Εξασφαλίστε έναν καλό ύπνο

Μια κρίση ημικρανίας είναι πιθανό να μη σας επιτρέπει να αποκοιμηθείτε ή να σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ισχύει, όμως, και το αντίστροφο: Συχνά, οι ημικρανίες είναι αποτέλεσμα κακού ύπνου. Φροντίστε, επομένως, να φτιάξετε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου και να παραμείνετε σταθεροί σε αυτήν.

Ακολουθήστε μια «έξυπνη» διατροφή

Μπορεί να μοιάζουν ασύνδετα, στην πραγματικότητα, όμως, οι διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τις ημικρανίες σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε συνεπείς στις ώρες που καταναλώνετε τα γεύματά σας και να μην παραλείπετε κανένα από αυτά, καθώς αυτή η συνήθεια έχει συσχετιστεί με επιδείνωση των ημικρανιών. Αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να εντοπίσετε τυχόν τρόφιμα που πυροδοτούν την ημικρανία, όπως για παράδειγμα, το τυρί, η σοκολάτα, η καφεΐνη και το αλκοόλ.

Βάλτε την τακτική άσκηση στη ζωή σας

Κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, το σώμα απελευθερώνει ουσίες, που εμποδίζουν τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο. Αυτές οι ουσίες μπορούν επίσης να μειώσουν το στρες και τα συμπτώματα κατάθλιψης, που επίσης εντείνουν την ημικρανία.  Μπορείτε να διαλέξετε όποια μορφή άσκησης λειτουργεί για εσάς. Το περπάτημα, το κολύμπι και το ποδήλατο είναι εξαιρετικές επιλογές. Διατηρήστε μια ένταση που δεν σας καταπονεί υπερβολικά, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διαχειριστείτε το στρες

Στρες και ημικρανία πάνε συχνά μαζί. Σίγουρα, δε μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το καθημερινό στρες, μπορείτε όμως να το διαχειριστείτε καλύτερα. Απλοποιήστε την καθημερινότητά σας και μην προσπαθείτε να την επιβαρύνετε με υπερβολικές υποχρεώσεις.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο ημικρανίας

Σημειώστε σε ένα ημερολόγιο πότε ξεκινά κάθε κρίση ημικρανίας, τι κάνατε εκείνη τη στιγμή, πόση ώρα κράτησε και εάν υπήρξε κάτι που να βοήθησε στην ανακούφισή της. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κοινά σημεία μεταξύ των διαφορετικών κρίσεων και, πιθανώς, να εντοπίσετε τα αίτια που τις προκαλούν. Σε αντίθεση με ό,τι πιστευόταν έως τώρα, ιδανικά δε θα πρέπει να αποφεύγετε τα ερεθίσματα που προκαλούν την κεφαλαλγία. Προτιμήστε, αντίθετα, να εκτίθεστε σταδιακά σε αυτά, έτσι ώστε ο οργανισμός να εκπαιδευτεί στο να τα αντιμετωπίζει.

Αναζητήστε βοήθεια

Οι κρίσεις ημικρανίας είναι μια σχεδόν καθημερινή «μάχη». Εάν νιώθετε ότι καμία τεχνική δεν σας βοηθά αρκετά, απευθυνθείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμη και σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει προς τις λύσεις που θεωρεί καταλληλότερες για εσάς.