχουν καταλήξει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τα χρώματα που μας ηρεμούν και καταπολεμούν το στρες, το χρώμα που βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις ή τα χρώματα που προκαλούν έντονα συναισθήματα. Τα χρώματα είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας, μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση ή ακόμα και τις φυσιολογικές αποκρίσεις του οργανισμού. Ας γεμίσουμε το σπίτι με λουλούδια και φωτεινά μαξιλάρια λοιπόν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν ήρεμο  χώρο, όπου μπορούμε να χαλαρώνουμε. Επιπλέον, βάζουμε στα καθημερινά μας γεύματα την κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών, αποκομίζοντας τα ευεργετικά τους οφέλη.

Βήμα 5ο – Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας

Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους: βελτιώνει την υγεία, προσφέρει συναισθηματική ισορροπία, αυξάνει την χαλάρωση και μας κάνει πιο δημιουργικούς. Από σήμερα κιόλας ξεκινήσετε να εξασκείτε συστηματικά την ευγνωμοσύνη ως πρακτική για να βελτιώσετε την ζωή σας.  Πάρτε ένα τετράδιο και ένα μολύβι και γράψτε μια λίστα με όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε ευγνώμονες.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >