AD

Η Μισέλ Ομπάμα υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδειξαν τον Τζο Μπάιντεν να υπολείπεται του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και η ηλικία του, κάνουν τους Δημοκρατικούς να ψάχνουν για εναλλακτικές. Και ποια θα ήταν καλύτερη από την Μισέλ Ομπάμα;

 

Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και επαναφέρει στο τραπέζι ένα όνομα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο όποτε επικρατεί πανικός στο κυβερνών κόμμα: εκείνο της Μισέλ Ομπάμα.

Το τελευταίο κύμα πανικού ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Siena που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times, έδειξε τον 80χρονο Μπάιντεν να υπολείπεται του πιθανότερου Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, του Ντόναλντ Τραμπ σε πέντε από έξι πολιτείες-κλειδιά έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: 11% πίσω στη Νεβάδα, 6% στη Τζόρτζια, 5% στην Αριζόνα και το Μίσιγκαν και 4% στην Πενσυλβάνια, πολιτείες όπου είχε επικρατήσει ο Μπάιντεν στις προηγούμενες εκλογές.

Ο διαμορφωτής στρατηγικής του Ομπάμα κάνει έκκληση για «επείγουσα αλλαγή»
Με βάση αυτά τα νούμερα και τη δημοτικότητα του ενοίκου του Λευκού Οίκου να κυμαίνεται στο 39%, από το αντίπαλο στρατόπεδο βρήκαν την ευκαιρία να τον ξεγράψουν, με την σχολιάστρια του Fox News, Λάιζα Κένεντι να δηλώνει: «Ο Μπάιντεν είναι τελειωμένος. Ο Τραμπ μπορεί να νικήσει χαλαρά!». Ενώ η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, απαντώντας σε μια σειρά εκλογικών θεωριών συνωμοσίας περί απομάκρυνσης του Μπάιντεν από το αξίωμά του σχολίασε τη Δευτέρα στην πλατφόρμα X: «Μην εκπλήττεστε. Αλλά ακόμη λέω ότι θα είναι η Μισέλ Ομπάμα στις εκλογές του 2024. Ο Μπάιντεν φεύγει».

H  πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα 

Στον Λευκό Οίκο δεν φαίνονται να πτοούνται, πάντως, από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, καθώς απομένει ένας χρόνος για τη μάχη των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024 κι ο Μπάιντεν έχει ικανό διάστημα μπροστά του για να αλλάξει τα δεδομένα.

Ωστόσο, ένας σημαίνων διαμορφωτής στρατηγικής των Δημοκρατικών, ο Ντέιβιντ Άξελροντ, απηύθυνε έκκληση για «επείγουσα αλλαγή». Ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι «πραγματικά σοφό» να επιμείνει στην υποψηφιότητά του, που επισκιάζεται από τις συζητήσεις για την ηλικία του «αν και κατά πόσον είναι προς το δικό του συμφέρον ή προς το συμφέρον της χώρας» τόνισε.

Κι ο Άξελροντ δεν είναι κάποιος τυχαίος, αφού θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ιστορικής εκλογής του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ διετέλεσε κορυφαίος σύμβουλος στο Οβάλ Γραφείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του καλοκαιριού

Ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τα διμερή προβλήματα μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού, ανέφερε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Northwood Declaration»: Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία συγχρονίζουν τις πυρηνικές τους δυνάμεις

Πυρηνική αποτροπή, αμυντική συνεργασία και μεταναστευτική πολιτική ανακοίνωσαν στην κοινή τους συνέντευξη τύπου ο Κίρ Στάρμερ και ο Εμανουέλ Μακρόν.  Η εμβληματική σύγκλιση των μοναδικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο

Ο αδύνατος νεαρός, ντυμένος με βερμούδα και φούτερ με κουκούλα, βάδιζε ήρεμα την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή Χολοσιβίσκι του Κιέβου, παρατηρώντας τον στόχο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης στη Bild: H Ελλάδα δεν αποτελεί μία ανοιχτή οδό διέλευσης για παράνομους μετανάστε

Στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί μία ανοιχτή οδό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Τελ Αβίβ ζητάει από τις ΗΠΑ να αρχίσουν ξανά τα πλήγματα κατά των Χούθι

Το Ισραήλ ζήτησε τις τελευταίες ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αρχίσουν εκ νέου τα στρατιωτικά πλήγματα κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν, ανταρτών, Χούθι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απεντάσσονται επενδυτικά σχέδια των αναπτυξιακών νόμων 2004 και 2011 που δεν υλοποιήθηκαν – Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή χρημάτων

Απεντάσσονται αυτοδικαίως επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών Νόμων 2004 και 2011 που δεν υλοποιήθηκαν. Αφορά πάνω πάνω από 1.400 επενδυτικά σχέδια που έλαβαν ενίσχυση 480 εκατ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >