AD

Η Μισέλ Ομπάμα υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδειξαν τον Τζο Μπάιντεν να υπολείπεται του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η ηλικία του, κάνουν τους Δημοκρατικούς να ψάχνουν για εναλλακτικές. Και ποια θα ήταν καλύτερη από την Μισέλ Ομπάμα;

 

Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και επαναφέρει στο τραπέζι ένα όνομα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο όποτε επικρατεί πανικός στο κυβερνών κόμμα: εκείνο της Μισέλ Ομπάμα.

Το τελευταίο κύμα πανικού ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Siena που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times, έδειξε τον 80χρονο Μπάιντεν να υπολείπεται του πιθανότερου Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, του Ντόναλντ Τραμπ σε πέντε από έξι πολιτείες-κλειδιά έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: 11% πίσω στη Νεβάδα, 6% στη Τζόρτζια, 5% στην Αριζόνα και το Μίσιγκαν και 4% στην Πενσυλβάνια, πολιτείες όπου είχε επικρατήσει ο Μπάιντεν στις προηγούμενες εκλογές.

Ο διαμορφωτής στρατηγικής του Ομπάμα κάνει έκκληση για «επείγουσα αλλαγή»
Με βάση αυτά τα νούμερα και τη δημοτικότητα του ενοίκου του Λευκού Οίκου να κυμαίνεται στο 39%, από το αντίπαλο στρατόπεδο βρήκαν την ευκαιρία να τον ξεγράψουν, με την σχολιάστρια του Fox News, Λάιζα Κένεντι να δηλώνει: «Ο Μπάιντεν είναι τελειωμένος. Ο Τραμπ μπορεί να νικήσει χαλαρά!». Ενώ η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, απαντώντας σε μια σειρά εκλογικών θεωριών συνωμοσίας περί απομάκρυνσης του Μπάιντεν από το αξίωμά του σχολίασε τη Δευτέρα στην πλατφόρμα X: «Μην εκπλήττεστε. Αλλά ακόμη λέω ότι θα είναι η Μισέλ Ομπάμα στις εκλογές του 2024. Ο Μπάιντεν φεύγει».

H  πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα 

Στον Λευκό Οίκο δεν φαίνονται να πτοούνται, πάντως, από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, καθώς απομένει ένας χρόνος για τη μάχη των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024 κι ο Μπάιντεν έχει ικανό διάστημα μπροστά του για να αλλάξει τα δεδομένα.

Ωστόσο, ένας σημαίνων διαμορφωτής στρατηγικής των Δημοκρατικών, ο Ντέιβιντ Άξελροντ, απηύθυνε έκκληση για «επείγουσα αλλαγή». Ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι «πραγματικά σοφό» να επιμείνει στην υποψηφιότητά του, που επισκιάζεται από τις συζητήσεις για την ηλικία του «αν και κατά πόσον είναι προς το δικό του συμφέρον ή προς το συμφέρον της χώρας» τόνισε.

Κι ο Άξελροντ δεν είναι κάποιος τυχαίος, αφού θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ιστορικής εκλογής του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ διετέλεσε κορυφαίος σύμβουλος στο Οβάλ Γραφείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >