AD

Ιταλία | Κτηνίατροι ακινητοποίησαν το λιοντάρι που το έσκασε από τσίρκο 

Λήξη συναγερμού στην Ιταλία, καθώς οι κτηνίατροι εντόπισαν και ακινητοποίησαν με ναρκωτικό το λεοντάρι που το είχε σκάσει από τσίρκο

 

Ιταλοί κτηνίατροι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να κοιμήσουν, χρησιμοποιώντας δόση αναισθητικού, το λιοντάρι που, χθες το απόγευμα απομακρύνθηκε από τσίρκο του Λαντίσπολι, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Για περίπου πέντε ώρες, το λιοντάρι παρέμεινε ελεύθερο, σε θαμνώδη περιοχή αλλά και σε δρόμους του Λαντίσπολι.

Ο δήμαρχος της παραθαλάσσιας αυτής κωμόπολης ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα για την ακεραιότητά τους. Στην επιχείρηση εντοπισμού του λιονταριού, συμμετείχαν καραμπινιέροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

 

Οι κάτοικοι μιας πόλης κοντά στη Ρώμη κλήθηκαν σήμερα να παραμείνουν στα σπίτια τους αφού ένα λιοντάρι δραπέτευσε από ένα τοπικό τσίρκο και κυκλοφορεί ελεύθερο στην περιοχή.

Ο Αλεσάντρο Γκράντο, ο δήμαρχος της Λαντίσπολι, μιας πόλης περίπου 40.000 κατοίκων, σήμανε τον συναγερμό με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία βοηθά το προσωπικό του τσίρκου και εντοπίσει το αιλουροειδές.

«Ένα λιοντάρι το έσκασε από το τσίρκο», έγραψε, διευκρινίζοντας ότι το ζώο θεάθηκε σε ένα ρυάκι κοντά στις εγκαταστάσεις του τσίρκου. «Σας ζητούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε τις μετακινήσεις μέχρι νεωτέρας», πρόσθεσε.

Ο Γκράντο σημείωσε ότι δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσία ενός τσίρκου με λιοντάρια στην πόλη, αλλά δεν ήταν στις αρμοδιότητές του και να την απαγορεύσει.

Ιταλοί κτηνίατροι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να κοιμήσουν, χρησιμοποιώντας δόση αναισθητικού, το λιοντάρι που, σήμερα το απόγευμα απομακρύνθηκε από τσίρκο του Λαντίσπολι, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ξεκινά η «πορτοκαλί» επέλαση – Αφρικανική σκόνη σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα και φέρνει υψηλές θερμοκρασίες

Αφόρητη αναμένεται από σήμερα (16.05.2024) η κατάσταση στη χώρα μας, καθώς έρχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες που θα δημιουργήσουν έναν αποπνικτικό συνδυασμό στην ατμόσφαιρα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το αγόρι με την πίπα | Ο ιδιαίτερος πίνακας του Picasso με την αντίθεση αρρενωπού-θηλυκού στοιχείου

Πολλοί κριτικοί τέχνης έχουν δηλώσει ότι η υψηλή τιμή πώλησης του έργου έχει να κάνει πολύ περισσότερο με το όνομα του καλλιτέχνη παρά με την αξία ή την ιστορική σημασία του πίνακα.Στις 5 Μαΐου 2004 ο πίνακας πωλήθηκε για 104.168.000 δολάρια ΗΠΑ στη δημοπρασία του Sotheby`s στη Νέα Υόρκη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >